Ali obstaja popoln uspeh?Seveda obstaja. Vse, kar je, je v resnici popolno. Le ideja o tem, KAJ oziroma KAKO izgledajo stvari, ko so popolne, je zelo različna. Hej, ne ustrašite se, to ni filozofski članek, berite naprej, bo koristno!

Saša Einsiedler

Zakaj se ubadam s t. i. »popolnim uspehom«? Zadnjič mi je rekel prijatelj, češ, zakaj sem dala svoji delavnici naslov POPOLN osebni in poslovni uspeh… Da ga beseda POPOLN zmoti. Pa sem mu odgovorila, da sem se za tak naslov odločila ZANALAŠČ. Zato, ker je v resnici tako, da ko dosežemo nivo nekega uspeha, je v tistem trenutku to za nas popolno. Ker toliko smo v danem trenutku sposobni dati od sebe, toliko zmoremo. Torej je to v tistem trenutku popolno. Ko pa napredujemo, ko preberemo novo knjigo, gremo na kakšno izobraževanje, ko doživimo nov »aha« trenutek, se naš nivo dvigne in zmožni smo nove popolnosti. Preprosto, mar ne?

Seveda pa za napredek potrebujemo nekaj orodij, veščin, predvsem pa VOLJO. Včasih se kar malo razjezim nad ljudmi, ki bi bili zdravi, imeli bi denar, ljubeče odnose, prosti čas…, pa čakajo, da jim vse to prileti na kavč, kjer gledajo televizijo. Saj ne, da si RESNIČNO ne želijo vsega tega, težava je, da ne bi ničesar naredili, spremenili, ne najdejo tistega osnovnega vzgiba volje, ki bi jih dvignila v akcijo. Poslušam njihova izgovarjanja, češ da so prestari, da nimajo bogatih staršev, da nimajo dovolj znanja, da nimajo denarja za izobraževanja, da so otroci premajhni, preveliki, da mož ne podpira teh idej, da žena noče, da nimajo časa …. Bla bla bla. Mislim si: »Ja, očitno te ne tišči še dovolj.« Saj, da ne bo pomote, tudi jaz nisem bila nič boljša. Šele ko sem dobro pristala na zadnjici, ko me je življenje posadilo na čisto, ko ni bilo kaj dosti izbir (bili sta dve-ali se smilim sama sebi do konca življenja in se jezim nad svojo usodo, ali pa začnem delovati v smeri uspeha), sem vstala s svojega kavča udobja in začela delovati z zavedanjem svoje odgovornosti. Uf, boste rekli, še ena zoprna beseda-odgovornost. Brrrrrrrr, kar zmrazi ljudi na delavnicah, ko začnem z vajo o 100% odgovornosti. Ampak tako je in nič drugače-odgovorni smo za svoje stanje.

Res je, ne moremo vplivati vedno na stvari, ki se nam zgodijo. Če se nek norec zaleti vame, na to nimam 100% vpliva. Imam pa ta vpliv na to, kako se bom ODZVALA. In to je moja odgovornost. Torej, moj odziv je tisti, ki je moja odločitev. Ste brez denarja? Se ločujete? Ne veste, kaj vas muči, pa vendar ste nesrečni in nezadovoljni? Vas kar naprej nekaj boli? Ne morete shujšati? Nimate prijateljev? Vas mož vara? Ima žena ljubimca? Imate lene otroke? Vas ne ubogajo? Milijon vprašanj bi vam lahko zastavila in zagotovo bi se našli v kakšnem, če ne v desetih… Recimo da ne morete vplivati na okoliščine, v katerih ste. Ker so, kakršne so. Lahko pa se odločite, da se tem okoliščinam ne boste vdali. Da se ne boste počutili kot žrtev teh okoliščin. Ampak si boste rekli: »Dobro, takole torej izgleda tale moja situacija. Jaz vem, da se lahko izkopljem iz tega, ker sem sposoben, sposobna in to zmorem. Če je težava, je tudi rešitev. S čim sem pomagal-a ustvariti te okoliščine? Česa torej ne bom več počel-a? Dobro, zdaj pa načrt-kaj lahko storim, kaj je lahko moj prvi korak, da pridem ven iz te godlje?« To je dober način reševanja težav, ne pa tarnanje, kako smo ubogi. Se strinjate?

Saša Einsiedler in Tomaž Gorec

Kavč vam ne bo prinesel rešitve. Delovanje v pravo smer pa. No, zelo dober primer delovnega človeka, ki si ga komaj lahko predstavljam doma na kavču pred televizorjem, je tudi Tomaž. Ja, tale Tomaž, na čigar strani ste zdajle. Si ga predstavljate z daljincem v roki? Čeprav veliko dela, pa zna uživati življenje. Potuje, rad ima dobro hrano, lepe punce, kadar ga ne boli koleno teče ali kolesari… Ne jamra. To je to. Zato sem se tudi odločila povabiti Tomaža na eno moje brezplačno spletno predavanje, ker bi rada, da slišimo iz prve roke, kaj je tisto, kar žene njega. Kje išče navdih za svojo delavnost, da se vsi česa naučimo. Upam, da boste zraven. Najin webinar bo na kulturni praznik, osmega februarja, če kdo ne ve, kdaj je to. Bova kulturna, a je prav, Tomaž?!

Prijave na najin webinar pa tule: http://sasaeinsiedler.si/webinarji-popoln-osebni-poslovni-uspeh/

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*