12 kvalitetnih gostiln v Sloveniji

GOSTIŠČE STARI HRAST

Angela Pihlar s.p.

tel.: 02 584 89 80

e-mail: info@starihrast.com

9240 LJUTOMER, Radomerje 3

 

V gostinstvu je zelo pomembno, da je vsak gost obravnavan osebno, da je lepo sprejet in postrežen. Čutiti mora, da je zaželen. Seveda pa mu je treba ponuditi kvalitetno, sveže pripravljeno hrano in poskrbeti, da se v ponudbo doda tudi kaj novega.

Gostilna STARI HRAST je gostilna  z dolgoletno tradiciji. V lasti so jo imeli že starši Angelinega moža, kasneje sta je prevzela onadva, zdaj gostilno vodi s sinovo pomočjo. Gospa Angela je svojega moža spoznala med šolanjem na gostinski šoli. A sprva sta delala vsak v drugem gostinskem lokalu, dokler nista prevzela domače gostilne.

Gospa Angela že od nekdaj s srcem in ljubeznijo do tega dela, kar se tudi pozna. Vse kar pride izpod njenih rok in kuhalnice, je res odlično.

Kot njihovo posebnost pa omenja lastna vina, tudi buteljčna. Nekatera njihova vina so bila tudi nagrajena, z zlatimi lokalnimi odličji.

Njihova kuhinja je predvsem tradicionalna, a s pridihom novega.  Ponujajo, največ, prleško hrano: zaseke, zabele, štruklje…  Kot njihovo specialiteto pa bi omenili še svinjsko ribico na  listu trte, v rizling omaki in z domačimi štruklji. Seveda pa ne smemo pozabiti na njihovo slastno prleško gibanico.

Pri njih je vse domače , sezonske pridelave. Imajo tudi kar nekaj domačih sladic.

Če pa ste morda utrujeni, ali pa želite tam ostati kak dan , da si še malo ogledate okolico, ponujajo tudi prenočišča.

Zelo zanimiva pa je tudi, predvsem zaključena ponudba z degustacijo vin, sirov in prigrizkov, iz njihove regije.

Ob nedeljah ponujajo nedeljska kosila, s 4 meniji. Sprejemajo tudi zaključene družbe.

Res pestra ponudba kvalitetne, predvsem domače hrane, prijazno osebje, ki se potrudi za vas, pa tudi prelep ambient so dejavniki, ki kar vabijo k njim.

 

GOSTIŠČE TAVERNA

Dino Kruhoberec s.p.

gsm, tel.: 041 920 500, 02 719 41 28

e-mail: info@kupljen.si

2259 IVANJKOVCI, Svetinje 21

 

Že od nekdaj je gospoda Dina spremljala želja, imeti lastno gostilno. V izredno veselje mu je, ko vidi zadovoljstvo gostov, ki dobijo tisto, kar želijo in pričakujejo v njegovem gostišču.

Pohvalijo se lahko z eno najlepših teras v Sloveniji. Tudi sam lokal se nahaja na prav posebni lokaciji, v njem vlada posebno, prijetno vzdušje, ki ga ustvarja prostorski ambient. Notranja taverna je narejena iz starih sodov in preš, kar daje notranjosti nek res poseben, a prijeten pridih.

V ponudbi imajo prleško postrežačo, gobovo juho z ajdovimi žganci, polže iz tamkajšnjih vinogradov, t-bone steak, žabje krake in č

še in še. Večina njihove ponudbe je lokalnega porekla. Ponujajo tudi lokalno vino. V ponudbi pa imajo tudi vrhunsko vino, znanega vinogradnika, gospoda Kepljena, ponujajo tudi njegov nagrajeni zlati rizling ALDEBARAN.

Poleg gostinske ponudbe, imajo na voljo tudi nekaj prenočišč.

Iz gostišča TAVERNA se vam odpira prelep razgled na Prlekijo, tako, da je užitek ob hrani in pijači še večji.

Obiščite jih, saj njihova pestra ponudba kvalitetne hrane in čudovit ambient kar kliče, da pridite.

 

EJGA GUEST HOUSE

Edvin Karahodžič

Tel.: 04 586 60 00

e-mail: ejga-jesenice@siol.net

4270 JESENICE, Cesta maršala Tita 27

 

Ko izbiraš dobro gostilno, imaš v mislih gostilno kot celoto, tako ambient kakor ponudbo in seveda dobro in prijazno postrežbo. Seveda je pomembna kvaliteta hrane, da je le ta vedno sveža, okusna in servirana očem všečno.

Da je padla odločitev za to dejavnost, je pri gospe Alenki veliko vplivalo to, da so bili pri možu doma gostinci. Sama je, kot bivša smučarka, veliko potovala, tako, da se je nenehnih sprememb naveličala in si zaželela, da bi opravljala delo, kjer bi bila sama svoj šef. Ker pa izredno rada dela z ljudmi, je bila odločitev zanjo kar kristalno jasna-seveda gostinstvo.

Pri kuhanju se ravnajo po starih, okoliških receptih. Vse je domače, brez dodane kemije. Ponujajo pa: file divjega prašiča, telečje medaljone s sirovimi štruklji, ovalne pizze. Imajo tudi dnevne menije, ki jih načrtujejo sproti. Kot posebnost pa ponujajo še sladici: Alenkin zavoj in Edvinov plošček ( gospod Edvin je bivši hokejist).

Da pa je vse še lepše za pogledati, krožnike zelo lepo aranžirajo, saj jemo tudi z očmi. Res dobra, okusna in privlačno aranžirana ponudba vas čaka pri  njih, da pa je tudi prijaznost njihova vrlina, ni treba posebej poudarjati.

 

GOSTINSTVO 29  d.o.o.

Tel.: 02 720 62 81

e-mail: simon.fekonja@siol.net

2230 LENART V SLOVENSKIH GORICAH, Trg osvoboditve 16

 

Kako izbrati dobro gostilno? Na to vpliva več dejavnikov, med drugim kvalitetna ponudba, nekaj tudi cena, seveda pa prijaznost in ustrežljivost zaposlenih v gostilni.

Gospod Simon sicer po izobrazbi ni gostinec, a se z gostinstvom zdaj ukvarja že 30 let in mu je kar nekako zlezlo pod kožo. Sprva je imel skupaj s partnerjem lokal v najemu, a ga je kasneje odkupil in postal njegov lastnik v celoti.

Pri njih ponujajo malice, kosila, pa tudi pizze po naročilu, ki jih pečejo že 30 let. Da je ponudba res dobra in kvalitetna, kaže to, da se gostje vedno znova radi vračajo in marsikdaj pripeljejo nove goste.

Nudijo tudi catering usluge, sprejemajo pa zaključene skupine, do 70 oseb. Veliko se pojavljajo na različnih sejmih. So organizator Agatine noči. Odprto imajo prav vsak dan, vse dni v letu.

Če se hočete res dobro in kvalitetno najesti, potem jih obiščite. Verjemite, ne bo vam žal.

 

OKREPČEVALNICA MICA

Bobič Marija s.p.

gsm: 040 805 630

e-mail: micab@siol.net

8290 SEVNICA, Prvomajska ulica 26

 

Č e se bo gost v lokalu dobro počutil, začutil dušo gostilne in dobro energijo, potem je to sigurno prava izbira gostilne zanj.

Gospa Marija je pričela z mesarijo, zdaj pa bo že 25 let, kar je v gostinstvu in vodi svoj lokal.

Prisega na kvalitetno hrano, uporablja le kvalitetno in  preverjeno meso in druge sestavine., saj gostje to začutijo. Hrano pripravljajo dnevno in po dogovoru. Ob petkih pa je ustaljena ponudba: odojek, jagnjetina, meso n

a žaru, posavska postrv na žaru, lokalna ajda. Pečejo tudi domač kruh. Meso je iz neposredne bližine in ekološkega izvora. Prav tako je tudi veliko ostalih sestavin iz lokalnega okolja, brez dodanih umetnih arom ali druge kemije. Njihov moto je: iz njive na krožnik.

Lokal ima tudi prijetno teraso, kjer se gostje lahko družijo ob dobri in raznoliki hrani, ali pa le ob kakšni pijači ali kavici.

Obiščite jih, prepričani smo, da boste z njihovo ponudbo in odnosom do gostov, zadovoljni.

 

GOSTILNA KOSTANJ

Marija Petrovič s.p.

Tel.: 02 608 28 31

e-mail: dgoljat@gmail.com

2327 RAČE, Ljubljanska cesta 78

 

Gospa Marija je v gostinstvu praktično že celo življenje, že od rane mladosti. Z delom v gostinstvi je pričela že pri 15-ih letih. V njeni gostilni poleg dobre in res kvalitetne hrane, vladata domačnost in prijaznost.

Poleg velike izbire malic in kosil, imajo tudi a la carte ponudbo. Na voljo imajo kar 8 raznolikih kosil iz res kvalitetnih in preverjenih sestavin. Ponujajo tudi sirove štruklje, pripravljene na domač način.

Njihova plošča vsebuje 4 vrste mesa in kar 5 prilog. Na plošči najdete svinjsko pečenko, ocvrta piščančja bedra, gurmanski zrezek in puranji file s sezamom, ter seveda izvrstne priloge.

Da pa bi si še lažje predstavljali, kaj ponujajo, vam zaupamo vsebino dveh menijev.

MENU 1:

-špargljeva kremna juha

-puranja prsa s sezamom

-medaljoni v smetanovi omaki

-sirovi štruklji

-zelenjavni riž

-sestavljena solata

-sladica

 

MENU 2:

-gobova ali goveja juha

-goveji file v poprovi omaki

-cordon blue

-krompir s parmezanom

-njoki

-sestavljena solata

-sladica

Poleg res odlične ponudbe, kakovostne in okusno pripravljene hrane, jih odlikuje tudi dobra in prijazna postrežba ter čudovita lokacija v prelepem okolju pod Pohorjem. Želite dobro jesti in hkrati uživati v pogledu na naravo? Potem jih vsekakor morate obiskati.

 

BENZ d.o.o.

Gsm, tel.: 040 736 213, 04 257 59 00

e-mail: benz.doo@siol.net

4202 NAKLO, Glavna cesta 43

 

Ko iščeš dobro gostilno, gledaš, da v njej ponujajo svežo hrano iz domačih, lokalnih sestavin. Pomemben je tudi ambient, urejenost lokala in njegove okolice ter seveda prijaznost osebja, ki z veseljem prisluhne željam gostov.

V preteklosti je bila to gostilna kot še veliko drugih, z novim, mladim in inovativnim teamom pa so se lotili nekaj novega. Celotno gostilno so prenovili in povsem spremenili svojo ponudbo.

Danes so znani po izvrstnih kalamarih, pašti, različnih steakih, imajo tudi pai tai. Ponujajo tudi burgerje, a ti imajo pleskavico le s čebulo in govedino, ki je pripravljena pri njih.

Ponudba pa sledi tudi sezoni, tako imajo v vsakem letnem času tudi dodatno sezonsko ponudbo.

Uporabljajo predvsem lokalne sestavine, sveže in preverjenega porekla, brez dodanih ojačevalcev in druge kemije. Naravno pripravljena hrana je njihovo vodilo.

V prijetnem, okusno opremljene, lokalu, ob izvrstni hrani in prijazni postrežbi, se boste sigurno dobro počutili. Za vsakega gosta se vedno potrudijo. Imajo tudi prostor za zaključene družbe.

V prihodnosti pa načrtujejo širitev ponudbe, možnost nastanitve in prenočitve pri njih.

Resnično vam priporočamo, da jih obiščete in preskusite njihovo izvrstno ponudbo, tako hrane kot pijače.

 

GOSTILNA KORTE d.o.o.

Tel.: 05 642 02 00

e-mail: info@gostilnakorte.si, LEILADZAFIC@gmail.com

6310 IZOLA, Korte 44

 

Gostilna ima dolgoletno tradicijo, že od leta 1964, pod imenom Gostilna KORTE pa deluje od leta 1997 dalje.

Gospa Leila je je gostilno prevzela pred letom in pol, v gostinstvu pa dela že 20 let. Ta poklic je vzljubila , opravlja ga s srcem in vso predanostjo. V njem izraža tudi svojo kreativnost. Rada dela z ljudmi, zato je to delo kot nalašč zanjo.

So domača gostilna, ponujajo domače dobrote, kot so istrski pršut, domači njoki, domači krostati in drugo. Z leti svojo ponudbo dopolnjujejo in izpopolnjujejo, prisluhnejo in sledijo tudi željam gostov. Od letos naprej imajo tudi vinsko karto, ponujajo predvsem lokalna, kvalitetna in priznana vina. Vseskozi delajo na kvaliteti ponudbe, se jo trudijo ohraniti in še izboljšati.

Pred gostilno je terasa pod 100-letnimi cipresami, ki v poletnem času dajejo prijetno senco. Pozimi imajo v notranjosti zakurjeno ognjišče-kamin. Gostilna je v zanimivem istrskem ambientu in domačem stilu.

Domačnost, pristnost,  prijazen kader in izvrstna hrana vedno znova privabijo goste k njim. Tudi vas bodo.

 

CAFFE LIP*CA

Biserka Vindiš s.p.

Gsm: 031 654 736

e-mail: biserka.stekovic@gmail.com

3313 POLZELA, Breška cesta 32

Na prvo mesto, da se nek lokal ali gostilna, šteje za kvalitetno, lahko damo kvalitetno ponudbo, ki se stalno dopolnjuje. Potem je pomembno še: prijaznost osebja, urejenost lokala in njegove okolice in vsekakor, da se upošteva mnenje gostov. V tem lokalu so za mnenje in predloge, pa tudi kritike gostov, zelo dovzetni in jih upoštevajo.

Gospa Biserka je skupaj z možem, želela še nekaj drugega zraven službe. Ko je priložnost tako nanesla, sta kupila staro gostilno, ki je bila zgrajena nekje okoli leta 1800 in je nekoč celo imela privez za konje. Stala je pod lipo, od koder tudi ime. Gostilno sta v celoti prenovila in pričela z gostinsko dejavnostjo.

Pri njih dobite res dobro kavo, saj veliko delajo na njeni kvaliteti. Da lahko strankam ponudijo res dobro in kvalitetno kavo, se udeležujejo izobraževanj za kavo, oziroma o kavi.

Imajo pa tudi dodatno ponudbo hrane, pizze slovenskih ponudnikov, ki jih nato sami pečejo. Na njihovem parkirišču je postavljena FUDI STRET FOOD prikolica, s katerimi tudi sodelujejo. Pečejo odlične hamburgerje, iz mesa lokalnega porekla, tudi bombetke in solata so od lokalnih dobaviteljev. Lahko pa se posladkate in ohladite s točenim sladoledom ali ledeno kavo.

Tudi na otroke niso pozabili, zanje je, poleg sladoleda seveda, na voljo zaprto igrišče. Lokal je primeren za prav vse goste, iz vseh generacij, zaposleni se trudijo ustreči strankam, da le te od njih odidejo zadovoljne in se z veseljem vračajo.

Čudovit lokal, prenovljen, a z rahlim pridihom preteklosti, kvalitetna ponudba, prijazno in nasmejano osebje s pristnim odnosom do gostov ter seveda vedno kvalitetna ponudba, so njihove odlike, zaradi katerih jih gostje hvalijo in radi vedno znova zavijejo k njim, Obiščite jih, tudi vi boste to potrdili, ko jih boste spoznali.

 

BRUNARICA PREKMURSKIH DOBROT

Uroš Puhan s.p.

Gsm: 041 528 260

e-mail: brunaricaprekmurskihdobrot@gmail.com

9223 DOBROVNIK, Dobrovnik 297

Veselje do kuhanja in do dela z ljudmi je gospoda Uroša vodila do gostinske šole in nadaljnje poklicne poti v gostinstvu. Kuharsko pot je pričel v Termah 3000, sodeloval je tudi z gospodom Binetom Volčičem, s katerim se je udeležil tudi kuharskega tekmovanja.

Gospodu Urošu je najbolj pomembno, da so vse sestavine sveže, kvalitetne in lokalnega porekla, uporablja tudi lokalno zelenjavo. Pri njemu je poudarek predvsem na domači, lokalni kuhinji, z lokalnimi proizvodi.

Tukaj lahko dobite bograč, krompirjeve žgance, divjačinske jedi, gibanico, jedi na žlico, koruzne jedi, ajdove jedi, svinjino…skratka, vso hrano, značilno za Prekmurje.

Imajo tudi domače sokove, svoja vina, saj je njegov oče vinar in sodelujeta, seveda pa je tu tudi radenska.

Všeč mu je, kadar so gostje pripravljeni probati tudi kaj, kar ni standardna ponudba in vesel, če k pokušini domače hrane vzpodbujajo tudi otroke.

Izvrstna ponudba domačih prekmurskih jedi vas bo sigurno pritegnila in poleg prijazne postrežbe poskrbela, da se boste k njim še vrnili.

BANOVINA d.o.o.

Gsm: 041 411 551

e-mail: banovina.gostisce@gmail.com

3254 PODČETRTEK, Virštanj 17

Okusna in cenovno dostopna hrana, prijazno osebje, urejenost gostilne in okolice so nekatere izmed referenc dobre, kvalitetna gostilne.

Gospod je že kar kmalu po osnovni šoli začel delati kot kuhar. Najprej je delal pri drugih, leta 1996 pa je odprl lastno gostilno in tako uresničil svojo dolgoletno željo.

V njihovi ponudbi je klasična, domača hrana, pizze in jedi po naročilu. Imajo zelo velik catering, saj pokrivajo območje vse do Krškega in to tudi do 500 obrokov .

Pri njih je hrana okusna, kvalitetna, a vseeno cenovno dostopna širokemu krogu porabnikov.

V gostilni vlada domačnost, osebje je prijazno in ustrežljivo.

Kvalitetna, okusna, a cenovno ugodna hrana, prijeten ambient in prijazno osebje so le ene izmed njihovih kvalitet in prednosti, o čemer se boste prepričali, ko jih boste obiskali.

 

DAJ-GT d.o.o.

Gsm: 031 371 491

e-mail: tina.sedejeva@gmail.com

4203 DUPLJE, Zgornje Duplje 82

Vsak ima svojo predstavo o tem, kaj zanj pomeni kvalitetna gostilna. A najboljša kombinacija je sigurno dobra hrana in pijača,  prijeten ambient, morda celo v osrčju narave in prijaznost osebja.

V gostilni sta zaposlena oba z možem, delo skupaj ju veseli, saj se vseskozi tudi dopolnjujeta.

V njihovi ponudbi bo vsak našel nekaj zase. Po predhodnem naročilu pa izpolnijo tudi posebne želje gostov, če je to le mogoče. Pri njih se odvijajo različna praznovanja, poroke, poslovna kosila.

Če pogledamo njihovo ponudbo: ričet, jota po naše s čičeriko, svinjska rebrca, pečena na 85*C, štruklji.. Imajo pa tudi sezonsko prilagojeno ponudbo, npr. njoke z jurčki, seveda svežimi.

Ob sobotah in nedeljah pa kot posebnost nudijo sveže pečene cimetove rolce. Vsa hrana je sveža, sproti pripravljena, iz kvalitetnih in preverjenih sestavin. Ponujajo tudi razne domače sokove- malinovec, bezeg, limoranča-limona in pomaranča, ingver.

Gostilna se nahaja na prelepi lokaciji, ki nudi čudovit razgled v okoliško naravo.

Ob ponedeljkih in torkih je kuhinja zaprta, takrat ponujajo le zavitke in pijačo.

Ob čudovitem pogledu na naravo, bo, že tako okusen obrok, še bolj teknil, zato ne odlašajte, ampak jih čimprej obiščite.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*