Topli sončni dnevi so kot nalašč za peko na žaru. Vsakdo si želi postati najboljši žar mojster. Vendar je veliko odvisno tudi od mojstrske izbire žara. Ko se odločamo za nakup obvezne vrtne opreme za piknik, moramo izmed široke ponudbe žarov izbrati najboljšega. In to je definitivno žar na oglje.
Kakovost na prvem mestu
Kot se za žar na oglje spodobi, je le-ta izdelan iz kakovostnih materialov in je masivne izdelave. Konstrukcija žara je skrbno načrtovana in je narejena iz vzdržljivih materialov; v našem primeru je to kotlovska pločevina. V našem podjetju lahko izbirate med svetlo vlečenimi jeklenimi palicami ali inox materialom za mrežo, ki smo jih razvili v našem podjetju. Hrana, ki je pripravljena na mreži iz svetlo vlečenega jekla je izvrstnega okusa in se ne prijema na površino. Mreža za pripravo hrane je strukturirana tako, da se hrana med peko ne izsušuje, kar tudi ohranja njeno sočnost.
Prednosti, ki jih prinaša žar na oglje:
- Ugodnost – v podjetju IKI-PRO vam ponujamo širok nabor cenovno ugodnih žarov, ki si jih lahko ogledate na spletni strani www.iki-pro.si.
- Boljši okus – žari na oglje dajo jedem specifičen okus po žaru, ki se ga ne da doseči pri plinskem žaru ali pri peki na štedilniku.
- Doživetje – z mislimi se preselite na svoj vrt, na sončno in toplo nedeljo, ki kar kliče po pikniku in druženju s prijatelji in družino. Enostavno je na tak dan nujno, da prižgemo svoj žar na oglje in se prepustiti užitkom v hrani in druženju.
Enostavno vzdrževanje
Marsikdo je mnenja, da so žari na oglje med najbolj zahtevnimi za čiščenje. Pa vendar temu ni tako. Čiščenje je zahtevno le ob nepravilni uporabi žara in če žara ne uporabljate v dobro prezračenih prostorih. Če žar uporabljate na prostem s tem ne boste imeli nikakršnih težav. Čiščenje rešetk in plošč na katerih ste pripravljali hrano pa je tako enostavno, da lahko umazanijo odstranite samo z gospodinjsko mrežico in jedilnim oljem. Če je na mreži ostalo še nekaj zapečenih ostankov prejšnjih pek, preprosto segrejte mreži do visoke temperature in s krtačo za čiščenje rešetk odstranite zapečene ostanke. Na koncu mrežo obrišete s papirnato brisačo, ki ste jo predhodno namočili v rastlinsko olje. Najbolje je, da papirnato brisačo držite s prijemalko, da se izognete neželenim opeklinam. S takšnimi čistilnimi ukrepi odstranimo zoglenele delce hrane in obenem namažemo rešetke in preprečimo prijemanje hrane nanje.
Zlato pravilo pravih žar mojstrov:
Zlato pravilo je, da si izberete pravi žar. Kakšen? Žar na oglje. Večna dilema med elektriko, plinskim žarom ali žarom na oglje je rešena. Za kraljevski naziv žar mojstra si morate vzeti čas in uživati ob peki nad ogljem, saj boste le tako dosegli edinstveno dimljeno aromo mesa in zelenjave.
Najpomembneje je, da si izberemo žar, ki nam ustreza. Zato se v podjetju IKI-PRO z veseljem prilagodimo vašim zahtevam, ki vas bodo vodile do pravih žar mojstrov. Nudimo vam profesionalno izdelavo žara različnih dimenzij, prav tako pa smo vam omogočili, da si po lastnih željah prilagodite višino žara in tudi pozicijo mreže.
Zakaj IKI-PRO žar na oglje?
Na prvo mesto postavljamo visoko kakovostne materiale in precizno izdelavo. Posebne mreže za žar, ki so razvite v našem podjetju pa dajo žarom na oglje tisto dodano vrednost. Pri nas je vsak žar skrbno izdelan za vsako stranko posebej, ker nas združuje ljubezen do peke. Zato, ker vemo, da lahko postanete najboljši žar mojster.