Skupina Calypso nudi sanjsko službo

Ste si tudi vi vedno želeli v življenju početi stvari, ki vas veselijo, in od tega živeti? Ali pa še bolje, si predstavljate, da ste med tednom prosti, imate čas za družino, prijatelje, šport in hobije, za vikend pa delate tisto, kar vas veseli?  Obenem pa je ta »služba« odlično poslanstvo, saj ob tem poskrbite za zabavo drugih in v tem uživate tudi sami, in s tem relativno dobro tudi zaslužite. No vse to nudi sanjska služba glasbenika, katero trenutno nudi skupina Calypso.

Biti glasbenik je res posebno poslanstvo, ki prinaša medijsko prepoznavnost in javno nastopanje. Nastopati na velikih odrih, ko te gleda in občuduje več tisoč glava množica, ki je tam zaradi tebe, in ko se oboževalke med pavzo želijo s teboj slikati. Ja res, še enkrat, sanjsko.  Tudi pojavljanje v raznih revijah in na televiziji je nekaj, kar si marsikdo le želi. Seveda pa so tudi slabe strani tega poklica. Nočno življenje zna biti precej naporno. Včasih si nastopi sledijo eden za drugim, tako da ni kaj dosti časa za spanje. Vendar pa, ko se vikend konča, si zopet lahko napolniš baterije in si čez teden nabereš nove energije za nastope.

Take priložnosti za sanjsko službo res ne gre zamuditi, zato si preberite še nekaj  podrobnosti o skupini Calypso in razpisu za avdicijo.

skupina calypso žur

Skupina Calypso –  bend za žur, ki na slovenski glasbeni sceni obstaja že skoraj okroglih 20. let, se je s trdim delom in predanostjo glasbi prebila v sam vrh slovenske zabavne glasbe. Sestavljajo jo štirje člani, ki vso glasbo izvajajo v živo. Vodja in član skupine Domen Kuralt je že v samem začetku želel imeti glasbeno skupino, katera bi poleg avtorskih skladb preigravala tudi skladbe drugih izvajalcev. Njihov repertuar je zelo širok saj igrajo tako narodnozabavne na  frajtonerico, slovenske zabavne, hrvaške, dalmatinske, bosanske, srbske, nekaj italijanskih hitov, angleške hite, zdaj popularne portugalske in španske hite, zadnje čase pa je več poudarka  na slovenski rock sceni, kot so Siddharta, Big Foot Mama, Dan D, ne sme pa manjkati tudi kakšna od ACDC.  Tako publika, željna nepozabnega žura, nikoli ni razočarana.  Poleg tega pa imajo kar nekaj avtorskih pesmi, ki so pripomogle k njihovi prepoznavnosti. Prva njihova uspešnica je bila nedvomno pesem Kako si kaj? katero poslušalci še danes zelo radi slišijo na njihovih nastopih.  Naslednja avtorska skladba skupine Calypso je bila zelo dobro sprejeta pesem Odklop. Ker so želeli nekaj drugačnega, so napisali dve pesmi v hrvaškem jeziku, katerih pa žal poslušalci niso dobro sprejeli.  Leta 2016 so ustvarili pesem Stokrat in Skok v morje, ki sta postali zelo priljubljeni na vseh radijskih postajah.  Leto 2018 pa so zelo uspešno začeli z novim hitom Monika, za katero je besedilo in glasbo prispeval Rusko Richie. Pesem Monika je nedvomno največji hit skupine Calypso, saj je podrla vse rekorde na različnih radijskih lestvicah. Za vse njihove pesmi, pa fantje posnamejo tudi videospot, katere si lahko ogledate na YouTube kanalu. 

Skupina Calypso pa se je prvič po 19. letih delovanja na željo oboževalcev odločila, da končno le naredijo balado. Pesem »Lepa kot nekoč« je že v nastajanju in bo izšla 15. januarja 2019. Besedilo in melodijo je prispeval  Rok Lunaček.

Število nastopov se je tako v zadnjih letih zelo povečalo, ogromno zanimanja za skupino Calypso je na gasilskih veselicah in drugih javnih prireditvah. Prav tako pa so izredno priljubljeni na porokah, rojstnodnevnih zabavah, kjer  poleg glasbe, poskrbijo za celoten program in nepozabno vzdušje.

skupina calypso bend za žur

Fantje skupine Calypso pa so se poizkusili tudi v organizaciji večjih dogodkov, veselic, koncertov. Zadnji večji uspešnejši dogodek v njihovi organizaciji je bila 1. slovenska noč na otoku Krk v Punatu, ki je po številu obiskovalcev presegla pričakovanja, zato so se že potrdili termin za 2. slovensko noč, ki bo 26.7.2019, v centru mesta Punat.

Pred fanti pa je še en izziv s katerim bodo končali staro, in hkrati začeli novo leto. Zaradi prenatrpanega urnika, velikega števila nastopov, službenih in družinskih obveznosti  skupino sporazumno zapušča harmonikar. Zato fantje v svoje vrste vabijo veselega in pozitivnega fanta, starega od 20 do 35 let, harmonikarja, vokalista za resno sodelovanje. Prijave zbirajo do 15. decembra na: avdicija.calypso@gmail.com, kamor pošljete svoj opis, podatke, dosedanje glasbene izkušnje in svojo fotografijo. To je za marsikaterega glasbenika tako rekoč sanjska služba in pot do osebnega uspeha v glasbi. Fantje pogumno novim zmagam naproti! 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*