12 kvalitetnih prenočišč in gostiln v Sloveniji

AIVA ČERNIGOJ FABIJAN

Sobodajalka

Gsm: 031 678 122

e-mail: aiwacernigoj@gmail.com

5291 MIREN, Orehovlje 9e

Kot kontrolorka v Muri, je gospa Aiva, v tem apartmaju najprej živela sama. Ker ga je pogosto potrebovala, ga je kupila. Službene obveznosti so jo potem vodile v delo v druge države, apartma pa je ostajal prazen. Prodati ga ni želela, zato se je odločila, da ga bo pričela oddajati. Sama sicer zdaj ne živi več tukaj, a ima z eno prijazno gospo dogovor, da poskrbi za goste, za čistočo in vse, kar je potrebno v apartmaju. Če pa je karkoli, morda se komu zalomi s prihodom ali pa kaj drugega, je vedno dosegljiva po telefonu za goste.

Apartma je primeren tudi za več oseb. Po dogovoru imate lahko s seboj tudi hišne ljubljenčke. V bližini so Terme 3000, pri čemer lahko koristite 10% popust. Poleg tega je v bližini še Bukovniško jezero, veliko je kolesarskih poti, lahko igrate golf, v bližini je tudi rekreacijski park, kjer lahko telovadite, seveda pa ne smemo pozabiti na možnost sprehodov v čudoviti naravi.

Apartma je velik, ima dve ločeni sobi, 4 ležišča +1, tu je tudi terasa, za uživanje zunaj, morda ob večerih in v lepem vremenu.  Apartma je na voljo čez celo leto. Ob noči čarovnic in novem letu so v okolici različne atrakcije, na temo teh dogodkov.

Lastnica ima tudi dogovor  s TIC, da se lahko gostje obrnejo na njih in tam dobijo potrebne informacije in navodila.

Če želite nekaj dni preživeti v Prekmurju in si ogledati njegove lepote, a vseeno želite tudi nekaj zasebnosti, bo najem tega apartmaja prava odločitev.

BERGHI d.o.o.

Hotel

Gsm: 031 682 782, 041 706 786

e-mail: info@berghi.si, jure.culiberg@berghi.si

4280 KRANJSKA GORA, Podbreg 7

Kadar se odpravljaš na dopust ali krajši oddih, sigurno želiš tistih nekaj dni preživeti v kvalitetnem okolju, ki izpolni tvoja pričakovanja. Za dobro odločitev o prenočišču, pa je dobro preveriti ocene gostov npr. na Google ali Tripadvisor, saj tako lahko vsaj malo presodiš o kvaliteti prenočišča, ki ti je všeč.

Odločitev za turistično dejavnost sta lastnika Martina in Jure sprejela že dolgo nazaj in ko se je na trgu pojavil pravi objekt na pravi lokaciji v Kranjski Gori, sta jo zgrabila z obema rokama. Kranjska gora s svojo dolgoletno turistično tradicijo in široko ponudbo v vseh letnih časih se jima je zdela idealna zato od leta 2013 v Apartmajski hiši Berghi, celo leto razvajata goste iz vsega sveta. V Apartmajski hiši Berghi, svojim gostom ne nudijo samo prenočišč in zajtrkov, ampak tudi nasvete kako in kje v okolici, preživeti dopust, glede na njihove želje. Poleti in pozimi svetujejo kam na izlet, pohod, kam v hribe na turno smuko ali na kolo. Ker upravljajo tudi s kolesarskim parkom in so tudi sami kolesarji, imajo poleti precej kolesarjev, za katere organizirajo tudi vodene ture, inštrukcije tehnike vožnje in podobno. Hotel ponuja sobe in apartmaje, imajo 20 različnih enot primernih za 2 do 10 ljudi, recepcijo, velik lounge za druženje, kolesarsko garažo z video nadzorom in parkirišče za 25 vozil.

Ne glede na to ali želite aktiven oddih ali pa samo iščete mir v objemu naših gora, je Apartmajska hiša Berghi prava izbira.

 

APARTMA LOŠČ

Gsm, tel.: 040 186 890, 05 384 90 14

e-mail: vanessa.marcola@gmail.com

5223 BREGINJ, Podbela 21

Ko iščemo nastanitev, prenočišče, je pomembno, da vemo, kakšne bodo naše potrebe v tistem času, dolžina bivanja, ali si bomo kuhali sami ali želimo imeti vključeno tudi prehrano. Zato je dobro, da s ponudnikom vnaprej vzpostavimo stik in se informiramo, ter se nato odločimo na podlagi pridobljenih informacij.

Oddaja apartmaja se je pravzaprav kot postranska dejavnost razvila iz hobija. Gospa Vanessa tudi sama rada potuje in spoznava nove kraje ter ljudi. Njihov apartma pa se nahaja na lepi in zanimivi lokaciji, povpraševanje po najemu je veliko, zato se je odločila za oddajanje. Gospa Vanessa je tudi zelo komunikativna, gostom rada svetuje glede ogledov in zanimivosti v okolici ter o različnih možnostih rekreativnih aktivnosti.

Le malo stran od apartmaja teče zdravilna reka Nadiža, polna tolmunčkov, ki kar vabi popotnike k sprostitvi in zabavi.

Največ gostov imajo v poletnem času, apartma se pa oddaja čez celo leto. Delno pa je obisk odvisen tudi od vremena, saj veliko aktivnosti poteka na prostem-kopanje v reki, pohodništvo, kolesarjenje. Obiščete lahko tudi muzej.

Na voljo je brezplačno parkirišče, TV, WIFI, imajo tudi ogromno dvorišče in sadovnjak. Tu lahko dobite domačo marmelado. Če ste nastanjeni v času, ko jablane obrodijo, lahko zraven pomagate ali pa le gledate, kako se pripravlja jabolčni sok.

Na voljo pa je tudi piknik prostor, kjer si lahko sami kaj spečete.

Da pa bi gostom ponudili še več, so z letošnjim letom pričeli uvajati piknik košare, ki vsebujejo lokalne proizvode: med, mleko, salame, kruh lokalnih ponudnikov.

V načrtu pa imajo tudi pripravo prostora za druženje.

Če želite nekaj dni preživeti v naravi, si morda kaj ogledati ali pa se le odpočiti od vsakdanjih skrbi, potem se le odločite za najem njihovega apartmaja.

AMADEJ KANALEC

Sobodajalec

Gsm: 031 552 073

e-mail: akanalec@gmail.com

5222 KOBARID, Drežnica 29

Če veš, kaj želiš imeti, kako želiš preživeti krajši oddih ali dopust, potem se lažje odločiš kam iti in kakšno nastanitev ali prenočišče poiskati. Vsakdo ima svoje želje in potrebe.

Ker je v okolici Kobarida široka ponudba turistične ponudbe, tudi narava je izredno lepa in marsikod še dokaj neokrnjena in potem, ko je dobil to možnost, sprejel odločitev, da bo oddajal objekt v najem.

Objekt-hiša, se nahaja v prijetni vasici, na mirni in čudoviti lokaciji. Lokacija je primerna za pohodnike, saj se od tod lahko gre po različnih pohodniških poteh. Hiša je primerna za več ljudi, tudi do 9 oseb. Celoletno je na voljo apartma za 4 osebe. Primerna je tudi za družine, sploh, če so rade v naravi.

V bližini se nahajajo 3 slapovi, ki pa niso tako zelo poznani, potem je tu še lepa pot na Krn, Koseška korita, muzej….široka turistična ponudba, kjer vsakdo najde nekaj zase. Če pa so vam pri srcu adrenalinski športi, tudi to boste našli v bližini. Parkiranje je brezplačno, na voljo je wifi, v hiši se nahaja tudi TV.

Čudovita narava, možnost pohodov, športnih aktivnosti ali pa samo sprehod v okolici, odločitev je vaša. Sigurno pa si boste tukaj nabrali novih moči in energije, se sprostili ter kot pravijo, nahranili dušo in telo.

AlpineResorts

Julia Slapnik s.p.

Gsm: 031 720 633

e-mail: info@alpineresorts.si

1241 KAMNIK, Medvedova ulica 25 a

Po naključnem nakupu koče na Veliki planini in potem, ko je ugotovil, kako lepo je tam, je partner gospe Julie dobil željo po razširitvi ponudbe. Po nekaj časa se mu je pridružila tudi sama.

Njihove koče so nekaj posebnega. Na zunaj zgledajo kot pastirske koče, le notranjost je mnogo bolje opremljena. Imajo kuhinjo, kopalnico, ponekod tudi savno ali vikingški bazen.. Na voljo je brezžični internet. Dobrodošli so tudi hišni ljubljenčki. Pomembno jim je delati ekološko z in za naravo. Ponekod je v najem vključen tudi zajtrk z lokalnimi dobrotami, drugod pa po dogovoru, kakor gost želi.

Sezona je celoletna. Poleti tukaj srečate pastirje in krave, nekatere se pustijo tudi pobožati. Pozimi so v snežni idili na voljo zimske dogodivščine. V bolj mirnem pomladnem in jesenskem času pa lahko tukaj najdete zatočišče pred stresom vsakdanjega življenja.

Koče so različno velike. Okrogle so manjše, kvadratne večje. Tisa lahko sprejme 8+ oseb, Gašperjeva koča je primerna za 5 ljudi, koča neža pa za 12 ljudi. Cena je po osebi, tako, da lahko v koči biva tudi manj oseb.

Kaj vse lahko tukaj dobite? Ogledate si lahko pašno živinorejo, imate možnost pohodov, kolesarjenja…smučanje, krpljanje, sankanje…seveda odvisno od letnega časa, v katerem jih obiščete. V bližini lahko obiščete kraško jamo, najame se lahko tudi lokalnega vodnika, ki vas vodi po vseh najpomembnejših točkah.

Gostom priporočajo, da se pripeljejo do Kamniške Bistrice, kjer lahko brezplačno parkirajo, nato pa z gondolo in žičnico pridejo do njih. Tudi prostore, kjer dobite ključe in vse pomembne informacije ter navodila, imajo pod goro.

Če se boste odločili, da jih obiščete, potem vas čaka nepozabno doživetje v gorah, saj je Velika planina ena najlepših planin pri nas.

 

APARTMA ERIKA

Kavčič Erika, sobodajalka

Gsm: 041 296 090

e-mail: apartma.erika@gmail.com

5232 SOČA, Soča 51

Ko izbiraš nastanitev, ti je pomembna urejenost apartmaja, vsekakor pa so tudi zelo pomembna mnenja in priporočila gostov, ki so že prej koristili nastanitev.

Naš apartma se nahaja v Triglavskem narodnem parku, v vasi Soča. Ta leži med Bovcem in Trento, na idiličnem kraju na Malih koritih Soče, ob sotočju reke Soče in Vrsnikarice.

Sama lega apartmaja in njegova okolica zagotavljata gostom mir in pristen stik z naravo. Izbira našega apartmaja je še posebej primerna za vse tiste, ki iščejo oddih in odmik od hitrega vsakdana in mestnega vrveža ter uživajo v neokrnjeni naravi. Tu poleg miru najdejo sprostitev in možnost različnih aktivnosti v naravi. Je tudi dobro izhodišče za pohodništvo, kolesarjenje in planinarjenje. Ob reki, ob kateri pelje Soška pot, pa lahko uživajo ob brzicah in tolmunih in v njihovem skrivnostnem šumenju in žuborenju.

Odprti smo čez celo leto. Na voljo je hiška, velikosti 4,5 x 6,5 m, v kateri je opremljena kuhinja z vsem inventarjem, dnevna soba s sedežno garnituro, dve sobi v mansardi in kopalnica. Na voljo so tudi brisače in posteljnina. Gostje lahko koristijo WIFI, pred hišo je prosto parkirišče.

Če želite uživati v neokrnjeni naravi, si oddahniti od vsakdanjih skrbi in si nabrati moči ter energije, nas obiščite. Verjamemo, da bo vaš prvi obisk le eden izmed mnogih.

 

APARTMAJSKA HIŠA STANKOVO

Mojca Suban s.p.

Gsm: 041 569 123

e-mail: apartmajska.hisa.stankovo@gmail.com

8262 KRŠKA VAS, Stankovo 5

Odvisno od tega, kaj si gost želi. Mir in naravo ali pa več aktivnosti, bo izbral pravo prenočišče.

V želji, da bolje predstavijo Posavje, sploh pa njihovo vas Stankovo, se trudijo ohraniti življenje vasice. Zato so se tudi odločili, da del objekta posodobijo v 2 apartmaja za oddajo, v drugem delu pa živijo sami.

Glede na to, komu je apartma namenjen, je prilagojena ponudba, lahko je celoletna ali sezonska.  Goste seznanijo z zanimivostmi v okolici in jim svetujejo, kaj obiskati, kaj si ogledati. Je zelena, naravna destinacija, kjer se najde tudi veliko možnosti za različne aktivnosti. V bogatem okolju najdemo vodovodni stolp, hidroelektrarno z akumulacijskim jezerom, v bližini je Bizeljsko, Novo mesto… V goricah pridelujejo lokalno vino-cviček. Pri njih je poudarek na domačnosti in prisrčnosti. Imajo lepo urejen cvetlični vrtiček, pa tudi zelenjavni vrt, s katerega si gostje lahko postrežejo domačo zelenjavo. Za goste je lepo poskrbljeno, usmerijo jih tudi v dejavnosti, ki jih lahko v teh krajih počnejo. Pri hiši sta tudi hišna ljubljenčka, muca in kužek, s katerima se lahko, če tako želijo, gostje tudi spoznajo. Ponudba je čez celo leto, na voljo sta 2 apartmaja, en za 2 osebi in en za 4 osebe.  Apartmaja sta kompletno opremljena, redno vzdrževana in vedno vzorno očiščena, saj jim higiena veliko pomeni.

Naravno okolje, kjer gosta lahko na sprehodu radovedno opazuje srnica ali pa mu prečka pot zajček; prijetna okolica apartmajev z vodno fontano z ribnikom in  ribicami, otroški kotiček z gugalnico, igrišče za odbojko in badminton, cvetlična fontana in še mnogo več.

Gostje lahko obiščejo tudi bližnje toplice, pa tudi v sami občini Brežice se veliko dogaja. Brezplačno si lahko ogledajo Posavski muzej, na voljo je tudi vodeni ogled mesta.

Veliko je lepih kotičkov po naši Sloveniji. To je le en izmed njih, ki si ga sigurno splača obiskati in si ga ogledati.

 

B&W KRIŽ d.o.o.

Gsm: 070 431 153

e-mail: tjasa@slamic-kriz.si

5270 AJDOVŠČINA, Vipavski križ 27a

Preden se odločiš, kje boš med oddihom ali dopustom bival in prenočeval, preveriš informacije in reference različnih ponudnikov  v kraju, kamor odhajaš. Na podlagi pridobljenih informacij se potem odločiš. Tudi med oddihom je pomembno, da je počitek in bivanje kakovostno.

Da so se odločili za to dejavnost, je bilo povsem naključno. Po nakupu hiše so ugotovili, da bo prenova dolgo trajala, zato so si poiskali drugo bivališče, za to hišo pa so se odločili, da bodo sobe oddajali v najem.

Oprema v hiši je minimalistična, a na visokem nivoju. Kljub temu vlada pri njih sproščeno vzdušje. Na voljo imajo tudi lokalna vina in sladolede LEONE.

Glede na lokacijo, kjer se nahajajo, se lahko odločite za različne izlete, do Soške doline, Idrije, Postojnske jame, tudi do morja ni daleč. Gostje pa lahko kolesarijo, plezajo, tudi jadralno padalstvo jim je na voljo. V bližini pa lahko poskusijo tudi veliko kulinaričnih dobrot in tako razvajajo svoje brbončice.

Na voljo imajo 8 sob, 2 za 1 osebo in 6 za 2 osebi. Vsaka soba ima svojo kopalnico, na voljo pa je še skupna kuhinja, skupni prostor in vrhunska terasa.

Svoje delo opravljajo radi in z zadovoljstvom, saj jim prinaša veliko veselja. Najbolj pomembno pa jim je, da so stranke zadovoljne, o čemer se lahko, če jih obiščete, prepričate tudi sami.

BOOA

Mirko Zalokar, sobodajalec

Tel.: 04 57 28 269

e-mail: irena.pogacnik@outlook.com

4265 BOHINJSKO JEZERO, Ribčev laz 36

Na podlagi vedenja, kam greš na dopust in kaj želiš tam početi, se odločiš, kakšno nastanitev si boš izbral.

Bohinjsko jezero je le 400 m oddaljeno od njihovega doma. Gospod Mirko je že od malih nog imel stike s turisti, saj je tudi njegova mama imela dve sobi, ki ju je oddajala.

Sama lokacija je prečudovita in prav idealna za oddih. Gostje se lahko kopajo v Bohinjskem jezeru, poleg tega je še veliko aktivnosti, ki se jih lahko udeležijo – pohodništvo, kolesarjenje, smučanje na Voglu.

Ker zelo dobro poznajo Bohinj in okolico, lahko gostom svetujejo, kam iti, kaj si ogledati in kje so največje zanimivosti. Gospod Mirko je bil včasih sekač, zato dobro pozna tudi gozdne poti, kjer se ponuja čudovita možnost sprehodov in pohodništva v objemu narave.

Na razpolago imajo tako apartmaje kakor tudi sobe. Apartma ima 2 sobi in je opremljen. Sobe imajo balkon, gostje pa imajo tudi možnost uporabe skupne kuhinje. Če stranka tako želi, ponujajo tudi zajtrke.

Odprto imajo večino leta razen v zimski sezoni. Takrat so zaprti, ta čas pa izkoristijo za obnavljalna dela.

Čudovit oddih v objemu narave, kopanje v jezeru, sprehodi v gozdu…vse to in še več boste dobili, če se odločite, da nekaj dni oddiha preživite pri njih.

GOSTILNA IN PRENOČIŠČE

ANTON TURŠIČ s.p.

Tel.: 01 75 51 213

e-mail: gostilna.tursic@siol.net

1360 VRHNIKA, Voljčeva cesta 3

Ko izbiraš dobro gostilno, ki hkrati ponuja tudi možnost prenočišča, ti je pomembno, da boš tam dobil dobro hrano, da bo ambient prijeten, osebje prijazno in seveda, da bo počitek kvaliteten.

Gostilna je zdaj v družini že tretjo generacijo, ves čas pa se trudijo biti čedalje boljši, da so gostje kar najbolj zadovoljni in se radi vračajo k njim. Zadovoljstvo gosta je tudi njihovo zadovoljstvo.

Poznani so po dobri domači hrani, med drugim ponujajo tudi malice. Na voljo imajo tudi prenočišča. Njihova posebnost je tradicionalna jed – goveji jezik v solati. Ponujajo pa tudi goveji golaž, vampe, sirove štruklje in pečenko, jabolčni štrudelj in druge, domače in naravne sladice. Imajo pa tudi domače torte, ki si jih lahko naročite tudi za domov, za kakšno domače slavje.

Harmonija okusov in izredno gurmansko kulinarično doživetje tradicionalne slovenske kuhinje v ambientu starega gostišča v središču Vrhnike, ki deluje že več kot 100 let, vas bo sigurno prepričalo, da se boste še vrnili k njim, razvajati svoje brbončice. In ne le, da se boste tukaj dobro najedli, če boste potrebovali, vas pri njih čaka tudi udoben počitek.

Gostilna Turšič je bila vedno znana po svoji gostoljubnosti in to drži še danes. Zato nikar ne odlašajte, ampak jih čimprej obiščite.

 

 

ANTON SVOLJŠAK

Sobodajalec

Gsm: 040 621 313

e-mail: tone.svoljsak@gmail.com

4205 PREDDVOR, Hrib 16

Ko iščemo prenočišče ali nastanitev, ima vsak svoje potrebe in želje. Zelo pogosto je zaželena lokacija nekje v naravi, odmaknjeno od vsakodnevnega vrveža, a z možnostjo udeležbe različnih športnih in drugih aktivnosti.

Gospod Anton je športnik-jadralni padalec, po izobrazbi pa zdravstveni delavec. A je imel željo, da bi v življenju počel še kaj drugega in ko se mu je ponudila priložnost, jo je zagrabil in se pričel ukvarjati s turistično dejavnostjo.

Hiša se nahaja na mirni lokaciji, ob reki, odmaknjena od mestnega vrveža, a vseeno dovolj blizu krajev, kjer je možno aktivno preživeti prosti čas. V bližini je letališče in tudi gore so blizu.

Hiša je renovirana, primerna za bivanje 5 oseb. Ena soba ima zakonsko posteljo, ena dve enojni postelji in naslednja ima eno enojno posteljo. Hiša je primerna tako za družine, kot za posameznike, športnike ali rekreativce.

V vročih dneh se lahko ohladite v čisti reki Kokri. Lahko pa tudi ribarite, muharite ali pa se morda le sprehodite po rečnem nabrežju. Lahko pa se odločite za pohode ali vzpon na katerega od okoliških hribov. Če pa želite še več adrenalina, se lahko odločite za tandemski polet s padalom, z gospodom Antonom.

Da je tukaj oddih lahko res aktiven ali pa umirjen in sproščujoč, se lahko prepričate sami. Z veseljem vas bodo sprejeli in se potrudili za vas.

 

DAMO – gostilna in catering

Damjan Štefe s.p.

Gsm: 041 467 459

e-mail: damjan@stefe.si

4290 TRŽIČ, Bistrica 35

Pri nas lahko naročite catering za različne dogodke in priložnosti. Smo izkušeni in prilagodljivi, svoje delo opravimo vestno in strokovno. Spoštujemo in upoštevamo vaše želje, po potrebi pa vam tudi svetujemo. Pripravimo vam okusne specialitete, ki ne le, da so okusne, so tudi prava paša za oči, saj jih izredno lepo aranžiramo. V naši ponudbi je predvsem domača kuhinja, seveda pa se prilagodimo in upoštevamo želje strank.

Naša lokacija je ob hitri cesti, ki vodi do hribov, zato smo tudi priljubljena lokacija za pohodnike, ki se tu pri nas radi ustavijo. Prijaznost našega osebja pa je še dodaten dejavnik, ki povečuje našo priljubljenost med strankami.  Naš moto je- brez kemije vse od samega začetka priprave hrane, vse do krožnika.

Če potrebujete naše storitve cateringa, boste z njimi sigurno zadovoljni. Morda pa vas pot kdaj popelje mimo nas, takrat se le ustavite in poskusite katero naših specialitet. Mi bomo veseli, vi pa zadovoljni.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*