Zgodbe o zdravju

Vsi ljudje imamo radi zgodbe. Iz moje prihajajoče knjige z zgodbami o zdravju vam predstavljam prvo, ki se je zgodila Aleksandri. »V otroštvu nisem imela posebnih zdravstvenih težav. Sem pa rada imela glavno besedo doma, v šoli sem bila pridna in vodljiva. Sem edinka. Z veseljem sem obiskovala gimnazijo in se tam dobro počutila. V zadnjem letniku so se moji starši ločili.

zdravje smuti

Ni se mi zdelo, da bi me ta ločitev pretirano prizadela, vendar sem imela telesno manifestacijo tega, da pa se le nekaj pozna. Malo po tem dogodku, še vedno v gimnaziji, l. 1980, stara sem bila 19 let, sem imela vnetje vidnega živca. To se mi je ponovilo še v času študija, v 20. in 21. letu. Na eno oko (najprej levo, potem desno in spet levo) dva do tri mesece nisem videla. V času tega vnetja sem imela tudi konstantne glavobole. Drugače glavobolov nisem imela.

Do 30. leta sem imela še alergije na cvetni in hišni prah. Bila sem obravnavana v pljučni bolnišnici na Pohorju. Pri 38. letu, l. 1999, so mi začela dreveneti stopala in odšla sem na pregled k zdravnici. Poslala me je na magnetno resonanco in prejela sem diagnozo, da imam multiplo sklerozo. Približno dve leti pred tem sem opažala težave z odrevenelostjo levega stopala, vendar temu nisem posvečala posebne pozornosti. Tudi v službi sem imela zelo dinamično delo.

Zaradi moje vrste multiple skleroze zdravil ne prejemam. Od leta 2008 sem invalidsko upokojena.

Septembra leta 2006 sem bila še na operaciji leve dojke, imela sem tudi kemoterapijo in obsevanje. Imela sem 45 let. Z mamo sem imela precej konfliktov (vsakodnevna tekoča problematika), z očetom skoraj nič. Z njim sem imela dober odnos, če upoštevam njegovo veliko toleranco do mene in do mojega nepredvidljivega vedenja. Po horoskopu sem namreč rak.

Večkrat sem bila zelo jezljiva.

Mamo je zadela možganska kap in je v neodzivnem stanju v domu za ostarele. To me bremeni.

Pojavil se mi je tudi holesterol. Leta 2016 se mi je povišal še pritisk.

Zadnji čas se težje gibljem. Imam bolj odrevenele noge in posledično prehodim le krajšo razdaljo brez težav (nestabilnost, zanašanje, težave z ravnotežjem). Utrujenost (ki ni posledica ponočevanja) opažam od leta 2005. Antidepresive, predpisane od psihiatrinje, jemljem zadnjih 8 let. Toliko časa mi družbo dela (beri: dviguje moralo) tudi moja psička.«

Analiza po matriki zdravja

Na osnovi matrike za zdravje lahko za vsakogar analiziramo, kakšne so njegove predispozicije glede zdravja v posameznih življenjskih obdobjih in kateri so njegovi najbolj šibki organi.

Aleksandra je rojena v dnevu, ko je bila energija v obščitnični žlezi (kar vpliva na zmanjšan obrambni mehanizem), mesecu jeter/vranice in letu dojk.

V obdobju prvih 25 let ima Aleksandra glavno težavo z zdravjem zožene arterije v stopalih. Druga težava so zožene arterije v jetrih. Zatem se pojavljajo še razširjene vene v levi dojki, zožene arterije v malih možganih, razširjene vene v obščitnici na desni strani in zožene arterije v pljučih na desni strani.

V obdobju od 25. do 50. leta so glavna težava veliki možgani, tam so se razširile vene. Druga večja težava so ledvice, tam so se zožile arterije. Prav tako so se zožile arterije na levi strani ščitnice in razširile vene v levi ledvici. Arterije so zožene v desni dojki in vene razširjene na desni strani malih možganov.

Po 50. letu se pojavi kot največja težava razširjenje ven v malih možganih. Druga težava so zožene arterije v mečih. V ščitnici na desni strani so zožene arterije.

Prva Aleksandrina težava od rojstva so po matriki stopala in zatem jetra. Jetra nadzorujejo prost pretok energije po telesu. So organ, v katerem se skladišči čustvo jeze, kar je vplivalo na njeno večjo jezljivost in občutljivost. Nepravilno delovanje jeter je povzročilo tudi povišan holesterol.

Od rojstva so tudi razširjene vene v levi dojki, tam je slabša cirkulacija. To in stalni konflikt z mamo je po mojem mnenju imel velik vpliv na nastanek raka leve dojke. Stalni ponavljajoči se in nerazrešeni konflikti z mamo ali otroci vplivajo na težave z levo dojko, konflikti s partnerjem pa na desno dojko.

Po 25. letu so največja težava veliki možgani. Možgani so naš center. Na več primerih multiple skleroze sem ugotovila, da so imele ženske kot glavno težavo v telesu deformacijo ožilja v velikih možganih. Vnetje vidnega živca je bil prvi simptom za multiplo sklerozo, kasneje pa težave z nogo. Tudi prvo vnetje vidnega živca se je pojavilo l. 1980, ko je bila energija v velikih možganih. Druga težava v tem obdobju so ledvice, ki kasneje vplivajo tudi na visok pritisk. V obdobju po petdesetem letu se sooča s težavami pri gibanju, kar izhaja iz tega, da so njena največja težava mali možgani, ki skrbijo za koordinacijo gibov, ravnotežje in mišični tonus.

Prednost matrike vidim v tem, da lahko pravočasno ozavestimo, kakšne so naše predispozicije za zdravje in šibke točke ter na osnovi tega ravnamo preventivno. Osredotočimo se na zdravje.

Zgodba je objavljena z Aleksandrinim dovoljenjem. Za več informacij obiščite www.matrikazdravja.si

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*