Kako izbrati zase le najboljše

Dragi bralci, danes se bom posvetila svoji knjigi Moč misli (v resnici lahko uresničiš vse, kar želiš) in vam predstavila, kako misel, ki jo hranimo, tako da se nanjo osredotočamo, vpliva na kakovost našega življenja. V resnici je vse energija: vse, kar vidimo, naše telo, narava …, vse to se neprestano giba in ima svojo vibracijo. Tudi roka, ko jo držimo negibno pred seboj, v resnici vibrira, a tega s pogledom niti ne opazimo. Vse oddaja določeno vibracijo in tako velja tudi za naše misli. Misel je vibracija.

moč misli ples

V resnici vse vibrira in tudi z mislijo, ki je ne vidimo, ampak občutimo, oddajamo vibracije na fizični ravni. Verjamem, da je že vsak doživel to izkušnjo, vsaj kot opazovalec, da je razmišljal negativno in bil v nizki vibraciji. To so trenutki, ko se, ne da bi se včasih sploh zavedali, predajamo negativnim mislim in občutkom …, ko je vse okrog nas ovito v sivino. S tem, kar oddajamo, pa hkrati delujemo kot magnet in tako v svoje življenje vabimo prav tisto, kar oddajamo. Ko nas je recimo strah, takrat s svojo vibracijo že pošiljamo »navodilo« in to kličemo k sebi, ne da bi si tega želeli ali se sploh zavedali.

Če si zamislite človeški um, si predstavljajte, da je ta v resnici sestavljen iz dveh delov: zavestnega in podzavesti. Z zavestnim delom smo neposredno povezani, v smislu, da sami lahko izberemo misel, ki jo bomo hranili. Temu delu pravimo tudi razumski del. Nato pa ta misel preide v našo podzavest, ki je čustveni del. Ko enkrat posredujemo misel iz zavestnega dela v podzavest, se rodijo temu primerni občutki. (Več o temi zavest – podzavest in zakonitosti delovanja človeškega uma lahko preberete v blogu na spletni strani www.janaspeh.com.)

Pomembno je spoznanje, da naša podzavest, ki ji z osredotočanjem na neko misel skozi zavestni del posredujemo informacijo, v resnici nima orodja, da bi prepoznala, kaj je za nas dobro in kaj ne, kaj je resnica in kaj laž. Podzavest sprejme in beleži vse, kar ji zavestni del posreduje. V resnici podzavest niti ne sliši, ko uporabimo pred stavkom »ne«. Ko si torej zamislimo, da nečesa »ne« želimo, podzavest sliši le »želim«. Zato je pomembno, da postanemo opazovalec svojih misli.

Ko se osredotočamo na misel, jo hranimo in zato raste. Enako velja za pozitivno in negativno, črno in belo, dobro in slabo… Vsaka stvar ima dve plati, v vsem lahko najdemo temno in svetlo plat. Kot jin in jang – črno v belem in belo v črnem. Zapomnimo si, da v vsaki izkušnji, ob kateri najprej vidimo ali zaznavamo negativno, obstaja tudi pozitivno. Vse, kar se dogaja, je kot darilo za nekaj boljšega, če se le naučimo prebirati lekcije in iskati bisere življenja.

Pomislite, ko imate dober dan. Je vaš rojstni dan ali ste morda postali oče, mama, brat, sestra, zmagovalec …, skratka zelo pozitiven dan. Pomislite na energijo v vas, okoli vas … Sploh se ne zavedate, a ste tako pozitivno naravnani, da žarite od energije in radosti. Prav tako se lahko zgodi, da zaradi okoliščin razmišljate negativno in ste brez energije.

Zavedanje je zelo pomembno, ker imamo tudi podzavestne misli, naša podzavest pa ima neskončno število informacij.

Dobra novica je ta, da lahko na podzavest zavestno in neposredno vplivamo skozi ves dan. Zakaj?
Ljudje smo bitja navad in to, na kar se dalj časa osredotočamo, postane integrirani del našega življenja. V praksi pa to pomeni, da zavestno sledimo sami sebi in se opazujemo ter, čim nastopi negativna misel ali občutek, to takoj skušamo spremeniti v pozitivno. V tem, kar smo videli, poiščemo nekaj dobrega in tako usmerjamo misli v pozitivno. Najbolje se je vprašati: »Kaj je zame dobrega v tem? Kako lahko jaz vidim, da se drugače počutim?«
Vsak začetek je neznanka in treba je poskusiti. Sama že dolgo delam na tem in vam zagotavljam, da vam ne bo žal.

Pomembno je tudi pregledati svoja pričakovanja. Pričakovanje in samoumevnost nadomestita občutek hvaležnosti (ki ga občutimo, ko nepričakovano zaznamo nekaj lepega) z občutkom razočaranja (ko ne dobimo točno tistega, kar želimo). 

V neki točki izpustite vsa pričakovanja in bodite le prisotni. Zavedanje je ključni dejavnik za osebni preobrat. Po začetnem zavestnem osredotočanju, ko v svoj način življenja integrirate novi način delovanja, pa bo ta navada postala naravni del vas. Ne bo se vam treba ves čas osredotočati na to, kaj morate storiti, saj prisila negira. Pustite, da steče, in zaupajte, da ste s časom, ki ste ga posvetili osredotočanju na pozitivno sliko, poskrbeli, da ta slika že obstaja v vas.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*