12 kvalitetnih gostiln in pripravljalcev hrane v Sloveniji

BELLA, SLAŠČIČARSTVO

Maja Habjan s.p.

Gsm: 051 262 988

e-mail: info@torte-bella.si

1233 DOB, Ljubljanska cesta 40

Pri nas dobite torte za različne priložnosti, za poroke, krste, birme, rojstne dneve… Vse naše torte so unikatne.  V našem asortimanu pa so tudi kozarčne sladice, piškoti, macroni, monoporcijske tortice, cakepopsi, potice… Ponujamo tudi dostavo v našem primerno hlajenem, Bella vozilu.

Naše torte so izjemnih oblik, naredimo jih po željah stranke, zadovoljijo pa tako otroke, kot tudi odrasle.  Še posebej pa naj omenimo, da smo znani po lahkih, osvežilnih torticah in našem domačem sladoledu.

Da pa se je gospa Maja odločila za to dejavnost, je bila »kriva« torta, ki jo je naredila za mlajšega brata, ko je bil še majhen. Prijateljica, ki je to torto videla, ji je predlagala, da bi se pričela ukvarjati s peko in prodajo tort. Čeprav sprva tega ni hotela, se je po vztrajnem prigovarjanju prijateljice na koncu le odločila in pričela sto dejavnostjo. Tako imajo zdaj družinsko podjetje in v tem delu prav uživajo.

Torte naredijo po željah stranke, vse, kar je možno izpeljati. Uporabljajo predvsem naravne sestavine, seveda pa se potrudijo, da je torta okusna in da je izgled torte lep in privlačen.

Poleg poročnih tort imajo v ponudbi tudi celoten sladek kotiček za poroke.

Ljubitelji sladkega bodo pri njih sigurno prišli na svoj račun.

bella

ALT 29 d.o.o.

Gsm: 070 229 221, 040 605 134

e-mail: gustjuzna@gmail.com

2310 SLOVENSKA BISTRICA, Leskovarjeva ulica 8

Gospa je gostilno dobila od očeta, že prej pa je že od najstniških let pomagala v gostinstvu, tako, da si je pridobila veliko izkušenj in znanja. Njen partner je rad ljubiteljsko kuhal, tako sta se skupaj odločila, da bosta odprla svojo okrepčevalnico.. Obnovila in preimenovala sta staro gostilno in imata sedaj tako rekoč svoje družinsko podjetje.

Partner je recepte dodelal, po svojih idejah, tako, da so to zdaj povsem njegovi recepti. Sami delajo pice, iz testa, ki ga ročno zamesijo. V posebni ponudbi pic imajo tudi pico solatjek-z zeleno solato in prelivom. Dobite pa  tudi letance, rebrca in razne solate. V poletnem času pa svojo ponudbo razširijo z morskimi sadeži.

Uporabljajo le sveže in kvalitetne sestavine, da so gostje zadovoljni. Za goste se maksimalno potrudijo. Pri njih ni vnaprej pripravljenih jedi, vse kuhajo sproti, sveže.

Znani pa so tudi po tem, da znajo pripraviti imenitne zaključke in odlična praznovanja rojstnih dni. V teh primerih se  povsem posvetijo povabljenim gostom, zato gostilno zaprejo in slavljencem pričarajo celostno vzdušje.

Da se boste prepričali o njihovi odlični ponudbi, o prijaznosti in ustrežljivosti, jih obiščite čimprej.

ALEKSANDRA ĐERĐAJ s.p.

Gsm: 031 618 196

e-mail: aleksandra.derdajmv@gmail.com

6310 IZOLA, Veliki trg 10

Družina gospe Aleksandre je praktično vsa vpeta v gostinsko dejavnost, tako je tudi sama pričela delati b njej, že pri rosnih 15 letih. Kasneje jo je pot vodila v svet, kjer si je pridobila veliko izkušenj in znanja. Pred 5 leti pa se je vrnila v domači kraj. Kljub drugi priložnosti, ki se ji je ponudila, se je pred tremi leti odločila prevzeti njihovo okrepčevalnico, ki ima že 20 let tradicije.

Veliko dajo na urejenost in čistočo, tko lokala kot osebja. Krožnik mora biti privlačen in očem všečen, z okusno hrano.

Uporabljajo kvalitetne sestavine, pri njih je hrana hitro pripravljena, saj je njihov lokal v 1 liniji ob obali, kjer je velika frekvenca gostov. Delajo na kvaliteti, hitrosti in prijaznosti, njihovo osebje je vedno prijazno in nasmejano.

Na željo gostov ponujajo odličen tris kalamarov-ocvrti, polnjeni, lignji na žaru in priloga. Sicer pa je njihova ponudba hrane široka, od rib, testenin, mesa, pic, tako, da sigurno vsak najde nekaj zase.

Verjamejo, da bodo s svojo kvalitetno in odlično ponudbo ter prijaznostjo, prepričali goste, da se bodo radi vračali k njim.

aleksandra

VETTER

NJAMI SAŠKA

Saša Pufek s.p.

Gsm: 070 740 043

e-mail: sasa.pufek@gmail.com

1260 LJUBLJANA-POLJE, Cesta VI 24

Ko pripravljaš pogostitev, želiš ponuditi najboljše, zato dobro premisliš, katerega pripravljalca in dostavljalca hrane boš izbral. Pomembno je, da uporablja kakovostne in sveže sestavine, da je hrana okusna, lepo pripravljena in aranžirana, da gostje ne uživajo le v razvajanju brbončic, ampak tudi ob pogledu na hrano.

Gospa Saša že od malega rada kuha, v kuhanju prav uživa. Ko je bila na Višji gostinski šoli na Bledu, pa se je nad kuho še bolj navdušila in šla naprej po tej poti. 4 leta že imajo družinsko podjetje BURGERHOUSE, ki zaposluje veliko mladih, zagnanih ljudi.

Pri njih vsi zaposleni svoje delo opravljajo z ljubeznijo. Lokalni pek jim po njihovem receptu speče bombetke, iz lokalne koroške govedine sestavljajo svojo mešanico mesa, v sezoni uporabljajo lokalno zelenjavo. Gledajo, da so sestavine kvalitetne, dobre, tako, da se okusi kar prepojijo.  Seveda uporabljajo predvsem slovenske proizvode.

Gostje k njim prihajajo iz cele Slovenije, zanje se vedno potrudijo, saj jim je pomembno, da se vsak gost rad vrne k njim.

Njihova ponudba obsega razne burgerje, solate, imajo tudi svoje sladice. Za otroke pa imajo še posebno ponudbo. Njihov lokal je namenjen vsem generacijam. Lahko dobite tudi klasične jedi, kot so dunajski zrezek ali sveže pečena rebrca. Imajo TAKE AWAY ponudbo, kjer  gostje sami izbirajo stopnjo pečenja pri burgerjih.

Niso pa pozabili tudi na vegetarijance, saj imajo tudi zanje nekaj ponudbe.

Ves čas se izpopolnjujejo v znanju in se trudijo biti vedno boljši. Upoštevajo tudi želje in predloge gostov.

Pravijo, da je Koroške še neodkrit biser, ki se ga splača obiskati. Sami pa v prihodnosti načrtujejo še možnost namestitve, imeli pa bodo tudi živali. A splača se jih obiskati že zdaj, z njihovo ponudbo boste sigurno zadovoljni.

AMETI REMZI s.p.

Priprava in prodaja hrane

Gsm: 041 795 832

e-mail: remzi.ameti@siol.net

8270 KRŠKO, Cesta 4. julija 6 

Kvalitetna, sveže pripravljena hrana, prijazno osebje in priporočila drugih gostov so kazatelj, da je nek lokal res dober in kvaliteten.

Pred 14 leti so malo raziskovali in ugotovili, da na njihovem območju še ni takšne ponudbe, zato so se odločili, da prično s peko in prodajo kebaba. Seveda so se sprva vseh teh veščin morali priučiti, saj vse delajo na tradicionalen način. Kebab režejo z nožem, za kar se je bilo treba izobraziti.

Sicer so družinsko podjetje, a imajo tudi nekaj zaposlenih, s katerimi se skupaj odločajo. Tako so se na začetku skupaj odločili o izbiri mesa, še danes jemljejo meso od tega proizvajalca.

Delajo kvalitetno in dosledno, kebab je vedno sveže pripravljen, meso režejo sproti, tudi porcije so bogate. Tudi kvalitetno zelenjavo znajo dobro izbrati, saj so se včasih z njo ukvarjali.  Veliko jim pomeni, da so vse sestavine kvalitetne, zato jih pazljivo in skrbno izbirajo.  Za različne jedi uporabljajo različne kruhe in omake, ki jih sami pripravljajo.

Odločili so se, da bodo imeli manj artiklov, tako se lažje posvetijo vsakemu posebej in ga res naredijo najbolj kvalitetnega. Zadovoljna stranka je njihov uspeh in tudi njihovo zadovoljstvo.

Nabor njihove ponudbe pa je: kebab, hamburger, cheeseburger, hot dog, ameriški hot dog, vegi tortilje. Stranka pa lahko sama izbere, katero zelenjavo ji bodo priložili. Omake pa so od blage do ekstra pekoče omake.

Ko boste enkrat poskusili njihov kebab ali pa kaj od ostale ponudbe, se boste sigurno še večkrat vrnili k njim.

remzi

KODAZ d.o.o.

Gsm, tel.: 041 528 915, 01 257 46 92

e-mail:pizzeria.laterna@gmail.com

1215  MEDVODE, Zbiljska cesta 1

Gospod Damir je hodil pomagat teti, ki je imela hotel, pripravljal je predvsem zajtrke. Ob tem je ugotovil, da ga to delo veseli. Sprva je delal v lokalu, a si je kmalu zaželel delati tudi s hrano. Tako se je odločil odpreti svojo picerijo, ki zdaj deluje že kar 22 let. Svoje delo opravlja z ljubeznijo in veseljem in mu je izredno predan.

Njihov lokal je zelo zanimiv in lep, je v starinskem stilu, z oboki, imajo tudi lep vrt z ribnikom. Kuhinja je odprta, tako, da gostje kuharja vidijo pri delu. So zelo prijazni, domači, za gosta se res potrudijo in mu v njegovih željah stopijo naproti.

Testo delajo sami, , vzhajano je po 24 ur. Uporabljajo predvsem slovenske sestavine, meso je iz podjetja Arval iz Kranja.

Njihove najbolj priljubljene pice so: pica Toscana, šefova pica, z bufalo sirom in pica laterna, ki je bolj bogato obložena.

Poleg pic pa ponujajo tudi lazanje, sveže pripravljene solate, žrebičkov golaž, v krušni peči gratinirane njoke, tortilje.

Pri njih boste svoje brbončice resnično razvajali z odličnimi okusi, zato ne odlašajte z obiskom pri njih.

ALITI LATIFE s.p.

GRILL SEDMICA

Gsm: 070 298 365

e-mail: beratalatifi12@gmail.com

3325 ŠOŠTANJ, Trg svobode 4

GRILL SEDMICA uporablja kvalitetne vhodne sestavine-sveže meso, sveža zelenjava, dnevno pečene lepinje. Znani so po kvalitetni ponudbi, prijaznem osebju in tudi ugodnih cenah, saj pri njih dobite res veliko za svoj denar.

Nahajajo se na dobri lokaciji, kjer je veliko ljudi, zato se za svoje goste vedno res maksimalno potrudijo.

V okrepčevalnici dela cela družina, s pripravo kebaba se ukvarjajo že 20 let, zadnjih pet let tudi v Šoštanju.

Gost pri njih dobi maksimalno porcijo, tako po kvaliteti, kot tudi po količini hrane. Sigurno se bo do sitega najedel in ne bo imel občutka, da ni dobil dovolj za svoj denar.

Niso pa pozabili niti na vegetarijance, saj imajo poleg osnovne ponudbe( goveji, piščančji kebab), hamburgerji, pleskavice, čevapčiči, tudi posebno ponudbo zanje in sicer vegi kebab, vegi jufka, kjer zagotavljajo, da hrana ni prišla v stik z mesom oziroma hrano živalskega izvora.

Vašega obiska bodo zelo veseli in se vam toplo priporočajo.

 

aliti-latife

FRNAŽAR d.o.o.

Gsm: 041 873 500

e-mail: willy.pizzeria@gmail.com

5291 MIREN, Miren 222b 

Če želite izbrati res dobro pizzerijo, potem izberite takšno, kjer šolan picopek ve, kaj dela. Seveda so pomembne dolgoletne izkušnje in uporaba kvalitetnih sestavin. 

Ko je gospod Viljem pred skoraj 30 leti izgubil delo z eno firmo, se je odločil stopiti na pot gostinstva. Sin se je izšolala za kuharja, gospod Viljem pa je že od prej( od babice), poznal krušno peč in peko v njej. Prijateljev bratranec, ki je iz Italije in vešč peke pizz, pa ga je naučil peči pizze. Sin sedaj vodi fino restavracijo v Italiji, on pa, ob občasni pomoči hčere, nadaljuje njihovo tradicijo.

Ves čas se izobražujejo in izpopolnjujejo svoje znanje  na svojem področju, sam ima kar 7 diplom. Izobraževanje mu je izredno pomembno, saj tako lahko izboljšujejo svoje storitve in gostom ponudijo še boljše , še bolj kvalitetno pripravljene pizze. Večkrat tudi potuje in se na potovanjih priuči novih tehnik. Svoje znanje pa z veseljem delijo, tako, da občasno hodijo poučevati picopeke po vsej Sloveniji.

Pri njih dobite pizze iz krušne peči, ker pa je gospod Viljem navdušen nad Neapljem (Napoli), je nabavil novo peč, s katero bodo v prihodnje pekli pizze, ki prihajajo s tega območja.

Veliko sestavin nabavljajo v Italiji, uporabljajo pa le res kvalitetne sestavine. Imajo tudi veliko italijanskih gostov, ki se radi vračajo k njim.

Za svoje pizze delajo lastno testo, pri katerem zmešajo skrbno izbrane različne moke, ki dajo njihovim pizzam poseben okus.

Vsak mesec ponudijo kako posebno pizzo, za veliko noč na primer, velikonočno pizzo.

Lani so bili v Neaplju na svetovnem prvenstvu v peki pizz, skupaj s prijatelji iz Goričkega in Murske Sobote, kjer so si priborili srebrno medaljo v eni izmed kategorij.

Pri njih boste dobili res odlično pizzo, postreženo z nasmehom in prijaznostjo, zato ne odlašajte z obiskom pri njih.

KLAVDIJA BRATUŠA s.p

Okrepčevalnica Bicikl

Gsm: 041 766 230

e-mail: klavdija.bratusa@gmail.com

9253 APAČE, Črnci 63

Delo v gostinstvu me je vedno veselilo, zato sem se odločila za gostinsko šolo, v želji, da bi enkrat imela svoj lokal. Takoj, ko se mi je ponudila priložnost, sem jo zagrabila in pričela samostojno pot.

V svojem lokalu ponujam lokalno hrano, postreženo v naravnem ambientu in v sproščenem ozračju, da se lažje diha.

Naša posebnost so postrvi, ki so pri gostih zelo priljubljene.

Lokal se nahaja v naravi, v bližini Avstrije. Mimo nas gredo kolesarske poti, tako, da se lahko kolesarji tukaj ustavijo, naredijo postanek, morda si privoščijo kavo, sok, ali pa tudi kaj pojedo.

Za goste se pri nas vedno potrudimo, prisluhnemo njihovim željam in jim skušamo ustreči. Smo prijazni, domačni in ustrežljivi.

Če želite posedeti in kaj pojesti v res prijetnem naravnem okolju, potem nikar ne odlašajte, ampak nas čimprej obiščite.

GH LIVADA d.o.o.

Gsm, tel.: 041 638 553, 01 320 45 76

e-mail: info@gostilna-livada.si

1000 LJUBLJANA, Hladnikova cesta 15

 Le nekaj minut od mestnega jedra, v objemu narave ob reki Ljubljanici, se nahaja naše gostišče s šarmom, GH LIVADA.

V različnih sobah vam ponujamo pogostitev, tako za 2 osebi, kot tudi za 100 ali več oseb. Kosilo ali večerja na pokriti ali, ob lepem vremenu, odkriti terasi je prav posebno, čudovito doživetje. S terase ali iz paviljona, se vam ponuja pogled na Ljubljanico, na mimovozeče ladjice in račke, ki plavajo po reki. Poskrbljeno je za vse, tudi za družine z najmanjšimi in malo večjimi otroki. Na voljo je previjalnica, zunanje igrišče, ločeno od ceste in miz za goste.

Mislili smo tudi na invalide, poskrbljeno je za parkiranje in neoviran dostop do miz, zanje so na voljo prilagojeni toaletni prostori.

Naša kulinarična ponudba je preplet tradicionalne slovenske kuhinje ter sodobnih jedi, z mediteranskim pridihom, ki skupaj tvorijo čudovito simfonijo okusov.

Naša posebnost je lasten rečni privez, ki ponuja ekskluzivno možnost, da do nas priplujete z ladjico, ali pa smo izhodiščna točka za izlet po reki.

Pripravimo  pa vam tudi čudovito, nepozabno doživetje ob praznovanju osebnih, privatnih ali družinskih dogodkov, ali pa vam pripravimo pogostitev ob poslovnih dogodkih.

GH LIVADA  ni le gostilna, kjer nekaj poješ in greš, ampak kraj, kjer nekaj doživiš. Vedno pa se trudimo pripraviti nekaj novega.

Če nas boste obiskali, boste poleg odlične gastronomske ponudbe deležni tudi nepozabnega doživetja.

livada

 

PR KLAUDIJI GUEST HOUSE BLED

Gostinstvo in turizem

Gsm, tel.: +38659334087

e-mail: info@dinamika.si

4260 BLED, Kajuhova cesta 3

Ko izbiraš dobro gostilno, se boš odločil za gostilno z odličnimi referencami in potrjenimi dobrimi izkušnjami gostov. Pomembna je dobra in hitra postrežba, prijazno osebje in seveda kvalitetna ter sveža ponudba, ki vedno ponudi tudi kaj novega.

Poslovna enota se nahaja na Bledu, kar je idealna lokacija za gostinsko in turistično ponudbo, saj je tu običajno velika frekvenca gostov.

Če pogledate na booking, jih boste našli na prvem mestu, najbolj znani so po odličnih in okusnih zajtrkih, pa tudi malicah. Trudijo se, da je ponudba raznolika, velikokrat dodajo kaj novega. Sestavine obrokov so vedno sveže, od preverjenih dobaviteljev, tako, da so prepričani v njihovo kvaliteto. Letos, za razliko od prejšnjih let, ne ponujajo večerij, saj je gostov manj. Vendar pa računajo na to, da bodo kmalu tudi večerje lahko dodali nazaj v ponudbo.

Vedno se trudijo ponuditi gostu najboljše. Ne samo prelepa lokacija, tudi njihova kvalitetna ponudba bo doprinesla k vašemu dobremu počutju in sprostitvi.  Zato ne odlašajte, ampak jih obiščite čimprej.

GOSTILNA AJDA

Urška Bagola Manjolovič s.p.

Tel.: 02 540 13 78

e-mail: info@gostisce-ajda-bagola.si

9261 CANKOVA, Cankova 33

Pri nas dobite jedi iz ajde, domače jedi, jedi po naročilu, pice iz krušne peči, ribje jedi, veganske jedi, skratka, ni da ni.

Smo družinsko vodena    gostilna in picerija, z več kot 20 letno tradicijo delovanja. Poleg bogatega izbora pic, vam ponujamo tudi pester izbor mednarodne kulinarike in sezonsko ponudbo lokalnih jedi.

Nahajamo se v osrčju krajinskega parka Goričko, v bližini slovensko-avstrijske-madžarske tromeje.

Ponujamo tudi catering storitve. Lahko pa pri nas najamete prostor, za različne dogodke in praznovanja.

Naša specialiteta je gorički golaž, ki ga največkrat postrežemo s svežim kruhkom iz krušne peči.

Če se odločite za izlet po naših prelepih prekmurskih ravnicah, potem nas obiščite, ne bo vam žal. In če boste utrujeni ter se vam ne bo dalo takoj nadaljevati pti, imamo na voljo nekaj sob, kjer lahko prenočite in si spočijete.

Odlična ponudba prekmurskih kulinaričnih dobrot, s prepletom mednarodne kuhinje, prelepa narava in prijaznost osebja vas bosta prepričala, da se boste še vrnili k nam.

gostilna-ajda

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*