12 kvalitetnih lokalov v Sloveniji

BAR URŠKA

Anja Ribič s.p.

gsm: 041 818 059

e-mail: nina.racunovodstvo@amis.net

2000 MARIBOR, Borštnikova ulica 13

Čeprav po poklicu ekonomistka, se je gospa Anja podala v gostinstvo. Največ je tej odločitvi

pripomoglo dejstvo, da je njen partner že deloval v tej dejavnosti.

BAR URŠKA je prijeten, lepo urejen lokal, v katerem dela res prijazno osebje. Znani so po res

odlični kavi, tudi ponudba pijače je pestra in na visoki kvalitetni ravni. Pijačo jim dostavljajo

najboljši dobavitelji.

Če pa si gost zaželi, mu pripravijo tudi sendvič, po njegovi želji, iz vedno svežih sestavin.

Na voljo pa imajo tudi vedno sveže pripravljene solate, ki, sploh v vročih dneh, še kako osvežijo.

Naprodaj imajo tudi italijanske testenine, po novem pa so v ponudbo dodali še testenine LAH.

Kot novost naj še dodamo, da ima BAR URŠKA zdaj še ARENO 1.

Ste si zaželeli dobro kavo, ob prijetnem klepetu s prijatelji? Ali pa morda potešiti lakoto s

sendvičem, morda vas mika pokusiti katero njihovih, res odličnih solat?

Obiščite jih, vedno ste dobrodošli in zaželjeni. Veseli vas bodo in se bodo potrudili za vas, da

boste odšli zadovoljni.

 

ARS KAFE

Aleksandar Batar s.p.

gsm: 030 656 624

e-mail: aco.batar666@gmail.com

4000 KRANJ, Ulica Lojzeta Hrovata 4b

ARS KAFE je kavarna, kjer vas bodo pogostili z odlično kavo. Ob koncih tedna, petkih in sobotah, pa svoje goste še dodatno razvajajo, s pogostitvijo z dobro hrano, seveda brezplačno. Pogosto v teh dneh pečejo jagenjčke ali odojke, seveda pa pripravijo tudi še marsikaj drugega.

Gospod Aleksandar je v tem poslu že 25 let, pri delu mu pomaga tudi žena.

Ambient kavarne je prav poseben, unikaten in daje lokalu poseben čar in šarm. Marsikateri gost pravi, da je to kavarna z dušo.

Do svojih gostov so vedno prijazni in ustrežljivi, trudijo se ugoditi kar največ željam gostov. Ima pa gospod Aleksandar željo, da bi imeli več prostora, da bi lahko ponudili še več posebnih dogodkov za goste.

Če iščete kavarno z dušo in prav posebnim ambientom, potem obiščite ARS KAFE v Kranju.

 

KAVARNA KORONA

Andreja Šmuc s.p.

gsm: 041 336 477

e-mail: andrejasmuc@gmail.com

3310 ŽALEC, Ulica talcev 3

V dolini zelenega zlata, natančneje , na obrobju malega mesteca Žalec, najdete prijetno kavarno KORONA. V njej boste poleg odlične kave, tudi takšne s posebnimi okusi, dobili sladoled z različnimi prelivi, toaste, pri njih pripravljene tortice in seveda, različne koktajle, med njimi gin tonic z malinami.

Kavarna se nahaja v lepem, naravnem okolju, imajo ogromen vrt, tudi na najmlajše niso pozabili. Poleg kotička zanje v notranjosti, imajo zanje tudi zunaj igrala.

V kavarni so dobrodošli prav vsi, tako mladi, kot starejši, vsakogar prijazno sprejmejo in mu postrežejo z željenim. V prihodnosti načrtujejo, da bodo na voljo tudi zajtrki.

Gospa Andreja je v tem poslu že dolga leta, sprva je delala pri mami, kjer se je tudi izučila, zdaj pa ima že nekaj let svoj lokal, kjer lahko uresničuje svoje ideje.

Da se boste prepričali o njihovi kakovostni ponudbi in prijaznosti, vabljeni, da jih obiščete. Pri njih je res lepo. Sigurno se boste zadovoljni radi vračali.

 

BARBI PAB

Barbara Škrinjar s.p.

gsm: 040 162 709

e-mail: skrinjarbarbi@gmail.com

1230 DOMŽALE, Šolska ulica 10

Ko je kot študentka gospa Barbara iskala delo, je dobila delo v gostinskem lokalu. Delo jo je očaralo in prevzelo, tako, da se je po končanem študiju, odločila stopiti na poklicno pot v gostinstvu. Ker ima rada delo z ljudmi, je z lahkoto premagala tudi tiste težavne trenutke, ko ni bilo najbolj lahko.

Zdaj ima že nekaj časa svoj lokal, kjer skupaj rastejo, tako lokal, kakor ona in njeni zaposleni.

V njenem lokalu poskrbijo za prav vse generacije, za otroke imajo tudi točen sladoled, odrasli pa imajo poleg stalne ponudbe pijač občasno na voljo še kakšne posebne, mešane pijače.

Imajo tudi letni vrt z igrali za otroke, ki je varovan, tako, da lahko starši v miru popijejo kavico.

Lokal se nahaja na mirni lokaciji, obdan z njivami in cesto, ki vodi do njihovega novega lokala.

Prijaznost, dobra in kvalitetna ponudba, lepa lokacija in čudovit ambient je vse, kar je pomembno v gostinstvu, ima tudi BARBI PAB, zato ne odlašajte z obiskom.

 

BAR KATIČ

Bosina Srečko s.p.

gsm: 040 525 113, 070 796 976

e-mail: martina.kranjc@gmail.com

8257 DOBOVA, Ulica bratov Gerjovičev 41

Prijaznost, domačnost, dobra kava in dobro vino so reference, ki opredeljujejo dober lokal, bar.

V gostinstvu delata oba zakonca, že prej sta delala v tej dejavnosti, a drugje, z začetkom letošnjega leta, pa sta odprla svoj lokal, kar je bila že dolgo njuna želja.

Poleg dobre kave, vam pri njih postrežejo še z vrhunskimi vini iz Vinskega hrama BRANKO URLEC. Na voljo so imeli tudi njegovo nagrajeno vino ” Županovo vino Sauvignon”, letnik 2019, a jim je že pošlo.

Prirejajo tudi različne dogodke, prisotni so bili tudi na ocvrtojadi.

Odlikuje jih domačnost, nasmejano in prijazno osebje, ter seveda, odlična ponudba, kateri bodo kmalu še dodali različne toaste in sendviče.

Verjamemo, da boste, ko preverite njihovo ponudbo osebno, odšli zadovoljni od njih.

 

BAR DOBRA VOLJA

Alenka Premec s.p.

gsm: 041 587 011

e-mail: alenka.sept@gmail.com

1000 LJUBLJANA, Ulica Jana Husa 3

Poleg dobre volje, prijaznosti in toplega nasmeha, dobite v njihovem baru tudi izvrstno kavo. Seveda pa, kot povsod v gostinstvu, dajejo velik poudarek na čistočo.

Gospo Alenko je že v otroštvu veselilo delo v gostinstvu, čeprav je sicer sprva sanjala o svojem hotelu, a ji to ni uspelo. Ima pa zdaj že 18 let svoj lokal, ki ga z veseljem in ljubeznijo vodi. Delo z ljudmi ji je že od nekdaj v izredno zadovoljstvo.

Ponudba v njenem lokalu je prilagojena tudi letnemu času, tako je poleti dodatna ponudba sladoleda, pozimi pa razne pite in tortice. Čez vse leto pa lahko dobite razne sendviče in pizze. V prihodnosti pa načrtuje še breakfast ponudbo.

Ponujajo različne kava-irish, vanilja kavo, ledeno kavo ipd. Vedno pa vas postrežejo z nasmehom na obrazu, dobro voljo in prijaznostjo. Saj tako servirana kava ali jed je sigurno še slajša. O tem se boste, če jih obiščete, prepričali sami.

 

BAR JANEZ

Hočevar Andrej s.p.

gsm: 040 415 016

e-mail: bar.janez.kocevje@gmail.com

1330 KOČEVJE, Roška ulica 8a

Verjetno ima vsak posameznik svoje želje in predstavo o dobrem, kvalitetnem lokalu. Sigurno pa so vsem pomembni prijaznost, dobro počutje in kvalitetna ponudba.

Iz želje, da bi ljudem ponudil nekaj, kar si vsi lahko privoščijo, tako rekoč “ljudski lokal za ljudi”, je zrasel BAR JANEZ, ki je svojo pot začel nekje v 90-ih letih prejšnjega stoletja.

Pri njih dobite hišno pivo: svetlo-Janez in temno-Medo.

Lokal lastnik opisuje kot napol kmečki in malo mestni lokal. Tukaj se lahko podružite in poklepetate s prijatelji, ob toplih ali hladnih napitkih. In sklepate nova prijateljstva.

V jeseni načrtujejo uvrstiti v ponudbo tople sendviče in hot doge, da bodo tudi lačni želodčki potešeni, vsaj za prvo silo.

Ves kader, ki tukaj dela, je preprost, prijazen in nasmejan, v lokalu vlada družinsko vzdušje.

Če želite domačnost, prijaznost in ob sebi nasmejane in vesele ljudi, potem jih obiščite, razveselili se vas bodo.

 

BRANKA LAVK s.p.

gostinstvo

gsm: 031 773 034

mail: branka.lavk@gmail.com

2370 DRAVOGRAD, Meža 10

Prijazna in hitra postrežba, dobra kava, nasmejano in prijazno osebje ter prijeten ambient, to so dejavniki, ki bodo vplivali na to, kako radi bomo v nek lokal zahajali.

Branka prihaja iz družine gostincev, saj imajo doma tudi gostilno. Tako, da ji je gostinstvo že od malega blizu. A je imela željo po nečem novem, drugačnem in je takoj, kose ji je ponudila priložnost imeti lasten lokal, ta izziv sprejela.

Njen lokal se nahaja na glavni avtobusni postaji v Dravogradu, kjer je vseskozi dobra frekvenca ljudi. Odpirajo že ob 5.00 uri zjutraj, tako, da lahko tudi tisti, ki začnejo zgodaj delati, tu spijejo svojo jutranjo kavico.

Ob različnih vrstah kave imajo še pestro ponudbo tortic, dobite lahko tudi sendvič.

Gospa Branka je že od malih nog v gostinstvu, je gostinka po duši in srcu. Za goste se pri njej maksimalno potrudijo, kar le ti tudi opazijo in se radi vračajo v lokal. Tudi vi se boste sigurno še kdaj vrnili tja, potem, ko jih boste enkrat obiskali.

 

CAFFE MARKO BRANKA KOS

Branka Kos s.p.

gsm: 070 452 251

e-mail: brankaziebarth@gmail.com

3214 ZREČE, Cesta na Roglo 11J

Preden je pred dvema letoma prevzela lokal, je gospa Branka tukaj delala več kot 20 let. Sicer po izobrazbi ekonomistka je, ko je dobila priložnost za delo v lokalu, to z veseljem sprejela in se temu delu priučila. Njena prioriteta in veselje je namreč delati z ljudmi.

Poleg dobre kave, postrežene z nasmehom in prijaznostjo, dobite pri njih še različne druge napitke in pijače. Ponujajo tudi mleko alergike. Za goste se vedno potrudijo in jim skušajo ustreči. So prijazni družinam in otrokom, ponujajo tudi otroško kavico-spenjeno mleko s kakavom in barvnimi mrvicami. Pri njih se občasno najde tudi kakšno sladko presenečenje.

Poleg kave pri njih dobite tudi različne vroče čokolade z dodatki. Od lokalne slaščičarke jemljejo cakepopse, saj radi podpirajo lokalno. Imajo kraft slovenska piva, njihove limonade so naravne, s sadnimi pireji.

Z veseljem podpirajo mlade, ki se skušajo prebiti, dovzetni in odprti so za nove ideje.

Sami so inovativni, pri njih je vedno nekaj novega, malo drugačnega. Trudijo se biti boljši in drugačni. Med drugim lahko pri njih dobite tudi art kavo, ki zveni, kot da si jo gost enostavno mora naročiti.

Če želite dobro kavico, naravno limonado ali nekaj drugačnega, vas z veseljem vabijo, da jih obiščete.

 

 

BAR COBRA

Ines Šilec s.p.

gsm: 041 210 521

e-mail: inessilec@gmail.com

2255 VITOMARCI, Vitomarci 74

Če bi sama izbirala dober, kvaliteten lokal, bar, bi gospa Ines izpostavila prijazno osebje, prijeten ambient, kakovostno ponudbo in dobro počutje v lokalu.

Bar je prevzela od staršev, tako, da je delo dobro poznala, saj je že prej veliko delala s starši. Po prevzemu je lokal prenovila in razširila ponudbo. V njihovem lokalnem okolju je njihov bar poznan po prijaznosti, prijetnem ambientu in kvalitetni ponudbi, sploh odlični kavi. Lokal je miren, vanj rade zahajajo prav vse generacije.

Njihova ponudba, razen kavic, obsega še dobro izbiro različnih napitkov in pijač, tudi koktajlov. Na voljo imajo tudi tople sendviče. Ob vikendih pa imajo še tortice iz Pohorske kavarne.

V lokalu je čutiti domačnost, zaradi tega, prijaznosti in dobre ponudbe, se gostje radi vračajo.

Ponudba pa se vseskozi spreminja in dopolnjuje, tudi glede na letni čas. Tako imajo poleti sladoled, pozimi pa vročo čokolado. Pri njih dobite tudi prav poseben, zelo dober malinovec.

Če želite v mirnem in prijetnem okolju popiti kavico ali kaj drugega, ter sproščeno poklepetati s prijatelji, potem je BAR COBRA pravi za vas.

 

HOPIUM d.o.o.

CORNER PUB

gsm: 031 815 908

e-mail: zoran.jerkovic1@gmail.com

1000 LJUBLJANA, Tržaška cesta 19

Lokal mora izgledati privlačno, ljudje se morajo čutiti zaželjeni, postrežba prijazna, ponudba pa kvalitetna. Kader mora biti prijazen, nevsiljiv in imeti profesionalen odnos.

Gospa je v lokalu pričela delati kot pomoč v študentskih časih, a je to delo vzljubila. Po še nekaj pridobljenih delovnih izkušnjah v gostinstvu, je, ko seji je ponudila možnost, pričela samostojno pot. Pri njih med zaposlenimi vladajo prijateljski odnosi, vsakega novinca lepo sprejmejo in ga naučijo vseh veščin, potrebnih pri tem delu. Veliko dajo na kvaliteto postrežbe, zato veliko delajo na tem.

Njihova posebnost je, da so kot dvoživka. Lokal je čez dan kavarna, zvečer pa pub. Seveda se temu primerno razlikuje tudi ponudba. Tako čez dan največ gredo kavice, sokovi, razne limonade in podobno. Zvečer pa je vzdušje bolj sproščeno, ob zvokih rock”n”rolla gostje tudi zažurajo, v za to posebej pripravljenem prostoru.

Na svoje goste so ponosni, prav tako tudi na prijateljsko vzdušje, ki vlada pri njih. Dobre odnose imajo tudi z dobavitelji.

Njihova ponudba piv je zelo velika, saj ponujajo kar 40 različnih piv, tudi pivo z okusom banane. Promovirajo predvsem slovensko ponudbo. Seveda pa imajo tudi druge pijače.

Veliko delajo na kvaliteti kave, tudi art kavo dobite pri njih. Skrbijo za to, da so naprave vedno dobro očiščene. Kavo servirajo okrašeno, tako je očem še bolj všečna. Ponujajo tudi riževo mleko, brezkofeinsko in ječmenovo kavo.

Poleti dobite ledeno kavo s pravim sladoledom in ledeni espresso – sladoled in kava.

Verjamemo, da boste od njih odšli zadovoljni, zanje pa bo to še dodatna motivacija za nadaljnje delo.

 

Kavarna CLC – Boštjan Maruško s.p.

gsm: 041 712 051

2000 MARIBOR, Poštna ulica 3

Gospod Boštjan je, poleg redne zaposlitve, želel še dodatno dejavnost. Tako je, ko se mu je ponudila priložnost, sprejel izziv in se podal v gostinske vode. Ko je lokal dobro zaživel, pa se je odločil, da bo svojo poklicno pot nadaljeval v gostinstvu. Po nakupu lokala, so ga razširili, prenovili in spremenili tudi ponudbo.

V lokal zahajajo prav vse generacije. Po nedeljski maši je več starejše populacije, pa tudi kaka družina se ustavi. Večeri ob vikendih pa so bolj veseli, mladi se včasih veselijo do jutranjih ur.

Ponosni so na to, da imajo veliko stalnih gostov, ki jih vedno pohvalijo, sploh njihovo odlično kavo in tudi koktajle. Pa seveda tudi prijaznost in prijetno vzdušje v lokalu.

Da pa se boste o njihovi prijaznosti, dobri postrežbi in res izvrstni kavi, prepričali sami, vas vabijo, da jih obiščete.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*