Aliexpress loterija

Aliexpress spletna stran je v zadnjem času postala ena mojih najljubših. Zakaj? Ker tam najdem ogromno izdelkov po zelo ugodnih cenah, ki mi polepšajo stanovanje ali mi olajšajo vsakodnevno delo. Lahko bi rekli, da je ta spletna stran tudi ogromen magnet za zapravljanje saj te preprosto kar potegne k gledanju in nakupovanju različnih izdelkov. Zato je nujno in dobro, da si določite mesečni bonus za nakupe na Aliexpressu.

aliexpress spletno nakupovanje denar

Torej si določite koliko denarja lahko največ porabite npr. 10€/mesec (kar je 120€ na leto). Sama vedno gledam tudi na to, da je brezplačna dostava (saj so poštnine pri nekaterih izdelkih res visoke). Ter kakšen je dobavni rok za izdelek čeprav sem mnenja, da se roki, ki so objavljeni na spletu zelo razlikujejo od dejanskih rokov, ko prejmemo izdelek. Vedno tudi gledam na to, da cena za izdelek čim nižja saj tako nisem preveč razočarana, če izdelek ne prispe takšen kot sem pričakovala, da bo.

Pogosto zgoraj označim še (brezplačna dostava ter sortiranje izdelkov po ceni od najnižje do najvišje). Pri izdelkih, ki so pakirani po več kosov skupaj pa vedno izračunam še ceno na kos. In seveda vedno preberem tudi nekaj mnenj kupcev, ki so izdelek že kupili.

Vendar bodite tukaj previdni saj vsi pogosto naročajo izdelke kjer vidijo, da je že bilo oddanih veliko naročil. Vendar ne preberejo tudi negativnih komentarjev kjer kupci pišejo, da so zelo dolgo čakali na izdelek ali pa so dobili uničenega. Nekateri pa ga morda sploh niso niti prejeli. Zato sem mnenja, da je Aliexpress loterija. Saj nekateri prodajalci včasih plačajo nezadovoljnim kupcem za pozitivno oceno ali jim pošljejo nov izdelek. Na žalost je takšnih prodajalcev čedalje več tudi v različnih Facebook skupinah so že posamezniki pisali o tem, da so jim prodajalci za pozitivno oceno ponudili brezplačen izdelek ali darilo.

Sama sem že večkrat naročila izdelke, ki so bili dosti cenejši od ostalih in še brez mnenj. In pogosto sem takšne izdelke dobila med prvimi in vsi so bili zelo kvalitetni.

Menim, da se takšni prodajalci, ki imajo manj naročil še bolj potrudijo in naročilo pošljejo čimprej. Pri prodajalcih, ki imajo veliko naročil pa se lahko zgodi, da zaradi obilice dela izdelek pošljejo kasneje in potem smo razočarani, ker dostava traja tako dolgo. Sama sem bila vedno zelo razočarana, ko sem naročila dražji izdelek, ki je imel ogromno naročil in mnenj in sem šele nato videla, da jih ogromno ni prejelo izdelka ali so prejeli uničenega.  

Dostava pa je vedno trajala 2 meseca ali več in v tem času sem že pozabila, kaj sem naročila.

Tako, da lahko rečem, da kljub temu, da je Aliexpress super in da tam kupiš odlične in zelo ugodne izdelke. Ne moreš nikoli vedeti kdaj boš prejel paket in kaj bo v njem in tudi zato je Aliexpress loterija. Ravno pred nekaj dnevi sem v eni izmed FB skupin zasledila, da je nekdo objavil, da je naročil difuzor, prejel pa okrasno blazino.

Takšnih objav o napačnih paketih sem do sedaj zasledila že kar nekaj. Sama do sedaj s tem sicer še nisem imela problemov in upam, da jih tudi ne bom imela.

Veliko objav je bilo tudi že na temo, da jim je carina odprla paket in so morali poslati podatke o nakupu ter plačati stroške carine. Včasih so bili krivi sami, ker so naročili ponaredke izdelkov, ki so prepovedani. Včasih pa so bili krivi prodajalci, ki so napisali napačne podatke na paket (težo, vsebino) ali so morda zapakirali več naročil v en paket.

Različni problemi, ki so jih imeli kupci do sedaj so še bili. Da so nekateri prejeli vse in so bili vsi izdelki odlični in kvalitetni. Spet drugi pa so prejeli prazen paket pa čeprav so naročili isti izdelek kot znanci pred njimi.

Lahko pa se marsikaj zgodi tudi med dostavo (zmanjka izdelkov, se izgubi paket, pride na napačen naslov ali ga prodajalec morda sploh ne pošlje). V tem primeru lahko odprete dispute. Sama pogosto naročim izdelke, ki se pri nas v Sloveniji prodajajo po 10x dražji ceni (sploh izdelki za otroke) in potem vedno čakam kaj bom prejela ter upam na najboljše.

Dejstvo pa je, da večina izdelkov, ki jih lahko kupite na spletnih straneh s kuponi je iz Aliexpressa kar je pogosto vidno že iz slik pri kuponih.

Še vedno pa so seveda prednosti in slabosti obeh načinov nakupa.

Prednosti nakupov preko kuponov: hitra in brezplačna dostava pri večini izdelkov, cene so kar ugodne, lažje se dogovoriš v primeru reklamacij.

Slabosti kuponov: izdelki so dražji kot na Aliexpressu.

Slabosti Aliexpressa: daljši rok dostave (dobiš ali ne dobiš izdelka), nikoli ne veš kaj se zgodi z njim.

Prednosti: široka ponudba, veliko ugodnejši izdelki.

Tako, da se morate sami odločiti ali vam je bolj pomembno, da izdelek prejmete takoj in plačate malce več. Ali boste rajši plačali veliko nižjo ceno ter ga čakali dlje časa in ga morda sploh ne boste prejeli. Takšno odločitev mora sprejeti vsak kupec sam. In razmisliti koliko se mu mudi in če je pripravljen tvegati svoj denar (pri Aliexpressu ti denar v primeru nepoštenega prodajalca sicer povrnejo).

Sama sem odločam odvisno od tega koliko se mi mudi? Če se mi ne mudi ter če izdelka ne potrebujem takoj in če je izdelek na Aliexpressu veliko cenejši rajši počakam na dostavo iz Kitajske. Če pa se mi že mudi ali nisem prepričala v poštenost prodajalca rajši naročim izdelek preko različnih strani s kuponi. Kuponi so drugače odlična izbira saj so izdelki pogosto še vedno na voljo po zelo ugodnih cenah. Pogosto pa nudijo tudi brezplačno dostavo ali darila ob nakupu ter možnost reklamacij v primeru nezadovoljstva z nakupom. Ampak kuponi so pogosto tudi časovno ali količinsko omejeni.

Pa vi, radi nakupujete preko Aliexpressa?

Več prispevkov na to temo najdete na moji spletni strani http://www.izberimodro.si/ ali Facebook strani https://www.facebook.com/izberimodro/.

2 komentarja

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*