Male čistilne naprave

Vsak dan v gospodinjstvu proizvedemo ogromno količino odpadne vode. Da bi se lahko ta voda ponovno uporabila, bodisi za pitje ali pa za zalivanje vrta, pranje avtomobila, je treba vodo prefiltrirati, oziroma očistiti vseh nesnag. Rešitev so male čistilne naprave, ki so namenjene za uporabo v malih gospodinjstvih, pa tudi na večjih kmetijah, počitniških objektih, gostinskih obratih. Ni pa ta čistilna naprava primerna za večje tovarne, oziroma z njimi ni možno očistiti industrijske odpadne vode. Male čistilne naprave so obvezne na vseh lastniških objektih, kjer ni možna povezava na javno kanalizacijsko omrežje. V tem primeru morate za odvajanje gospodinjskih odpadnih voda poskrbeti sami. čistilne naprave lahko nadomestijo tudi obstoječo greznico.male čistilne naprave

 

Ponudnikov na našem trgu je veliko, tako bo izbira za nakup vaše čistilne naprave dokaj lahka. Pazite le, da boste pred nakupom dobro premislili nekaj stvari, kot naprimer kolikšna velikost in zmogljivost ustrezata vašim potrebam in željam. Ponudnika vprašajte tudi o ceni in kaj ta zajema. Ponavadi je v ceno vključena dostava in priklop male čistilne naprave, gradbena in ostala dela, pa morate opraviti sami. Izberite ponudnika, ki vam bo znal svetovati in bo poskrbel glede vaše čistilne naprave v celoti. Tako bo poskrbljeno tudi za garancijo in morebitni potrebni servis.

Obstaja več vrst malih čistilnih naprav, ki se razlikujejo po načinu delovanja. Tako poznamo pretočne male čistilne naprave, katerih prednost je, da so zelo majhne in enostavne za uporabo. Membranske čistilne naprave delujejo s pomočjo aktivnega blata. Za najučinkovitejši sitem za prečiščevanje odpadne vode velja tehnologija SBR, kjer gre za biološko čiščenje v zaporednih fazah. Zelo zanimiva izbira male čistilne naprave, je rastlinska naprava, ki je pravzaprav gredica na kateri so posajene rastline, za katere je pogoj da uspevajo, da so tla močvirnata.

Katerokoli čistilno napravo boste izbrali, lahko pri nakupu tudi prihranite s pomočjo nepovratnih sredstev. Pred nakupom se pozanimajte o aktualnih razpisih.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*