Aktivirajte moč misli

Razmišljanje…. Nekaj povsem običajnega in normalnega se nam zdi. Ne predstavljamo si življenja brez razmišljanja, kako bi se vendar lahko sploh karkoli odločili brez da malo pomislimo, razmislimo. Že od malega nas učijo da moramo misliti, razmišljati. Dobro premisliti preden se karkoli odločimo, bolje večkrat premisliti kot pa da kar »brez razmisleka« sprejmemo odločitev, kajti gotovo nam bo kasneje žal, še znajo vsi dodati. In pogostokrat nam je res žal pa čeprav smo zelo razmišljali, tehtali kaj je prav in kaj ni, se dolgo odločali, kuhali in kuhali naša prepričanja, prepričanja naših prijateljev, staršev in vseh naših prednikov… In kaj smo dobili? Kakšen rezultat nam je vse to »kuhanje« prineslo?

Vsak sam pri sebi ve. V svojem pravem bistvu dobro vemo, da to ni prava pot. Da to ni način s katerim pridemo do uspešnega življenjskega rezultata. Sporočila okolice smo sprejeli za naša sporočila, vse smo dobro premislili, premleli in prišli do prave mešanice zmedenosti, obupa in velikokrat tudi brezizhodne situacije. Poleg tega dnevno spremljamo take in drugačne informacije, ki nas še bolj silijo v razmišljanje. Vsi dobro vemo da večina dnevnih informacij ni ravno pozitivnih. Ravno te dni ko so bile v naši čudoviti Sloveniji take težke vremenske razmere so mi svetovali, naj si pogledam novice, da bom znala pravilno ravnati. Res sem pogledala in slišala polno strašljivih novic. Pa nam to pomaga? Nas vodi v boljše življenje? Se na ta način zavarujemo? Menite, da to res potrebujemo…

freedom-photograph-jackie-mueller-jones

Ljudje smo fantastična bitja z resnično neverjetnimi sposobnostmi. Sami sebe lahko poškodujemo ali celo popolnoma uničimo, ampak istočasno, se sami lahko tudi popolnoma pozdravimo, pomladimo in regeneriramo. Poškodujemo se sami oziroma naše misli nas poškodujejo in postarajo. Moč  jim damo sami, ko se jim predamo, jim zaupamo in jim verjamemo. Ko prepoznamo zdravilno in regenerativno moč misli, pa nas prav one lahko pozdravijo.

Moč misli je zdravilna za nas vedno, kadar se ne predamo razmišljanju, ampak misel sprejmemo in ukrepamo. Ali gremo v akcijo ali pa misel izpustimo in se vanjo ne vpletemo. Takoj ko se našim mislim predamo in porabimo ure in ure, da bi med milijoni fantastičnih idej, ki nam rojijo po glavi ugotovili katera je prava, se poškodujemo. S premlevanjem prave ideje nikakor ne moremo najti. Nimamo je,  saj med razmišljanjem nismo povezani z našim pravim bistvom, z našim izvorom. Z razmišljanjem svojega življenja ne obnavljamo ampak ga porabljamo. Izgubljamo ga. Edini način je, da te misli odpustimo, se v njih ne vpletamo. Namesto tega zaupamo, da prava ideja pride z jasnimi navodili.

Prava ideja pride od našega izvora, od našega pravega bistva. Takšna ideja nas aktivira, da nam zagon. Točno vemo kaj je naslednji korak, saj dobimo natančna navodila. To je prava ideja, prava misel. Ta nas ne vodi v razmišljanje, ampak nas aktivira. Dobimo zeleno luč in vemo kako in kam naprej. Nezaupanje in dvom nikoli ni prava resnica. Opozorilnega dvoma v resnici nikoli ne potrebujemo kajti naše življenje je vodeno od našega višjega dela, od našega izvora, ki nam želi vse najlepše in vse najboljše in tudi verjame v nas.

Naša naloga je le, da najdemo pot do nas samih, do našega izvora, da končno enkrat odpremo naša srca in kljub vsemu, kar se dogaja okrog nas vzpostavimo zaupanje in vero v boljšo prihodnost. Ta vsekakor pride. Vedno več ljudi verjame in zaupa, da pa vendarle je nekaj na tem, da sami lahko krojimo našo usodo, naša življenja, da smo mi sami voditelji naših življenj.  To je pot v svobodo.

Tudi sama imam nenehno polno glavo misli. Vsekakor tudi razmišljam. Ravno zato sem tudi napisala ta članek. Da ga čim večkrat preberem ter si s tem pomagam oddaljiti se od razmišljanja. Da lahko počasi  in potrpežljivo začnem z novim življenjem, z večjim zaupanjem v življenje, s spoštovanjem in pričakovanjem vsega najlepšega in vsega najboljšega. Morda s tem na poti v svobodno življenje pomagam tudi vam…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*