12 kvalitetnih lokalov in gostiln v Sloveniji

Lokali

ANTON KOSAR s.p.

Gsm: 041 664 790

e-mail: kosartoni@gmail.com

1356 DOBROVA, Ulica Vladimirja Dolničarja 6

Gospodu Antonu je že od nekdaj všeč delo z ljudmi. V največje veselje mu je, ko v lokalu zagleda zadovoljne in nasmejane stranke. V vedno poln in prijeten domač lokal s prijaznim osebjem, radi zaidejo tako domačini, kot naključni mimoidoči gostje.

Lokal je miren, prijazen in varen. Cenijo in razveselijo se vsakega gosta, do vseh so pošteni in se za vsakogar enako potrudijo. Stalne stranke k njim prihajajo že 28 let.

V njihovi ponudbi najdete pizze, tople sendviče, hot doge, v poletnem času pa se lahko ohladite in posladkate tudi s sladoledom. Da o dobri kavi in pecivu ne izgubljamo besed…

Zaposleni v lokalu svoje delo opravljajo srčno, najbolj pa jih veseli to, da se stranke vračajo, kar pomeni, da so zadovoljne. Zanje je to potrditev, da svoje delo opravljajo dobro in kvalitetno, hkrati pa motivacija za naprej.

Prepričajte se sami, da je to res dober in kvaliteten lokal, kamor se splača odpraviti.

lokali

 

BRIGITA KLAJNČAR s.p.

Gsm: 051 360 148

e-mail: b.klajncar@gmail.com

9240 LJUTOMER, Noršinci pri Ljutomeru 16 a

V našem lokalu poskrbimo, da se vam dan dobro začne ob jutranji kavi ter prijetni družbi.

Odpiramo ob 6. uri zjutraj, tako da se lahko pri nas ustavite še pred pričetkom napornega delovnega dne oz. pred drugimi dnevnimi opravki. Pri nas je prav vsak gost dobrodošel in mu z veseljem postrežemo.

Poleg kavic, imamo še ostalo standardno ponudbo pijač in napitkov.

Ni nam žal, da smo ob nakupu stavbe, v kateri se je lokal že nahajal, le tega obdržali, saj smo lokal za druženje, kjer prijatelji ali pa le znanci med seboj sproščeno poklepetajo. Pri nas se sklepajo tako nova znanstva in prijateljstva, kot tudi poslovne priložnosti. Vse našteto nam prinese nasmeh na obraz.

Odločite se in nas obiščite, vedno boste dobrodošli in z veseljem vas bomo postregli.

 

SOFFY CAFFE

Friderik Žerak s.p.

Gsm, tel.: 031 656 733, 0599 322 53

e-mail: friderik@zerak.com

3252 ROGATEC, Celjska cesta 31a

3250 ROGAŠKA SLATINA, Celjska cesta  38

Po končani gostinski šoli, je gospod Friderik leta 2003 odprl prvi lokal in nato v letu 2004 še drugega, ki sta moderno opremljena in urejena, prijazno osebje pa vam z veseljem ustreže.

Oba lokala sta prostor za druženje, pogovore, načrtovane zmenke ali naključna srečanja. Zaposleno osebje je do gostov prijazno in ustrežljivo, prav vsak jim je pomemben in se zanj maksimalno potrudijo. Pripravijo vam posebne kave, ki so lepo aranžirane, z dodatkom smetane in različnimi prelivi.

Gospod Friderik je ponosen na svoje osebje, saj vsi, tako kot on sam, svoje delo opravljajo predano in s srcem. Zanj je lokal kot drugi dom. Sicer pa je poudarek na visoki kvaliteti, tako ponudbe, kot postrežbe. Imajo širok izbor kav in pijač, med drugim ponujajo 15 vrst piva.

Ime lokala nosi družinski pridih in je sestavljeno iz prvih črk njegovega imena, ter imen žene in sina.

Zaprtje lokala zaradi covid-19 je sprejel kot izziv in ga v tem času prenovil, da je zdaj še lepši in prijetnejši.

Razen nedelje popoldan, ko imajo zaprto, je lokal odprt vsak dan od 6. do 23. ure, tudi do 24. ure, tako da je njihov delovni čas zelo ugoden.

Želite popiti res dobro, kvalitetno in posebno kavo v prijetnem ambientu? Potem jih obiščite na eni izmed lokacij, odšli boste več kot zadovoljni.

 

BAR AM-AM

Nevenka Barič s.p.

Tel.: 03 812 17 20

e-mail: am-am@siol.net

3250 ROGAŠKA SLATINA, Kidričeva ulica 30

Bar so odprli že 30 let nazaj. Sprva so odprli mesnico, kasneje pa zgradili velik objekt, v katerem je tudi lokal in trgovina.

V njihovem lokalu vlada domače, družinsko vzdušje in gost ni le številka. Kljub temu, da natakarice že poznajo želje stalnih strank, se občasno z njimi posvetujejo, jih vprašajo za mnenje, da se lahko še bolj približajo njihovim željam. Njihova odlika je kvaliteta ponudbe in tudi postrežbe ter oseben odnos do strank.

V družbi ali sam lahko popiješ dobro kavo, se s prijatelji pogovoriš, ali pa le v miru razmišljaš in prelistaš kakšen časopis. Če ima lokal dušo, ki jo začutiš že ob vstopu, tja še toliko raje zaideš.

V čarobnem decembru je pri njih prav posebno, praznično vzdušje. Občasno nastopijo različne glasbene skupine, ki prisluhnejo gostom in jim izpolnijo glasbene želje.

V lokal z dušo se stranke rade vračajo, zato z veseljem vlagajo vanj in večkrat presenetijo s kakšno novo dekoracijo ali drugo novostjo.

 

HAMITI ILIBER s.p.

Tel.: 03 562 97 27

e-mail:; beli.hamiti@gmail.com

1240 TRBOVLJE, Loke 1 a

Smo družinsko podjetje z večletno tradicijo. Dejavnost sem prevzel po očetu, že prej pa sem v lokalu pomagal in tako to delo dodobra spoznal in vzljubil.

Poleg prijazne postrežbe je seveda pomembna tudi dobra in kvalitetna ponudba. Pri nas imamo zelo dobre sladolede, ki jih večinoma delamo sami in imajo certifikat, da so najboljši v Sloveniji. V ponudbi imamo tudi tortice, sadne kupe, palačinke z različnimi nadevi ali namazi, belgijske vaflje s sadjem in pizza sladoled. Vse kar ponujamo je vedno pripravljeno tako, da je že na prvi pogled očem všečno in da razdraži vaše brbončice.

Lahko se pohvalimo, da je naša ponudba sladic in sladoledov enkratna in odlična, lokalni gostje pa nas priporočajo prijateljem in znancem iz drugih krajev.

Da pa je res tako, se lahko prepričate sami in nas obiščete, česar se že zelo veselimo.

 

CAFE MOULIN

Zdenko Lorenčič s.p.

Gsm: 041 759 254

e-mail: zdenko.lorencic@siol.net

2230 LENART V SLOVENSKIH GORICAH, Trg osvoboditve 4

Postrezi tisto, s čimer bi tudi sam rad bil postrežen, je moto gospoda Zdenka in njegovih zaposlenih.

Za delo v gostinski dejavnosti se je odločil, ker ga tovrstno delo veseli. Preden je šel na svoje, je gospod Zdenko najprej delal v hotelu, nato v lokalu, a je ves čas imel željo po lastnem lokalu. Leta 1988 je odprl prvi lokal v Mariboru, nato pa leta 1991 še v Lenartu, ki ga je prvih 10 let imel v najemu. Pred petimi leti ga je odkupil in obnovil, obdržal pa je prvotno ime. Lokal je na visokem nivoju, starostna struktura gostov, ki zahajajo vanj, je večinoma nad 30 let, obiskuje ga tudi veliko družin. Imajo velik zunanji vrt, v bližini pa se nahaja tržnica.

Veliko dajo na čistočo, saj jim je le-ta zelo pomembna, sploh čistoča sanitarij.

Zavedajo se, da se le zadovoljen gost rad vrača, zato se zanj zelo potrudijo. Prijaznost, ustrežljivost, dobra in kvalitetna postrežba so tiste reference, ki privabijo goste, oni vse našteto nedvomno imajo.

Poleg različnih kavnih in drugih toplih napitkov, najdete v njihovi ponudbi še Fructalove sokove, vina Vinarstva Hafner ter sladoled.

Za zaključene družbe priredijo rojstnodnevne zabave in v ta namen, po dogovoru, poskrbijo tudi za hladne prigrizke.

Preden se je pričela kriza zaradi covid-19, so imeli enkrat mesečno živo glasbo s hišnim bendom PROTI TOČI PROTI POLEDICI, gostili pa so tudi druge glasbenike.

Ob nedeljah je njihov delovni čas od 8. do 13. ure., druge dni pa so odprti cel dan.

Vašega obiska se že veselijo in verjamejo, da boste od njih odšli zadovoljni.

 

BAR TRATE

Alenka Moleh s.p.

Gsm: 040 307 911

e-mail: bar.trate91@gmail.com

2236 CERKVENJAK, Stanetinci 15

Bar TRATE, kjer vlada domače kmečko vzdušje, sta odprla partnerja, ki sta imela željo po lastnem lokalu. Oba rada delata z ljudmi in obožujeta gostinstvo.

Za njih gostje niso le številke. Vsakemu posebej se posvetijo in mu poskušajo ustreči. Prijazno osebje poskrbi za dobro počutje gostov, zato se le-ti pri njih radi družijo ob dobri kavi.

Poleg običajne kave, ponujajo tudi latte machiato z okusom in še vrsto drugih, toplih in hladnih, napitkov ter osvežilnih pijač.

Če se odločite za obisk vam ne bo žal, saj jih odlikujejo prijaznost, domačnost in pristna skrb za vsakega gosta.

lokali

 

Gostilne

RESTAVRACIJA VALMARIN

Gordana Mesarec s.p.

Gsm:040 590 012

e-mail: ag.morje@gmail.com

6281 ŠKOFIJE, Spodnje Škofije 18 a

Gospa Gordana in njen mož sta po poklicu kuharja z večletnimi izkušnjami v gostinstvu. Oba z veliko željo po lastni gostilni sta letos februarja odprla restavracijo VALMARIN, kjer vsak gost najde nekaj zase. Temeljijo predvsem na ribjih jedeh, ponujajo pa tudi vrsto mesnih. V njihovi ponudbi najdemo več vrst predjedi, brancina v soli, jastoga, ribe pečene na žaru ali v pečici, od mesnih jedi pa je zelo priljubljena plošča Valmarin. Pozabili niso niti na sladokusce, saj imajo širok nabor slaščic, med drugim gratinirane palačinke z orehi, ananasov gaspačo in jabolčni zavitek.

Ribe in meso vsak dan dobavljajo od lokalnih dobaviteljev, saj največ stavijo na kvaliteto in svežino surovin.

Kljub temu, da so restavracijo odprli v zelo neugodnem času, gospa Gordana ostaja pozitivna in je zelo zadovoljna tudi s svojim kadrom.

Ob njihovi prijaznosti in ustrežljivosti ter odlični ponudbi se bo vsak gost dobro počutil in z zadovoljstvom vračal.

 

KARAMBA d.o.o.

Cantante Cafe

Gsm, tel.: 040 206 090, 02 331 29 89

e-mail: marko@cantante.net

2000 MARIBOR, Ulica Pariške komune 37

Restavracija, ki se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo, je prva prava kubanska restavracija v Mariboru.

Novi, sveži okusi kubanskih in južno-ameriških jedi vas bodo popeljali v popolnoma nov kulinarični svet, bogata izbira koktajlov pa bo le še pika na i.

V kubanski kuhinji se prepletajo evropski, azijski, afriški in okusi obeh Amerik, kar daje jedem svojevrsten, a enkraten okus. Jedi so v glavnem osnovane na rižu, grahu, bučah in bananah. Od mesa prednjači perutnina in svinjina, redkeje govedina. Za ljubitelje morske hrane so na meniju tudi ribe in morski sadeži.

Poleg sokov in kave, se pogosto pije v rum v številnih koktajlih. Prikrajšani niso niti pivoljubci, saj ponujajo zelo dobro kubansko pivo.

Prisrčno vabljeni v raznoliko, a hkrati enostavno in preprosto kubansko kuhinjo, ki se ji lahko le prepustite in uživate.

 

HŽC d.o.o.

GOSTILNA PRI OVINKU

Gsm: 031 845 866, 070 207 343

e-mail: priovinku@gmail.com

2250 PTUJ, Obrtniška ulica 7

Že od otroštva je gospod Dejan sanjal o svoji gostilni, zato se je odločil za vpis na gostinsko šolo. Prepričan je, da se pri rezultatih dela najbolj pozna to, da ga opravljamo s srcem in ljubeznijo. Poudari pa, da vedno le ni vse tako lahko.

Pred štirimi leti je postal lastnik gostilne, še pred tem pa je bil pa dolga leta tam zaposlen, tako da goste in delo dobro pozna, nadgradil je samo ponudbo. Trenutno delajo brez jedilnika, vsak mesec v svojo ponudbo uvrstijo nekaj novega, strežejo pa predvsem sezonsko hrano.

Dnevno je na meniju pet različnih malic. Nudijo tudi stalno ponudbo, ki jo spreminjajo na približno dva tedna, saj svojim stalnim strankam želijo, da poizkusijo čim bolj raznovrstno hrano.

Svežina sestavin jim je zelo pomembna, zato so se tudi odločili za koncept sezonskih jedi. Surovine nabavljajo pri domačih lokalnih dobaviteljih.

Poleg redne ponudbe imajo tudi catering ponudbo.

Ko se na lastne oči prepričate o kvaliteti ponudbe v prijetnem okolju, jih boste z veseljem obiskali še večkrat.

lokali

 

DON*T TELL MAMA

Alen Bečič

Gsm: 070 570 865

e-mail: info@dont-tell-mama.si

1000 LJUBLJANA, Cesta v Mestni log 3

Pri nas vas bomo razvajali z mamino dnevno in tedensko ponudbo hrane po vašem okusu. Ni pomembno ali nas boste obiskali zjutraj, opoldne ali zvečer, ni pomembno niti to, če ste lačni ali ne, za vas bomo vedno dobro poskrbeli.

Od ponedeljka do petka pripravljamo izvrstne mediteranske jedi iz najbolj kakovostnih sestavin. Med drugim lahko pri nas poskusite tako pašte, rižote in ribe, kot tudi juhe, mesne jedi in solatne krožnike. Seveda pa nismo pozabili niti na sladkosnede.

Prepričani smo, da vas bo naša odlična in kvalitetna ponudba prepričala za obisk in da se boste z veseljem še vračali.

 

GOSTIŠČE VANČAR

Gsm, tel.: 040 226 938, 05 389 60 76

e-mail: info@penzionvancar.com

5230 BOVEC, Čezsoča 43

Naše gostišče se nahaja v Bovcu, manj kot 4 km od smučišča KANIN-SELLA NEVEA. V ponudbi imamo prenočišča z brezplačnim parkiranjem, sezonski zunanji bazen ter restavracijo in bar. Osebje vas bo prijazno sprejelo in poskrbeli bomo, da se boste počutili kot doma.

V prijetnem in naravnem gorskem okolju boste lahko uživali ob dobri domači hrani. Ponujamo različne domače specialitete, pizze, sladkovodne in morske ribe.

V okviru gostišča je na voljo 13 različno velikih apartmajev, ki so opremljeni s televizijo in lastno kopalnico. Apartmaji ležijo na mirni lokaciji s pogledom na Kanin.

Če si boste zaželeli športnih aktivnosti, vam bomo z veseljem pomagali s predlogi kot so izleti v naravo, hoja, kolesarjenje in še veliko drugih aktivnosti za sprostitev in oddih.

Prav tako sprejemamo skupine, saj restavracija premore 96 sedežev. V primeru lepega vremena gostišče ponuja pokrit vrt, ki sprejme do 100 ljudi.

O lepoti okolice in o naši odlični ponudbi se boste najbolj prepričali tako, da nas obiščete. Uživanje zagotovljeno.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*