Ugodno vreme Hrvaška privablja številne turiste

Preverite trenutno vreme Hrvaška in poglejte kakšne so temperature zraka za celotno državo.

Če želite preveriti napoved za posamezne kraje kliknite na sliko.

Otok Krk

OTOK KRK

Otok Pag

OTOK PAG

Otok Cres

OTOK CRES

UmagUMAG

Hrvaška, naša južna soseda, je po obiskanosti števila slovenskih turistov prva izmed sosednjih držav. Slovenci se množično odpravljamo v sosednjo Hrvaško na dopust. Predvsem je Hrvaška zanimiva med majem in septembrom, saj s svojim ugodnim vremenom privablja številne turiste. Pred odhodom na dopust, je vedno potrebno preveriti kakšno je trenutno vreme Hrvaška ter kakšno je napoved za dni, ko bomo preživljali dopust.
Vreme Hrvaška nam v poletnem času običajno postreže z lepim, sončnim vremenom ter razmeroma visokimi temperaturami. Poletne temperature pa so prava vaba za turiste, ki svoj oddih iščejo v obmorskih krajih.

Hrvaška ima tri različna podnebja s katerimi je povezano tudi vreme Hrvaška:

  • kontinentalno podnebje v notranjosti, za katerega veljajo mile in vlažne zime ter vroča suha poletja
  • mediteransko podnebje ob obali, za katerega veljajo vroča in suha poletja ter vlažne zime
  • gorsko podnebje, v katerem so mrzle zime z veliko količino snega ter sveža poletja

Vreme Hrvaška pa s svojimi različnimi tipi podnebij ustvarja tudi različne temperature. V poletnih mesecih (julij in avgust) so povprečne temperature ob obali med 26°C in 30°C, v notranjosti med 22°C in 26°C ter v gorskem svetu med 15°C in 20°C. Pozimi (v mesecu januarju) pa so povprečne temperature na obali med 5°C in 10°C, v notranjosti med -1°C in 3°C, v gorskem svetu pa med -5°C in 0°C.

Hrvaška s svojo 5.800 km dolgo obalo nudi obilo možnosti za preživljanje dopusta. Poleg samega kontinenta, pa ponuja možnost dopustovanja na številnih otokih, kjer boste našli prostor samo zase. Tudi pred odhodom na otoke vam svetujemo, da preverite kakšno je vreme Hrvaška na otokih ter v posameznih trajektnih lukah, saj vam slabo vreme lahko pokvari še tako načrtovan dopust.

CLOSE
CLOSE

Oceni tole stran