12 kvalitetnih gostiln v Sloveniji

RESTAVRACIJA KMETIČ

Alenka Škamlec s.p.

gsm: 031 321 207

e-mail: alenka.breznik.kmetic@gmail.com

2231 VOLIČINA, Spodnja Voličina 81 a

Gospo Alenko je delo z ljudmi vedno veselilo. V restavraciji je bila zaposlena od leta 1998 do 2013, nato se je z isto restavracijo podala naprej v gostinske vode kot najemnica iste gostilne. Pri njej vedno dobite dobro hrano in pijačo, prijaznost ter domačnost.

V njeni restavraciji goste vedno pričakajo z veseljem in iskrenim nasmehom.

Ponudba restavracije je zelo raznolika, pri njih najdete vse, od rib, školjk, lignjev do različnih zrezkov in drugih jedi, ki si jih poželi srce. Edino pizz pa pri njih ne ponujajo.

Njihova posebnost je steak Rupert, pripravljen po posebnem receptu. Vsi, ki so ga že pokusili, ga pohvalijo.  Med tednom vsakodnevno nudijo tudi malice in kosila, tudi tu je jedilnik pester. Ponujajo pa tudi usluge cateringa.

Če pripravljate kakšen večji dogodek, srečanje ali praznovanje, vas bodo z veseljem sprejeli, saj imajo tudi prostor za zaključene družbe, ki sprejme do 150 oseb.

Veseli so prav vsakega gosta, pa če pride morda le na kavico ali pa si bo z družbo pri njih privoščil obed. Prav vsak gost je dobrodošel, sprejet s toplino in prijaznostjo. Trudijo se, da vsakdo od nji odide z lepimi in dobrimi občutki ter prijetnimi spomini na njihovo ljubeznivost in domačnost.

 

AS GROUP d.o.o.

HOUSTON RESORT, storitve, gostinstvo in turizem

gsm, tel.: 030 606 600, 04 532 03 20

e-mail: info@houstonresort.si

mihahouston@gmail.com

4244 PODNART, Posavec 85

V naročju narave, v idilični manjši vasici, Posavec, tik ob reki Savi, se nahaja naš HOUSTON RESORT. Tu najdete idealno priložnost za res lep oddih. Objekt se nahaja na levem bregu Save, od koder je čudovit razgledna okoliške hribe, ob lepem in jasnem vremenu pogled seže vse do Julijskih Alp s Triglavom. Na voljo imamo sobe, prav vsaka pa ponuja odprt razgled na naravne znamenitosti regije. Če iščete miren odmik, v neokrnjeni naravi, daleč stran od mestnega vrveža, potem je to ravno kraj za vas. Poleg tega je HOUSTON RESORT odlična izhodiščna točka za odkrivanje Gorenjske, saj je v bližini letališče, pa tudi vsi pomembni turistični biseri, kot so Bled, Triglavski narodni park, Brezje, Radovljica, Bohinj… Tako, da, če si zaželite nekaj aktivnih počitnic, tudi to vam je pri nas na voljo.

Kljub bližini turističnih krajev, pa smo še vedno ravno dovolj odmaknjeni od vrveža, za umirjeno in sproščujoče bivanje.

Smo mlad kolektiv, zgodbo smo pričeli pisati, ko smo se odločili za nakup propadajočega objekta, saj smo v tem videli odlično poslovno priložnost.

Lotili smo se novih izzivov in tako sedaj pišemo in peljemo svojo zgodbo uspeha. Za uspeh pa se je treba potruditi in mi to sigurno počnemo. Da bo gost pri nas sigurno zadovoljen, mu ponujam kvalitetno, domačo hrano, predvsem iz lokalnih sestavin. Seveda pa je pomemben tudi prijazen in ustrežljiv kolektiv. Če pa k temu dodamo še prijeten notranji in zunanji ambient, je slika skoraj popolna.

Trudimo se ponuditi kvalitetno hrano, tudi na visokem kulinaričnem nivoju, a vseeno cenovno dostopno vsem ljudem.

Naša posebnost je, da vso hrano pripravljamo sproti, po naročilu. To velja tudi za malice in kosila. Uporabljamo naravne sestavine, brez dodane kemije, ojačevalcev arom in drugih praškov. Ker vse pripravljamo sproti, se včasih zgodi, da mora gost na hrano malce počakati.

Kot dodatno, posebno ponudbo pa bi omenili še bikova jajca, žabje krake in goveji jezik. Po želji pa lahko dobite tudi različne pizze.

Če pa si stranka zaželi nekaj čisto po svojem okusu, se po predhodnem naročilu prilagodimo in pripravimo zaželjeno. V prihodnje načrtujemo še nekaj novosti, za razvajanje naših gostov. Imamo tudi prostor za zaključene družbe, ki sprejme do 300 oseb.

Poleg gostinskih storitev pa, kot smo že omenili, ponujamo tudi možnost nastanitve, v sobah, ki imajo čudovit razgled.

Sveža, kvalitetna hrana, prijaznost in ustrežljivost, pa tudi čudovita lokacija, so sigurno tisti dejavniki, ki vas bodo vedno znova privabili k nam.

 

GOSTILNA KOZEL-GIRPICA

Adriana Božičko s.p.

gsm, tel.: 051 239 845, 02 788 56 10

e-mail: adrianabozicko@gmail.com

2250 PTUJ, Selska cesta 37

Gostilna KOZEL je sicer stara že 40 let, mi pa smo jo prevzeli pred 3 leti, zaradi želje in izziva po samostojnem delu.

Če nas kdo vpraša, kako izbrati dobro, kvalitetno gostilno, rečemo, da kvaliteta se sama širi od ust do ust.

Naša največja posebnost je okusna girpa. Pri nas dobite domačo kuho, brez ojačevalcev. Prisegamo na pristno, kvalitetno domačo hrano. Vso hrano ponujamo lepo in okusno aranžirano, saj mora jed biti všečna tudi očem.

Ponujamo tudi storitve cateringa, kjer opravimo prav vse: dekoracija prostora, priprava hrane in postrežba. Po dogovoru vam pomagamo najti tudi primeren prostor.

Hrano dostavljamo tudi na dom in v službo. Imamo pa tudi prostor za zaključene družbe, ki lahko sprejme do 60 ljudi.

 

PRI PODKVICI

Andreja Vračič s.p.

gsm: 040 418 434

e-mail: pri.podkvici@gmail.com

andreja.d80@gmail.com

1000 LJUBLJANA, Linhartov podhod 39

Gospa Andreja že od svojega 15 leta dela v gostinstvu. Pred 2,5 leta pa je odprla svojo okrepčevalnico, malo gostilno PRI PODKVICI, ki pa si je že pridobila dober glas, predvsem zaradi dobre in okusne hrane. Lokal se nahaja v bližini bežigrajske tržnice, pod zemljo, v podhodu Plave lagune.

Kot specialiteto ponuja pražena jetrca, ričet, sezonski regrat, polnjene paprike, matevž, ajdove žgance, krvavice… Prisega na domačo, babičino kuhinjo. Vse sestavine nabavlja sproti, tako, da je vedno vse res sveže.

Ker se kuhinja nahaja za šankom, lahko gostje gledajo, kako kuha in tako vidijo, da je vse resnično res sproti pripravljeno.

Kot posebnost pa omenja gobovo juho v kruhovi skodelici. Drugače pa gospa Andreja jedilnik pripravlja vsak dan sproti, saj kuha glede na sezono. Pri njej pa lahko dobite tudi hrano za domov.

Ker gospa Andreja večina dela sama, je delovni čas malce krajši in sicer, od ponedeljka do petka, od 6.00 do 16.00 ure.

Če želite res dober, okusen in sveže pripravljen obrok, potem vam ne bo žal, če obiščete gostilnico PRI PODKVICI.

 

BTC KRATOCHWILL d.o.o.

gsm, tel.: 041 679 065(g. Mateja), 01 585 27 56

e-mail: btckratochwill@gmail.com

1000 LJUBLJANA, Šmartinska cesta 152

Če iščeš kvalitetno gostilno, je pomembno, da tam dobiš dobro hrano, ki ti je všeč, prijaznega natakarja, pomembno pa je , sploh v današnjem času, tudi dobro parkiranje.

Pri nas varimo domače pivo že 30 let, zato smo se odločili, da ponudbo še razširimo v gostinsko dejavnost. Pravzaprav smo podoben tip gostilne videli v Nemčiji, ideja nam je bila všeč in tako smo se odločili, da se še sami lotimo gostinstva.

Pri nas ponujamo različne vrste piva: domače pivo, pivo kvasno-nefiltrirano, brez dodatkov kemije, ki ga po svojem receptu dela češki pivovar. Poleg tega ponujamo svetli pils, temni porter in pivo s kostanjevim medom.

V slovenskem delu gostilne ponujamo tipično slovensko pivniško hrano: domača goveja juha iz prave govedine, golaž, vampe, domače kruhove cmoke, jetrca in različno sezonsko hrano. Seveda pa lahko dobite tudi kalamare ali dunajske zrezke.

Imamo tudi originalni tajski del gostilne, kjer kuhata dva Tajca, tradicionalno tajsko hrano. Tu bi priporočili “red curry” z rižem, pad thai z originalno tamarin omako.

V italijanskem delu gostilne je posebnost 24 do 48 ur zorjeno testo s pšeničnimi kalčki iz italijanske moke.

Naša posebnost so telečji medaljoni in ramsteak, kot tudi ponudba za ” pravega dedca”- XXL Ljubljanc, ki tehta kar 750 gramov.

Seveda pa nismo pozabili na fine gospodične, zanje imamo na voljo cesarsko solato s piščancem.

Vse sestavine, ki jih uporabljajo, so na visokem nivoju kvalitete. Hrano pa si lahko od nas odnesete tudi domov.

Sprejemamo tudi zaključene družbe, prostora je za 300 do 400 ljudi.

Če želite domačo hrano, ali pa ste si zaželeli nekaj eksotičnega, malo drugačnega, nas obiščite. Odšli boste siti in zadovoljni.

 

GOSTILNA PR* LAMPI

Barbara Petek s.p.

gsm: 070 847 639

e-mail: info@gostilna-lampa.si

3334 LUČE, Podvolovjek 15A

Pri njih so v gostinsko dejavnost vpeti vsi odrasli člani družine, gostinsko pot pa sta začela starša, pred 25 leti.

Njihov moto pri hrani je : daj gostu tisto, kar bi z veseljem pojedel tudi sam.

Njihovo gostilno bi označili za ” a la carte”, s pridihom lučkega. Uporabljajo le kvalitetne surovine, v največji možni meri lokalno pridelane. Izdelujejo lastne čevapčiče, pleskavice, štruklje, pri njih dobite tudi izvrstne zavitke-štrudlje. Uporabljajo le sveže in kvalitetne sestavine.  Če pa si zaželite pizzo, tudi to imajo v ponudbi.

Njihova hišna specialiteta pa je hišni burger, to je pizza burger, z domačo, sveže pečeno pleskavico. Od leta 1995 pa sami delajo žlikrofe, ves čas po istem receptu. Te imajo tudi zamrznjene, da jih lahko gostje po želji odnesejo tudi domov.

Z domačimi, predpripravljenimi proizvodi zalagajo tudi druge gostinske lokale. Kot posebnost pa omenjajo še gobov žlikrof iz špinačnega testa in certificiran zgornjesavinjski želodec

Okusna, sveže pripravljena hrana, prijeten ambient, kvalitetna pijača, prijazno in ustrežljivo osebje vas bo pričakalo pri njih. In vaš prvi obisk tam, sigurno ne bo zadnji.

Naj še omenimo, da sprejemajo tudi zaključene družbe, do 70 oseb.

 

OKREPČEVALNICA BRUNARICA

Boštjan Žohar s.p.

gsm: 031 833 447

e-mail: bostjan.zoh1@gmail.com

3270 LAŠKO, Belovo 3

Da je neka gostilna res dobra, da se pri njih dobro je in pije, da je tudi postrežba na visokem nivoju, največkrat širi ljudski glas. Saj , če je nekdo zadovoljen, bo to povedal tudi drugim. Seveda pa je pomembno tudi dobro vzdušje.

Gospod Boštjan je po poklicu kuhar. Med potovanji po svetu, so mu bile zelo zanimive prikolice s hrano. Tako se je ob vrnitvi domov, odločil, da bo tudi on odprl svojo. To svojo vizijo je pričel uresničevati pred 9 leti. Takrat je to bilo pri nas nekaj povsem novega in inovativnega. Pa tudi delo je tukaj zelo razgibano, saj lahko menjava lokacijo prikolice, prisoten je lahko na raznih prireditvah.

Njegova prikolica pa je sploh nekaj posebnega, saj po videzu spominja na brunarico.

Tudi njegovi burgerji, pripravljeni po lastnih receptih, so nekaj posebnega. Za pripravo pa uporablja le sveže in kvalitetne sestavine.

Vzdušje v brunarici je prijetno, domačen je tudi odnos do strank, tako, da se tu stranke res dobro počutijo.

Posebnost njegove ponudbe je “BRUNARCA BURGER”, pripravljen iz 100% govedine, s pečenimi jajci, nacho sirom in pečeno slanino. Poskrbi pa tudi za vegetarijance, saj ponuja tudi vegi burger z lahkim jogurtovim prelivom, po katerem največkrat posežejo dame. Jedilnik je prilagojen sezoni.

Najbolj pogosto je stacioniran pred centrom TUŠ v Laškem, na samem začetku Laškega, če pridete iz celjske strani. Ker pa vsakdo potrebuje počitek, ima dneve počitka v nedeljo in ponedeljek, sicer pa je lokal odprt od 10.00 do 20.00 ure.

Če si zaželite nekaj dobrega na hitro pojesti, morda po večjem nakupu, ali pa si zaželite posebnega vzdušja, ki ga nudijo, potem obiščite OKREPČEVALNICO BRUNARCA.

 

RESTAVRACIJA M

Dani Šmid s.p.

tel.: 02 561 12 20

www.restavracijasmid.si

9250 GORNJA RADGONA, Partizanska cesta 42

Kvalitetno restavracijo je najlažje izbrati preko ustnih sporočil, pohval o dobri hrani, prijaznosti, ustrežljivosti in kvaliteti ponudbe.

Gostinska dejavnost je pri njih prisotna že čez več generacij, v bistvu je gospod Dani že iz otroških let odraščal v in z gostinstvom. To delo ga izredno veseli, rad ima tudi delo z ljudmi in dinamičnost, ki jo je v tem poslu res veliko.

So restavracija z morskimi dobrotami, ki so danes zelo iskane in zaželene. Ponujajo pa tudi divjačinske dobrote, saj le te vsebujejo manj adrenalina in so slovenskega porekla. Goveje meso pa imajo predvsem iz pljučnega dela, za slastne steake.

Surovine nabavljajo pri domačih, lokalnih dobaviteljih, s katerimi zelo dobro sodelujejo.

Ponujajo pa tudi storitve cateringa, pri njih lahko naročite hrano za različne priložnosti, dostavijo jo vam na dom.

Če jih boste obiskali, vas bodo prijazno sprejeli in postregli, z veseljem vam bodo ponudili najboljše, kar imajo. Pri njih se boste počutili dobro in zaželeno.

 

AKSO d.o.o.

HIŠA TORKLA

GSM, TEL.: 051 373 682, 05 620 96 57

e-mail: info@hisa-torkla.si

6310 KORTE, Korte 44 b

Že kot osnovnošolcu se je gospodu Sebastjanu kuharija zdela zelo zanimiva in privlačna. Tako,

da se je odločil za poklic kuharja, ki ga še vedno s srcem in veseljem opravlja. A z leti se je v

kuhariji, sploh profesionalni, mnogo spremenilo, nastopili so povsem drugačni trendi in navade,

a so se v njihovem podjetju temu prilagodili in gredo uspešno naprej.

Kot njihovo posebnost omenja, da imajo svojo zorilnico mesa. Znani pa so tudi po res dobrih

specialitetah z žara. Med vsemi jedmi z žara, ki jih pri njih lahko dobite, pa bi izpostavili njihov

klasični hišni menu, ki vsebuje:

-krožnik hladnih predjedi

-kostanjevi njoki z črnimi tartufi

-meso na žaru

Če še vedno niste siti, potem je tu še sladica.

Zelo veliko pa je povpraševanje po njihovih a la carte uslugah, ki jih ponujajo ob različnih

priložnostih.

Če je ponudba dobra in pestra, hrana kvalitetna, sveža, okusna ter privlačno aranžirana, osebje

prijazno in ustrežljivo, potem bodo gostje sigurno zadovoljni, radi se bodo vračali, pa tudi širili

dober glas o gostilni. Reklama od ust do ust pa je vedno uspešna.

Sprejemajo tudi zaključene družbe, k njim pride veliko udeležencev različnih seminarjev in

kongresov. Seveda pa ne manjka tudi rojstnodnevnih in drugih praznovanj.

 

GOSTILNA PEČNIK

Anton Simonišek s.p.

gsm. 041 791 437

E-MAIL: GOSTILNA.PECNIK@SIOL NET

8270 KRŠKO, GUNTE 8a

Prijeten ambient, dobra in kvalitetna ponudba hrane iz svežih sestavin, prijazen ter ustrežljiv kader, vse to so reference, ki jih dobra gostilna mora imeti. Vse to v gostilni Pečnik sigurno imajo.

Pri njih je gostinska dejavnost zrasla  iz kmetije, saj so na voljo imeli dovolj kvalitetnih surovin, pridelanih doma. Tako so se odločili, da odprejo gostilno, v kateri lahko ponudijo svoje produkte. Imajo predvsem lastno vino, krompir in svinjino. Tako se zdaj že od leta 1995, poleg kmetijstva, ukvarjajo tudi z gostinsko dejavnostjo.

Ob petkih in sobotah kot posebnost in za popestritev ponudbe, ponujajo tudi odojke in jagnje. Ob torkih pa imajo telečje krače, nekaj posebnega pa tudi ob četrtkih in sicer golaž iz konjskega mesa.

Vsakodnevno pa imajo na razpolago 3 vrste malic in kosila. Sprejemajo tudi zaključene družbe, do 50 oseb, pripravijo tudi zabavo za rojstni dan.

Pogosto se pri njih ustavijo tudi skupine avtobusov z izletniki, ki jih z veseljem sprejmejo in postrežejo.

Pri njih dobite vse res domače, saj je veliko produktov z domače kmetije. Seveda pa ne smemo pozabiti na njihov topel sprejem in prijaznost, tako, da tja se boste še sigurno vrnili.

 

DILEMA, gostinske storitve

Suzana Duranovič s.p.

gsm: 040 500 195

e-mail: dilemakoper@gmail.com

6240 KOZINA, Vodovodna ulica 15

Da lahko ugotoviš, če je neka gostilna, restavracija, res dobra, je najbolje, da jo obiščeš in se

sam prepričaš o kvaliteti njihove ponudbe ter prijaznosti postrežbe.

Kot posebnost pri njih omenjajo njihove pizze, pripravljene iz tako lahkega testa, da takoj, ko jo

poješ, lahko greš na plesišče in zaplešeš.

Njihove pizze so pripravljene iz ekstra sestavin: sir fior de latte, pelatov, ki jih sami pripravljajo,

kuhan pršut, artičoke. Uporabljajo le kvalitetne in preverjene sestavine.

Njihov picopek Picojolo Miki ima pri pripravljanju pizz že 22 let delovnih izkušenj, delo pa

opravlja s srcem in ljubeznijo ter vso odgovornostjo do gostov. Saj je zadovoljstvo gostov tudi

njegovo zadovoljstvo, kakor tudi celotnega kolektiva.

Ponujajo pa različne vrste pizz: klasično, 4 letni časi, margarita in druge.

Pri izdelavi testa za pizze uporabljajo tri vrste moke- belo, polnozrnato in pirino moko.

Posebnost so kvasovke, ki jih sam izbere Miki, testo pa vzhaja kar 4-5 ur, včasih tudi dlje.

Vsaka pizza ima svoj šarm, je nekaj posebnega, gostje vedno znova radi posežejo po njih.

Da se boste prepričali o njihovi prijaznosti in ustrežljivosti in seveda, da so pizze pri njih res

izvrstne, jih obiščite in probajte. Prepričani smo, da boste odšli zadovoljni.

 

GOSTILNA RUPA

Suzana Pangerc Kosar s.p.

gsm: 051 661 388

e-mail: pangercsuzana@gmail.com

INFO@GOSTILNA-RUPAR.SI

4267 SREDNJA VAS V BOHINJU, SREDNJA VAS 87

Če veš, kaj želiš in kaj pričakuješ, potem boš tudi vedel, kakšne vrste gostilno boš izbral. Morda

nekdo želi le nekaj na hitro pojesti, nekdo drug pa želi uživati v kvalitetni in izbrani hrani. Seveda

pa je pomembna tudi solidna postrežba, prijaznost in ustrežljivost kadra.

Gospa Suzana se je že kot otrok, pri 9 letih, videla v gostinstvu. Vedela je, da želi v prihodnosti

pripravljati slovenske jedi, štrudelj, potico…, saj v tem delu neizmerno uživa in svoj poklic

opravlja z ljubeznijo. Všeč ji je tudi razgibanost dela v tem poklicu, saj se tu vedno kaj novega

dogaja.

Rada pa ima tudi delo z ljudmi, ji je nekako pisano na kožo, delo ji je v veliko veselje. V mladosti

je trenirala atletiko, če se ne bi odločila za gostinstvo, bi pot verjetno tam nadaljevala.

Pri njih ponujajo tudi nekaj prav posebnih jedi, ki jih ne dobite povsod. Tako pri njih lahko

posežete po polnozrnatih palačinkah, polnjenih z vinsko peno in orehi, regratom po bohinjsko,

pehtranko, ajdovih krapih, veganskim burkerjem in solnograškimi žličniki. Vsa hrana je sveže

pripravljena iz preverjenih in kvalitetnih sestavin. Imajo pa tudi domač metin in melisin sok.

Nekaj posebnega pa je tudi pijača, imenovana “medvedova kri”.

Gospa Suzana pravi, da je zanjo “a la carte” gostinstvo način življenja in mišljenja.

Res dobra, kvalitetna ponudba hrane in pijače, prijazno osebje, lep in prijeten ambient ter

čudovita okolica z bližino naravnih lepot Gorenjske, vas prav vabijo k njim. Z njihovo ponudbo,

prijazno postrežbo in ustrežljivostjo boste sigurno zadovoljni.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*