IR paneli za prijetno topel dom

Če vas mučijo visoki stroški ogrevanja in že nekaj kurilnih sezon razmišljate, kako ne bi ogrevali cele hiše, ampak le del, v katerem dejansko prebivate, potem so morda IR paneli prava rešitev za vaš dom in tudi za vašo denarnico. Gre za sodoben in učinkovit način ogrevanja prostorov, ki v vaš dom vnese prijetno toploto hitro, učinkovito in poceni. Poleg tega pa, ker gre za način ogrevanja s paneli, lahko le te uporabite tudi kot dekorativni element v vašem stanovanju. Prednost IR panelov je prav gotovo tudi ta, da za njih ne potrebujete posebnega prostora za kurilnico in za skladiščenje surovine za ogrevanje, kot so drva ali kurilno olje. Poleg tega tudi ne potrebujete posebne inštalacije po celi hiši, ki bi medsebojno povezovala posamezne panele.

ir paneli ogrevanje deček

IR paneli namreč delujejo na elektriko in lahko jih vključite dobesedno v vsako vtičnico v vašem domu in že vas bodo začeli ogrevati. Gre za vrsto ogrevanja, ki jo načeloma poznamo že zelo dolgo, namreč za ogrevanje z infra rdečo svetlobo, ki jo naše telo zaznava kot toploto. IR paneli tako z njeno pomočjo ne ogrevano zraka v prostoru, ampak se toplota prenaša neposredno na vas in vas tako hitro in prijetno ogreje. Ob tem ne nastajajo nikakršne toplotne izgube, delovati pa začnejo takoj, ko jih vključimo, tako, da ni potrebno čakati, da se zakuri peč in potem še, da se segreje voda v radiatorjih centralne kurjave. Zaradi vseh teh lastnosti so IR paneli zelo prikladni za hitro ogrevanje posameznih prostorov, bodisi večjih ali pa manjših, še posebej tam, kjer ni drugega vira ogrevanja, ali pa jih lahko uporabimo tudi kot dodaten vir ogrevanja v prehodnih spomladanskih in jesenskih mesecih.

ir paneli ogrevanje knjiga

Paneli se pogosto uporabljajo tudi kot ogrevanje manjših prostorov, ki jih ne uporabljamo ves čas, kot na primer kopalnica, ki je ni potrebno ves dan ogrevati, želimo pa si, da bi bila topla ravno takrat, ko se želimo stuširati ali preobleči, to pa lahko preprosto dosežemo z uporabo IR panela. Prav tako si lahko na ta način pomagamo v različnih hodnikih, delavnicah in podobno. IR paneli se prav tako pogosto uporabljajo kot dodaten vir ogrevanja v hišah ali stanovanjih. Ko se na primer vrnemo z daljše odsotnosti od doma, traja kar nekaj časa, da naš klasični sistem ogrevanja bivalne prostore ogreje na primerno temperaturo. V tem času nam IR paneli lahko zelo pomagajo, saj nam bo toplo takoj, ko jih bomo vključili. Prav tako so zelo primerni za uporabo v različnih manjših sobah, ki jih ne uporabljamo ves čas, ali pa na primer na vikendu, saj nam z njihovo pomočjo uspe prostor takoj ogreti, brez da bi za to potrebovali veliko kurilnico in cel kup drv ali katerega drugega energenta. Na ta način lahko tudi uspešno privarčujemo pri prostoru. Nedvomno so IR paneli sodoben in praktičen način ogrevanja, ki nam lahko pride zelo prav v različnih situacijah, zato velja vsekakor razmisliti, kje in kako bi jih lahko uporabili, da bo naše bivanje še bolj prijetno in udobno in da se ne bomo prehladili v tem času, ko bomo čakali, da se naša peč za centralno kurjavo razgreje in nam pošlje nekaj toplote tudi v bivalne prostore. IR paneli so vam na voljo pri vseh večjih trgovcih in prav gotovo vam bodo tudi oni znali učinkovito svetovati, kakšen panel je primeren za posamezni prostor in kako ga kar najbolje uporabiti, da bo vaš dom topel in prijeten ves čas. Poleg tega pa vam bo panel lahko predstavljal tudi zanimivo dekoracijo vašega prostora, saj so vam na voljo v različnih oblikah, modelih, barvah in vzorcih in si z njim lahko tudi lepo in učinkovito popestrite vaš dom.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*