6 stvari, ki jih lahko naredite, ko nimate volje za nič

Nič hudega ni, če se vam je zgodil v življenju nek težek dogodek in vas je to za nekaj časa potolklo. To je normalno in v taki situaciji je potrebno biti do sebe milosten in si dati čas, da lahko potem greste dalje.

Toda kaj storiti, ko je pomanjkanje volje postalo že dalj časa trajajoča vsakodnevnica, vi pa si to stanje želite spremeniti?

motivacija lučka

 

NAJPREJ DVIGNITE NIVO SVOJE ŽIVLJENJSKE ENERGIJE Z:

– dovolj spanja, da niste utrujeni

Seveda ne morete imeti močne volje, če ste popolnoma neprespani in hodite naokoli s podočnjaki

– zdrava prehrana in dovolj tekočine-vode

Poskrbite za svojo prehrano, da bo vaše telo optimalno delovalo.

– šport ali rekreacija

Tudi če je vaš najbolj priljubljen kotiček kavč, se zbrcajte in odlepite svojo tazadnjo z njega. Telo vam bo hvaležno. Redno gibanje vam bo zagotovo pomagalo, da se boste počutili bolje.

POSTAVITE SI ZA ZAČETEK VSAJ EN CILJ

Pomislite, kaj si želite v življenju doseči in kaj vas bo do tja pripeljalo. Razdelajte si končni cilj v več manjših in potem začnite korak za korakom stopati po poti proti cilju. Določite si nagrado, ki si jo boste privoščili, ko boste dosegeli svoj cilj. Tako boste z radostjo želeli dokončati zastavljeno. Ko dosežete prvi cilj, si postavite naslednjega.

PRIDOBITE ZNANJA, KI VAM MANJKAJO

Včasih ljudem zmanjka volje, da bi se lotili nečesa novega, ker menijo, da bodo neuspešni pri tem. Vedeti morate, da je bil še tako uspešen človek na nekem področju, nekoč čisti začetnik. Zato pridobivajte znanje. Najprej bo šlo težje, nato pa s časom in izkušnjami vedno bolj gladko in tekoče. Se spomnite, kako težko je bilo na začetku voziti avto? Kako zelo je bilo potrebno razmišljati o prestavah, kako težko je bilo speljati, kaj šele bočno parkirati. Toda, ker je danes za nami ogromno vaje, smo se v tem tako izurili, da nam več ni potrebno razmišljati o tem, medtem ko vozimo. Vožnja je postala čisti avtomatizem. Zraven lahko jemo, se pogovarjamo, poslušamo glasbo, telefoniramo (seveda vedno prostoročno) in še marsikaj.

DRUŽITE SE Z MOTIVIRANIMI LJUDMI

V kakšnem okolju se gibamo, takšni postajamo. Če se bomo družili z pesimističnimi ljudmi, ki nas vlečejo navzdol, ko smo v njihovi družbi, nam to ne bo ravno motiviralo, da se izvlečemo iz svoje trenutno ne preveč rožnate situacije. Družite se z ljudmi, ki so že takšni, kakršni si vi šele želite postati. Nalezite se njihovega optimizma, pozitivnega pogleda v prihodnost, vneme in veselja do življenja.

BERITE ZGODBE O USPEŠNIH LJUDEH

Mnogi danes uspešni ljudje ali uspešni iz preteklosti, imajo zelo zanimive življenjske zgodbe. Ko boste brali s kakšnimi težavami so se soočali na svoji poti, boste morda uvideli, da se vaša situacija morda le ni tako črna kot se vam je v začetku zdelo. V mnogih primerih so se ti danes uspešni ljudje na vrh dvignili iz samega dna in to spoznanje vam bo verjetno pomagalo verjeti, da je vse mogoče. Če so oni zmogli, zakaj pa ne bi tudi vi?

SPREMENITE, KAR SE SPREMENITI DA, OSTALO SPREJMITE

Pogosto nas demotivirajo življenjski neuspehi in težji dogodki. Ko smo se za nekaj smo se trudili, pa nam na koncu ni uspelo, nas to seveda malce potisne k tlom, a kljub temu ni treba vreči puške v koruzo. Včasih mogoče nekaj za nas ni prava smer v življenju, če imamo resnično občutek, da smo dali vse od sebe in da se ne da več nič narediti. Moč je znati to sprejeti. Kljub temu pa se v mnogih primerih zgodi, da nam ne uspe, ker še nismo pridobili vseh potrebnih znanj ali vložili dovolj časa in potrpežljivosti v tisto, kar si želimo. Noč je preden zjutraj posije sonce, najtemnejša, a ne smemo izgubiti upanja, da ne bo znova posijalo.

Narediš lahko torej marsikaj, da se dvigneš iz trenutne situacije. Kjer je želja po spremembi, tam se z vsakim tudi majhnim korakom, pride bliže cilju.

Če vam je prispevek všeč, me lahko spremljaš tudi na mojem blogu: www.alenkavindis.si

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*