Snežne frezeFreze uporabljene za kidanje snega so izredno optimalna rešitev pri lastnikih hiš ter nazadnje tudi za stanovalce v večstanovanjskih objektih. Zlahka lahko z njimi počistite sneg s svojega dvorišča ali javnih površin, hkrati pa vam snežne freze predstavljajo prav poseben in enostaven zimski užitek in doživetje.

Snežne freze

V vsakemu gospodinjstvu je zaželjena oprema, kajti ni vam potrebno z lopato kidati snega, kar pa je velikokrat zelo zamudno dejanje (služba, šola,…). Sezona se običajno prične s koncem novembra traja pa lahko tudi tja do konca meseca marca, zato je v primeru snega in nizkih temperatur vedno dobro biti pripravljen.

V podjetju Moj paket poskrbijo za vse vaše želje na področju urejanja vrta, orodij in naprav. Da bi imeli čim boljšo nakupno izkušnjo vam snežna freza in ostala orodja dostavijo na dom preko Pošte Slovenije. Poleg različnih modelov, prodajajo različne blagovne znamke po različnih cenah, vendar se je potrebno zavedati kvalitete in uporabnosti teh izdelkov. Same potrebe po odstranjevanju snega se razlikujejo od lokacije vašega doma, kajti če živite v centru mesta vam pred pragom praktično počistijo razna cestna podjetja, če pa živite od obrobju mesta ali vasi pa je dobro in priporočljivo kupiti snežne freze. Z vašega dvorišča in dovoza morate v tem primeru sneg odstraniti sami, nakup pa je v tem primeru odvisen od vaših potreb.

V mrzlih mesecih pri frezanju manjših površin snega obstajajo tudi električne lopate, ki delujejo s pomočjo kabla in elektromotorja, obstajajo pa tudi brezžični modeli pri čemer je samo kidanje manj omejeno. Vsekakor je lažje, tako s časovnega vidika, kot z vidika fizinčnega napora, zato je prav tako primerna za starejše ljudi. Trenutno je najbolj zaželjen model lopate proizvajalca Texas ST3100, katerega delovna širina je 26 centimetrov, višina pa 12. Tehta približno 5 kilogramov in je idealen za kidanje sveže zapadlega snega z lopato.Kot smo že prej omenili je snežna freza nepogrešljiv pripomoček v ziimskih dneh, ravno zato so vam v podjetju na voljo freze različnih proizvajalcev (Texas, Elektro maschinen in Toro) v raznovrstnih modelih. Priporočamo vam, da v primeru nakupa in rednega čiščenja snega s površin, vzamete zmogljivejše freze, ki pa malce dražje od običajnih. Moj paket prodaja snežne freze po različnih cenah, trenutno najcenejša stane 167,19€, najdražja pa 1690,90€. Pri izbiri poleg cene še upoštevajte velikost površine ter količino običajno zapadlega snega, tako da boste vaš prag lahko temeljito očistili. Proizvajalci frez nudijo raznolike širine čiščenja, kar pa v bistvu pomeni tudi večjo zmogljivost motorja. Pomembno je kakšne vrste snega zapade (moker, suh,..), kajti moker sneg zahteva, zaradi svoje teže, večjo zmogljivost motorja snežne freze. Pri tem vzemite v obzir tudi teren na katerem boste odstranjevali sneg, ker zahtevnejši teren zahteva tudi bolj prilagodljivo in močnejšo obliko te naprave. Stabilnost in oprijem na terenu je v tem primeru odvisna tudi od vrste koles, vsekakor pa so zaželjene predvsem zimske verige. Nekatere najzmogljivejše freze so prilagojene bolj strmim terenom, to so tiste, ki imajo namesto koles nameščene gosenice. Odlične so za neravna pobočja ali klance, lažje pa z njimi obračamo in manevriramo, kar jih dela okornejše in vsestransko uporabne. Prednost boste začutili tudi z možnostjo enoročnega upravljanja z vzvratno funkcijo, ki omogoča popravke med frezanjem in razbremeni vaše roke ter ga lahko usmerjate po lastnin volji. Ostale funkcije in lastnosti te naprave pa vam bodo delo zgolj olajšale, kot na primer snežna freza na električni ali ročni vžig motorja, odvisno od vaših preferenc. Pri izbiri modela v podjetu Moj paket je bistvena predvsem širina in višina naprave, ki določa količino sprejetega in izmetanega snega (večja je, manj časa boste porabili za enako površino oziroma količino).

Snežna freza

Obstajajo enostopenjske, ki so primerne za manjše količine snega (pločniki in ostale manjše površine) in dvostopenjske, katerih namen je, da se uporabljajo za večje količine zapadlega snega. Slednja ima namesto enega kar dva mehanizma, ki pomagata pri razgradnji snega, zaradi česar je vaše opravilo dokončano v bistveno hitrejšem času. Snežna freza te vrste je sicer večja in zavzame malce več prostora, vendar tako proizvajalci omogočajo in zagotavljajo svojo kakovost. Na njih je možno namestiti tudi verige, ki jih pritrdimo na kolesa. Večina dvostopenjskih frez je izboljšanih s pomočjo LED žarometov in seveda večjo močjo ter prostornino motorja, lahko pa se pohvalijo tudi z ogrevanimi ročkami in daljino odmetavanja. Teža same snežne freze niha od 15 do 135 kil, odvisno od načina pogona, kajti nekateri delujejo na elektriko, spet drugi pa na različna goriva. Možnost zagona motorja je z funkcijo Manual start, možno pa je tudi obračanje na mestu, vse pa je odvisno od vašega okusa, želj in potreb.

Snežna freza je nopogrešljiv dodatek za vaš dom v mrzlih in zasneženih zimskih dneh. V primeru, da se odločite za nakup, pa le s tem orodjem ravnajte previdno in v skladu z varnostnimi navodili. Pravilno shranjevanje in čiščenje vaše nove naprave bo podaljšalo življenjsko dobo aparata, prav tako pa ga morate po končani sezoni ustrezno postaviti na suho in zračno mesto, kajti le tako vam bo pomagal še v naslednji zimski sezoni.
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Snežne freze
5 (100%) 1 vote