Nudim delo/službo “headhunterja”Iščeš delo/službo? Naj bo služba del identitete, ki jo želiš uživati. Pust norčavih ust. Kot naročeno, da si lahko tisto, kar hočeš biti. Ljudje že od nekdaj stremijo k višjemu cilju oziroma stremijo k določenem statusu, ki ga želijo uživati v življenju. Otroška domišljija ne pozna meja. Vprašajte otroka, kaj si želi biti za maškare in dobili boste potencialen odgovor, kakšno delo bi ta človek opravljal, ko bo odrasel oziroma, kako si bo našel službo.

Nudim delo/službo "headhunterja"

Potencialen odgovor pa boste dobili zato, ker je pri iskanju službe zelo verjetno, da tiste idealne službe oziroma službe, pisane na kožo, takoj ne bodo dobili. Pustimo sedaj akcijske junake, kot so Spiderman, Superman, Batman in še ne vem več kateri možakar, med njimi tudi Catwoman, ki imajo službo oziroma nalogo pomagati človeštvu. Skozi maske, ki si jih otroci z veseljem nadenejo na obraz za pusta, lahko vidiš male povzpetnike in si predstavljaš, kako bo šele njim težko najti službo, še bolje pa hobi, ki bo zadostoval za preživetje in kasneje dostojno življenje.

pustni kostum Pika Nogavička    Neverjetno, vendar lahko iskanje službe postane služba. Medtem, ko filtriraš oglase in pošiljaš prijave, lahko zaslediš oglas, ki je komu drugemu pisan na kožo in tako pomagaš sočloveku priti do službe. Ljudje, ki so na tekočem z informacijami v poslovnem svetu, so potencialni kandidati za˝headhunterje˝ ali po slovensko ˝lovce na talente˝. Prav tako, ko se priznana manekenska hiša odpravi na ulice z namenom poiskati nov ˝top model˝, prav tako se ˝headhunter˝odpravi na ulice poiskati ljudi z določenimi talenti. Vse lepo in prav, dokler se ne ustavimo pri vprašanju, koliko bi ta človek moral prejemati plače?

Moram povedati, da je to prvi članek, ki sem ga kadarkoli napisala in bi rada podala nekaj poslovnih idej oziroma predlagala nov način iskanja službe. V vsakem večjem podjetju (ki ima več kot 20 zaposlenih, mora po zakonu zaposliti najmanj enega invalida III. kategorije), bi moralo obstajati še delovno mesto ˝headhunterja˝, ki bi iskal potencialne kandidate za določeno delo oziroma službo. Ker taka služba ni konstantna, bi lahko ta človek delal za več podjetij hkrati oziroma bi ga plačevali s honorarjem. Saj res, kolikšna bi morala biti plača ˝headhunterja˝?

Pa pustimo zaenkrat kvantitativne ocene in uživajmo v pustu, času, ko si lahko nadenemo maske in gremo od hiše do hiše nabirati sladkarije. Punčka, ki nosi kostum Pike Nogavičke, verjetno ne bo nosila dveh različnih nogavic, ko bo odrasla, mogoče bo pa imela konja in se ukvarjala s konjerejo, lahko pa da bo imela še opico, ni pa nujno. Fantek, oblečen v viteza, čaka na priložnost, ko bo lahko dokazal svoje viteštvo in rešil princesko, vodil svoj narod, lahko, da bo bodoči poslanec ali pa novodobni Robin Hood. Prihodnost leži na ramenih teh majhnih nadebudnežev in ne tistih, ki si ne vzamejo niti toliko časa, da bi premislili, kakšno masko si bodo nadeli za pusta. Če nas bo iz te nazavidljive situacije karkoli rešilo, nam bo pri tem sigurno pomagala domišljija. Za konec pa še fotografija, kako našemiti hišnega ljubljenčka, če se že vam ne da nositi maske. Če bi pa hoteli zamenjati masko, ki jo nosite celo življenje, je pa tale kostum mladega astronavta kot nalašč za vas, saj se nikoli ne ve, kje še bodo zapičili slovensko zastavo. Predvsem pa ne pozabite zraven kaj pojesti, v tem času so pač najboljši krofi.
One comment on “Nudim delo/službo “headhunterja”

  1. Borut Žonta pravi:

    Ja zelo dobro napisano… dobra tema za branje, priporočam tudi drugim…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nudim delo/službo “headhunterja”
Oceni tole stran