12 kvalitetnih gostiln v Sloveniji

Miloš Tratnik s.p.

Gostilna Tratnik

Col 17, 5273 Col

Tel. št.: 05 996 79 99

e-mail: info@gostilnatratnik.si

Tik pred vstopom v Vipavsko dolino, na vasi Col, se ob regionalni cesti nahaja gostilna Tratnik, ki je poznana po svojih tradicionalnih jedeh. Družina Tratnik ima gostilno v lasti že vse od leta 1880.

Njihovi najbolj poznani tradicionalni jedi sta bograč, ki je dobil bronasto priznanje na bogračijadi v Murski Soboti in telečje ter svinjske krače. Z veseljem pa vam pripravijo tudi kaj drugega z njihovega menija, kot so različne domače juhe in divjačinsko meso.

Prikrajšani ne boste niti ljubitelji sladic, postrežejo najboljše domače orehove in skutne štruklje, ter palačinke z domačo marmelado.

Ponašajo se z ustrežljivostjo, kvalitetno pripravljeno hrano, čistočo ambienta in vljudnostjo, kar se najbolj vidi po tem, da gostilno vodi že četrta generacija družine Tratnik. Za piko na i, pa se lahko pohvalijo s primernimi cenami, kar zadovolji še tako zahtevnega gosta.

Odprto imajo od srede do nedelje, od 10. do 22. ure.

 

Natalija Jug s.p.

Gostišče Jug

Bistriška cesta 52, 2319 Poljčane

GSM, tel. št.: 031 389 013, 02 829 02 86

e-mail: gostisce.jug@gmail.com

Gostišče se nahaja v samem mestnem jedru, s prelepim razgledom na Boč. Pred gostiščem se razprostira velika terasa, ki jo obdajajo krošnje divjih kostanjev in tako nudijo naravno senco, ki je v toplih poletnih dneh še kako dobrodošla. Poskrbeli so tudi za najmlajše, saj imajo samo za njih na voljo otroška igrala. Pred gostiščem imajo veliko parkirišče, oddajajo pa tudi 10 ležišč.

Oče gospe Natalije, ki dela kot prevoznik, je kupil objekt, kjer je zgradil gostilno. Gospa Natalija, kot diplomirana ekonomistka, pa je prevzela vodenje le-te, zelo rada pa tudi sama kdaj poprime za delo, sploh če je potreba za to. Veliko dajo na čistočo, kar se odraža v samem gostišču.

Nedeljska kosila, malice ali pa le kos tortice, vam z veseljem postreže njihovo ustrežljivo osebje. Na meniju imajo pestro izbiro hrane, tako da se za vsakega nekaj najde. Najbolje, da se o njihovih dobrotah prepričate sami in jih obiščete. Odprti so vsak dan, tudi med prazniki, do 22. ure.

 

Marcel Cilenšek s.p.

Gostilna in picerija “Pri gasilcu”

Matke 76a, 3312 Prebold

Tel. št., GSM: 03 705 31 70 , 040 229 561

e-mail: marcel.cilensek@gmail.com

Nahajamo se v Spodnji Savinjski dolini, le streljaj od avtoceste Ljubljana-Celje, a kljub temu v osrčju narave. Za vas imamo svoja vrata odprta vsak dan, razen ponedeljka ko smo zaprti, od 12. do 22. ure, v nedeljo pa že od 10. ure dalje.

Ker radi delamo z ljudmi, se vsakemu gostu z veseljem posvetimo in, če le čas dopušča, radi s kom tudi malo poklepetamo.

Še tako zahteven gost, bo ob pestri in raznoliki ponudbi, našel nekaj zase, saj se lahko pohvalimo z okusno hrano, k čemer pripomore tudi naše veselje do kuhanja. Vaši lačni želodčki bodo od nas šli siti, saj slovimo po okusni hrani in po velikih porcijah le-te. Najbolj poznane so naše domače pice z debelejšim testom, za velike jedce pa imamo tudi pester izbor hamburgerjev, ki se sami pohvalijo s svojo velikostjo. Na meniju pa se najde tudi kaj za ljubitelje morske hrane, saj ponujamo lignje na več načinov.

Za vsakega gosta dobro poskrbimo in poskušamo ustreči vsem željam, zato se sami prepričajte o ponudbi in obljubimo, da ne boste odšli lačni. Če pa bi želeli pojesti karkoli iz naše ponudbe v udobju svojega doma, vam pripravimo kosilo po naročilu.

Za zaključene družbe, rojstne dneve in podobno imamo na voljo dvorano za približno 90 ljudi.

Lepo vabljeni!

 

Mesarija in Kuhinja Krušič d.o.o.

Bezenškova ulica 11, 1000 Ljubljana

Tel. št.: 01 586 24 37

e-mail: kuhinja.krusic@gmail.com

V mesariji in Kuhinji Krušič pridejo na svoj račun vsi ljubitelji konjskega mesa, saj so specializirani za tovrstno ponudbo.

Njihovo ime sega že v leto 1906, ko so odprli prvo klasično mesnico v Ljubljani, sedaj pa mesarijo in kuhinjo današnja generacija vodi dalje. Navdušenost nad delom s konjskim mesom se je pričelo že v osnovni šoli, nadaljevalo se je vse do delovne prakse v Ameriki in traja še danes.

Vsak dan imajo na voljo sveže sestavine, ki jih z veseljem uvrstijo v vsako jed. Na meniju imajo majhen izbor jedi, so pa le-te domače in sproti sveže pripravljene.

Pohvalijo se lahko z vsakodnevno zalogo konjskega mesa in jetrc.

Specialitete lahko pri njih poizkusite od ponedeljka do četrtka od 10. do 17. ure, ob petkih pa od 10. do 14. ure. Pričakujejo vas v domačem in prijetnem ambientu, kjer vam z veseljem postrežejo sveže pripravljene izdelke.

 

Gril Ranca d.o.o.

Dravska ulica 10, 2000 Maribor

Tel. št.: 02 252 55 50

e-mail: ranca.lent@gmail.com

Vse ostane v družini, je njihov moto.

Družinsko podjetje je ustanovil dedek, prevzeli pa so ga potomci, ki ga uspešno vodijo še danes. Najbolj so ponosni na svoje izkušnje in kvaliteto, kar potrjujejo tudi zadovoljne stranke, ki se vedno rade vračajo.

V Mariboru vodijo družinsko gostilno z jedmi z žara. Lahko se pohvalijo z veliko izkušnjami in dolgoletno tradicijo. Vsakomur se z veseljem posvetijo in ustrežejo še tako zahtevnemu gostu.

Pri njih dobite najkvalitetnejše meso slovenskega porekla.

Njihova posebnost je ta, da ničesar ne kupujejo, vse kar ponujajo, pripravijo sami. Tako lahko pri njih dobite vsak dan sveže in ročno pripravljene lepinje, kot tudi čevapčiče.

Od ponedeljka do četrtka so odprti od 8. do 22. ure, v petek in soboto tudi do 23. ure, v nedeljo pa od 12. do 22. ure.

 

Nataša Orejaš s.p.

Gostilna Trije lovci

Srgaši 37B, 6274 Šmarje

Tel. št.: 05 656 05 02

e-mail: gostilnatrijelovci@gmail.com

Da ne boste lačni potovali proti morju, ali pa kar tako, za nedeljski izlet, vas na primorsko vabi gostilna Trije lovci, ki se nahaja ob glavni cesti med Koprom in Dragonjo. So gostilna z družinsko tradicijo, saj odlično hrano za vas pripravljajo že 50 let.

Najbolj so poznani po divjačinskih specialitetah, od tu tudi njihovo ime.

Od njih ne boste odšli lačni, saj slovijo po velikih porcijah hrane, ki vam jo dnevno sveže pripravijo.

Če vam je vseč drugačno, so pravi naslov za vas. Na krožniku vas tako pričakajo meso divjega zajca, fazanje meso, medvedji zrezki, meso divjega prašiča, jelena ter srne, pa še kaj bi se našlo. Slovijo pa tudi po tradicionalnih slovenskih in istrskih jedeh.

Gostje se k njim radi vračajo, saj jih vedno postreže nasmejano in prijazno osebje.

Ob toplih dneh, vam je na voljo odprta terasa, kjer lahko zraven dobre hrane popijete tudi kozarček domačega vina.

Odprti so vsak dan od 9. od 22. ure.

 

Picerija Gams d.o.o.

Zgornja Ložnica 24, 2316 Zgornja Ložnica

Tel. št.: 02 843 09 99

e-mail: picerija.gams@gmail.com

Picerija se nahaja nekaj kilometrov iz centra Slovenske Bistrice, v osrčju narave, v gozdni idili. Izpred picerije, se lahko odpravite na izlet po gozdu, kjer se lahko sprostite in uživate v miru in tišini, zmoti vas lahko sam ptičje petje. Ob vznožju gozda vas pozdravi lesen močerad, ki je izdelan v Sloveniji. Sprehodite se ob potoku, ki teče skozi gozd in medtem opazujete različne vrste rastlin in živali. Lahko pa se odpravite tudi na krajši ali daljši pohod po gozdu, pot označujejo odtisi močeradovih nog na deblu dreves.

Z gostinstvom se ukvarjajo že od leta 1984 in sedaj jo vodi že tretja generacija družine. Najbolj so znani po picah iz krušne peči, perutničkah, solatah in burgerju. Pri izdelavi kruha uporabljajo moko domače pridelave in druge sveže sestavine visoke kakovosti. Vso hrano pripravljajo sproti, tako da zadovoljijo še tako zahtevnega gosta.

Slovijo po dobri postrežbi, ustrežljivosti in prijetnem ambientu, zato se gostje k njim radi vračajo. V poletnih mesecih se lahko ohladite in pojeste kaj iz njihove ponudbe tudi v idili narave, na veliki zunanji terasi. Zraven so za najmlajše na voljo tudi igrala, tako da jim med vašim prijetnim druženjem, ne bo dolgčas.

Ker se zavedajo, da je narava pomembna, jo skrbno varujejo in jo obenem želijo deliti tudi z vami. Pričakujejo vsak dan od 9. do 23. ure, ob nedeljah pa do 22. ure.

 

Marijan Zrnić s.p.

Gostišče Vrtnica

Zgornje Konjišče 2, 9253 Apače

Tel. št.: 02 563 12 95

 e-mail: andreja.zrnic@gmail.com

Gostišče se nahaja v lepem okolju Apaške doline.

Njihova dejavnost sega že 38 let nazaj, tako da so podkovani o tem, kako ustreč vsakemu gostu posebej, tako v kulinariki, kot pri aktivnem preživljanju prostega časa. Radi zadovoljijo vsem željam gostov, tako s širokim izborom dodatnih storitev, kot tudi z lokalno hrano, kar so opazili tudi pri Michelinovem vodniku.

Pri njih boste prišli na račun vsi, ki vam je pomemben zdrav način življenja, saj združujejo gibanje in lokalno kulinariko ter seveda še kako potreben počitek. V gostišču imajo svoj fitnes studio in savno, kjer lahko po vadbi sprostite napete mišice, ali pa samo uživate intimne trenutke v dvoje.

Znanje ter večletne izkušnje iz gostinstva se trudijo pokazati na vsakem krožniku. Že zjutraj vam postrežejo zdrav zajtrk, da se boste lažje podali v vsakodnevne aktivnosti. S kolesi si lahko ogledate okoliške znamenitosti ali pa obiščete kakšno bližnjo vinsko klet.

V gostilni lahko naenkrat sprejmejo 60 gostov, gostišče pa so nadgradili tudi s prenočišči, kjer imajo v ponudbi tako dvoposteljne, kot tudi eno enoposteljno sobo.

Gostu se z veseljem v celoti posvetijo, tako da skupaj najdejo najboljšo rešitev kako kvalitetno preživeti prosti čas.

Od njih boste vsekakor odšli spočiti in zadovoljni, kar dokazujejo iz dneva v dan.

 

Lovenjakov dvor d.o.o.

Polana 40, 9000 Murska Sobota

Tel. št., GSM: 02 525 21 58, 041747375

e-mail: gostilna.lovenjak@siol.net, irena@roto.si

Lovenjakov dvor se nahaja v neokrnjeni naravi, v osrčju Prekmurja. Gostilna obstaja že 200 let, vendar od leta 2005 dalje v prenovljeni izvedbi, ki pa z veseljem nadaljujejo s tradicijo prekmurskih specialitet, med katerimi ne manjka prekmurska gibanica. Prav tako poskrbijo za ljubitelje ribjih jedi, saj imajo v ponudbi tudi sveže ribe. Zaradi njihove prijaznosti in ustrežljivosti, jim zadovoljnih gostov ne manjka, vedno se radi vračajo k njim.

Razpolagajo z lastno vinsko kletjo, kjer lahko degustirate izvrstna prekmurska vina v lepem kletnem ambientu. Kot novost, pridelujejo žgano pijačo v lastni največji destilarni v Sloveniji. Vsakogar, ki ga to zanima, vabijo na vodene oglede le-te, ob tem pa vam dajo v pokušino njihove odlične izdelke.

Ob restavraciji imajo manjši živalski vrst, z domačimi živalmi ter igrišče za otroke.

Od ponedeljka do petka so odprti od 12. do 22. ure, ob sobotah vse do polnoči. V primeru, da v Prekmurje zaidete na nedeljski izlet, pa so odrti tudi ob nedeljah in praznikih od 11. do 20. ure. Obiska pri njih ne boste obžalovali, saj se ponašajo s priporočili številnih zadovoljnih gostov.

 

Muršič Slavko s.p.

Gostilna Muršič

Moškanjci 101, 2272 Gorišnica

GSM: 031 376 696

e-mail: gostilna.mursic@gmail.com

Gospod Muršič svoj poklic uspešnega gostinca opravlja že 42 let. Že kot otrok je sanjal o lastni gostilni, kar mu je uspelo.

Vsak dan, razen nedelj in praznikov, lahko izbirate izmed štirih vrst malic in petimi dnevnimi kosili. Poleg tega, pa lahko izbirate tudi izmed drugih jedi po naročilu. Jedi vam sproti pripravijo, tako da vam vedno postrežejo s svežimi izdelki. Vsak krožnik slovi po domačnosti in tradiciji.

Kvaliteta hrane ter prijaznost jim veliko pomenita, največ pa zadovoljen izraz na obrazu gosta, ko zapusti gostilno. K temu pripomore tudi odličen ambient in primerne cene.

Med tradicionalnimi jedmi, so najbolj ponosni na njihov poseben goveji golaž »Ptujski lük« ter na sladico »Sladka vinjska kraljica«, ki je hruška kuhana v rdečem vinu s sladoledom in smetano.

Gostilna sprejme do 100 gostov, odprti pa so od ponedeljka do sobote od 7. do 21. ure.

 

Loredana Černigoj s.p.

Gostilna Godina

Kačiče – Pared 6, 6215 Divača

Tel. št.: 05 763 01 09

e-mail: gostilna.godina@siol.net  

Na stari cesti med Divačo in Kozino, se v naselju Kačiče – Pared, nahaja gostilna Godina.

Družinsko gostilno vodi že tretja generacija in so najbolj znani po ribjih jedeh že vse od leta 1980. Pri njih boste prišli na račun predvsem vsi ljubitelji prave morske hrane. Najbolj pa so ponosni na svežo ribo izpod peke, ki je njihova specialiteta.

Poskrbeli so prav tako za vse sladkosnede, saj lahko izbirate med pestro ponudbo sladic.

K njim se gostje radi vračajo, saj vas vedno postrežejo z nasmehom na obrazu in vsakemu namenijo prijazno besedo. Če ste v dilemi kaj naročiti, vam ustrežljivo priskočijo na pomoč in vam radi svetujejo.

Ponašajo se s kvalitetno hrano in hitro postrežbo. Vse sproti pripravijo in sveže, da se lahko v odličnem ambientu sprostite in kar se da uživate.

V sredo in četrtek imajo zaprto, ostale dni pa vam z veseljem postrežejo od 12. pa vse do 22. ure.

 

Lh-G družba, d.o.o. – Restavracija Loving Hut

Rimska ploščad 16, 2250 Ptuj

 GSM: 070 631 501 

Kako naj nekdo izbere kvalitetno o gostilno?

Na prvem mestu so kvalitetne surovine, ki jih uporabljamo pri pripravi hrane. Izbrane sestavine in začimbe pričarajo harmonijo okusov. Pri hrani se vse začne, za popolno gastronomsko izkušnjo pa je potrebno veliko več – raznolika ponudba jedi in pijače, dostopnost lokala, prijeten ambient ter prijazno, ustrežljivo osebje, za kar si maksimalno prizadevamo tudi pri nas

Zakaj ste se odločili za to dejavnost?

Naš osrednji cilj ni zgolj ekonomski vidik, bistvenega pomena nam je, da so naše jedi pripravljene s srcem in so posledično energetsko bolj polne.

Temelj našega delovanja je širjenje zdravega prehranjevanja s čim manj maščobami ter naravnimi sestavinami. Vse od začetka se s široko ponudbo jedi na osnovi sestavin rastlinskega izvora želimo približati ljubiteljem zdrave prehrane in strastnim gurmanom. Zavedamo se, da je temelj zdravega življenja tudi zdravo prehranjevanje. Naši gosti radi pridejo k nam ravno zaradi okusne hrane in dobrega počutja po tem, ko jo pojedo. O blagodejnem učinku naših jedi dobivamo potrditve vsak dan, saj stranke pogosto rečejo, da ne čutijo utrujenosti po uživanju naše hrane. Poleg tega želimo drugim predstaviti, kako lahko tudi sami mesne sestavine nadomestijo z rastlinskimi.

Pohvalite se, po čem ste posebni?

Po tem, ko gosti poskusijo našo hrano, želimo, da odidejo domov zadovoljni s celotno izkušnjo, ki zajema prijeten ambient, slastno hrano in široko izbiro jedi iz mehiške, azijske kulinarike, solat, hitre hrane in sladic. Smo edina restavracija v Mariboru, ki ponuja mehiško in azijsko kuhinjo, fast food in kosila ter malice, ki so v celoti iz rastlinskega izvora. Vso ponudbo jedi in sladic nudimo tudi za zraven.

Bi še kaj dodali?

Naše goste in osebje združuje ljubezen do kvalitetne hrane, živali in narave.

V družinskem podjetju Loving Hut že vrsto let pripravljamo dnevna kosila, malice, jedi azijske in mehiške kuhinje, fast food, omamne sladice in med poletjem tudi sladoled kepico sreče.

Pri trenutnih koronskih ukrepih si prizadevamo slediti vsem navodilom za preprečevanje okužb, pristojni in obveščanje s strani NIJZ nam pri tem pomagajo z napotki. Prilagajamo se trenutnim ukrepom in zagotavljamo varno, neoporočno hrano, ki si jo lahko vzamete tudi za s seboj.

Naš lokal najdete na Gosposvetski 43a v centru Maribora, le streljaj stran od Ljudskega vrta. Naročila in povpraševanja sprejemamo na spletni strani Loving Hut in na telefonski številki 070-631-502.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*