Deževno vreme – 20 razlogov za nasmeh!Da, prav ste prebrali. V dežju lahko tudi uživate! Če se le malo potrudite in če vsaj malo izzovete svojo dosedanjo rutino. Zase lahko trdim, da sem že davno prebolela »slabo« vreme. Vreme samo je in od nas je odvisno, kako bomo gledali na dež oziroma na sonce. Ali bomo ob dežnih kapljicah jamrali ali pa jih sprejeli in jim pustili, da postanejo pozitivni del dneva.

Foto: Maia Brezovar

 

Moja retrieverska psička že od nekdaj obožuje vodo in vse kar je povezano z njo. Tudi luže. In mokro travo. In blatne makadamske potke. Nekega dne, ko sem se razburjala zaradi umazane dlake in maratonske rutine tuširanja, brisanja in sušenja, me je spreletelo – ali res mislim celo življenje jamrati in si oteževati dneve samo zato, ker zunaj dežuje? Zakaj mi dež pomeni nekaj slabega? Zakaj ne vidim v njem pustolovščine, tako kot moja zvesta zlata prinašalka? Ko sem pogledala z njenimi očmi, mi je postalo jasno. Obožujem dež! Očisti zrak, prerodi naravo, spere staro in omogoči svež začetek. Kako pašejo drobne kapljice na obrazu – to morate občutiti!

Prepričana sem, da boste v naslednjih vrsticah našli vsaj eno zamisel, ki vam bo polepšala še tako deževen dan. Narišite si nasmeh na obraz! 1. Obujte udobne, nepremočljive škornje, primerno se oblecite in pojdite v naravo, na svež zrak.
 2. Organizirajte karaoke v družbi prijateljev.
 3. Privoščite si vročo kopel s sivko, prijetno glasbo v ozadju in svečkami po kopalnici – da, samo zase!
 4. Prebudite svojo kreativnost – pišite (zgodbice, pravljice, poezijo), rišite, slikajte… Bodite ustvarjalni kot otroci!
 5. Vedno je čas za eno dobro domačo sladico! Naj bo čim bolj zdrava in preprosta (ideje tudi v mojih člankih) – da boste grešili brez slabe vesti.
 6. Objemite nekoga, ki vam veliko pomeni. ღ
 7. Pripravite si skodelico svojega najljubšega čaja in uživajte v počasnem srkanju in opazovanju dežnih kapljic. Prisrčna skodelica obvezna!
 8. Preberite tisto knjigo, ki vas že nekaj časa čaka na polici. Ali pa obiščite knjižnico/knjigarno in si privoščite dozo listanja po zanimivi literaturi.
 9. Presenetite nekoga s klicem ali rožico, utrgano na domačem vrtu.
 10. Na ulici se nasmejte neznancu.
 11. Omislite si trampolin in sprostite svojo otroškost na plan!
 12. Pripravite si smoothie/sveže stisnjen sok, poln zelenja in jagod za slajši dan.
 13. Zavestno globoko dihajte – prsno in s trebušno prepono, mirno in sproščeno.
 14. Poglejte kakšen dober film.
 15. Napišite seznam 10 stvari, za katere ste hvaležni. Vedno deluje!
 16. Specite palačinke, potrudite se narediti čim bolj zdravo različico. Namig: palačinko namažite s kokosovo maščobo, posujte s kokos moko, na sredino položite banano, namazano s temno čokolado in zvijte – mmm!
 17. Pojdite v trgovino namesto koga drugega.
 18. Plešite ob najljubših živahnih melodijah.
 19. Izberite pozitivno mišljenje – namesto da v tem vremenu iščete razloge za slabo voljo, naj vam bo dež razlog za veselje. Dajte si priložnost, da dežne kapljice uzrete v povsem novi luči. Prisežem, da vas bodo očarale.
 20. Privoščite si masažo in nadoknadite, če vam manjka lepotni spanec!

In kot pravi znani glasbeni hit: »Kiss the rain!«
4 comments on “Deževno vreme – 20 razlogov za nasmeh!

 1. Anja P. pravi:

  Super članek in super ideje za popestritev deževnih dni. 🙂

 2. lara byron pravi:

  Jaz sem za 5-tko:)
  Super ideje!

 3. gorazd asani pravi:

  lep clanek – cestitam 🙂

 4. Maia Brezovar pravi:

  Hvala vsem!! Lara – že v prihodnjih dneh prihaja moj receptek za zdravo sladico 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Deževno vreme – 20 razlogov za nasmeh!
Oceni tole stran