Astrologija in astromedicinaKaj je pravzaprav astrologija? Morda zelo enostavno vprašanje, ki pričakuje ravno tako enostaven odgovor, vendar…..definicije, ki bi z eno besedo pojasnila pojem astrologija, ni. Včasih je vsak astrolog, preden je začel proučevati astrologijo, dobro poznal ta pojem, saj se drugače z astrologijo ni mogel ukvarjati. Danes je to popolnoma drugače. Astrologija se pojmuje kot psevdoznanost, ki proučuje položaje in gibanje nebesnih teles ter njihovo povezavo z življenjem na Zemlji. Ravno tako želi pojasnjevati človekove lastnosti in njegovo usodo. Z astrologijo so se ukvarjala že stare civilizacije, prvi zapisi segajo v leto 2300 pred našim štetjem. V tem prispevku bo pa opisana povezava med zdravjem in astrologijo, takoimenovana astromedicina….kot paranormalna diagnostika.

Zodiak - astrologija
Zodiak – astrologija

Povezovanje astrologije z zdravjem izvira iz vere v povezavo položaja Sonca, Lune in planetov, ki se nahajajo v dvanajstih znakih zodiaka z emocionalnim in zdravstvenim stanjem. Astrologi verjamejo v dejstvo, da položaj planetov ob rojstvu določa vse, kar se bo človeku zgodilo v življenju. Torej tudi možnosti za zdravje in nagnjenosti k boleznim in omogočil ukrepanje v slučaju pojava bolezni oziroma ukrepanje v prid zdravju. Danes se zelo malo praktikov ukvarja s to veje astrologije.

Večina zgodnjih civilizacij je bilo mnenja, da sta tako astrologija kot astronomija pomembni za zdravje. Veljalo je, da mora dober zdravnik upoštevati klimatske pogoje, »poznati pa mora tudi potek letnih časov ter datume, ko vzidejo in zaidejo zvezde«, šele, ko to obvlada, lahko dobro zdravi. In veljalo je tudi to, da zdravje ni predmet meteorologije ampak astronomije, le-ta ima v medicini pomembno vlogo, kajti spremembe letnih časov vplivajo na spreminjanje bolezni.

Zgodovina zdravljenja in astrologije

Astrologija se v zdravstvene namene koristi že od leta 2000 p.n.š.. Celo Hipokrat, poznan kot oče moderne medicine, je bil astrolog in to zelo cenjen. Njegova izjava je bila: “Zdravnik brez znanja astrologije se lahko naziva z bedakom ne z zdravnikom.” To je vsekakor malo pretirana izjava, vendar, če gledamo z duhovnega stališča, lahko rečemo, da je vzroke bolezni potrebno iskati v višji sferi…mentalni sferi. Tudi znani zeliščar Nicholas Culpepper, ki je položil temelje zdravljenja z zelišči, je izjavil, da je zdravljenje brez astrologije kot petrolejska svetilka brez petroleja.

Astromedicina

Astromedicina je veja astrologije, katera se ukvarja z zdravjem ljudi in ima nalogo, da odgovori na vprašanja kot so, h katerim obolenjem smo nagnjeni, kdaj smo posebej občutljivi in kako se bomo zdravili. Najpomembnejši je vaš horoskop, z njegovo pomočjo astromedicinec lahko vidi vzroke vaših bolezni, prepoznava šibke telesne točke in vam sugerira najprimernejšo terapijo za vas. Astromedicina odkriva stanje vašega duha, telesa in uma. Skladnost vseh treh je pogoj za dobro zdravje. Astromedicinec, ki ni zdravnik, vas v glavnem lahko opozori, vendar pa vas ne sme zdraviti ali vam svetovati določeno zdravilo. Tukaj je zelo pomembno sodelovanje z zdravnikom. Ko vam astrolog oziroma astromedicinec izdeluje horoskop, v njem označi tudi vaše prirojene težave, najsi bodo to različne alergije, metabolne motnje, itd. Velika pozornost je namenjena planetu Neptun, kateri simbolizira preobčutljivost, tako fizično kot psihično. Položaj Neptuna v vašem horoskopu kaže na organ ali tkivo, kateri je preobčutljiv na zunanje vplive in, kateri lahko izvrstno reagira že na najmanjše doze zdravila. Pa poglejmo še razlago v zvezi z Neptunom: Če je Neptun na vzhodu med rojstvom(ascendent ali linija podznaka), kaže to na vezo med umom in boleznijo. Ta oseba je nagnjena k infekcijam in alergijam. Taki osebi odgovarja terapija, ki vključuje svetovanje, homeopatijo, glasbeno terapijo ter umetnost.

Položaj Neptuna pomembno vpliva na naše počutje - astrologija
Položaj Neptuna pomembno vpliva na naše počutje – astrologija

Tudi najboljši čas za operacije je odvisen od postavitve planetov. Tukaj igra pomembno vlogo planet Pluton in Mars, slednja tudi odlično vplivata na rekonvalescenco po operaciji. Vpliv polne Lune na postoperativno stanje bolnikov je pa tako ali drugače dokazan, zato, če je le mogoče, preložimo poseg. Način zdravljenja pri astromedincu je odvisen od vašega horoskopa.

Horoskop- astrologija
Horoskop- astrologija

Če v vašem znaku dominira Zemlja ( Bik, Devica, Kozorog), se morate ukvarjati z različnimi fizičnimi aktivnostimi, priporočena je kiropraktika ter sprememba prehrane. Znaki, v katerih dominira voda ( Rak, Škorpijon, Ribi) najboljše reagirajo na psihoterapijo. Znaki, kjer vlada ogenj ( Oven, Lev in Strelec), najboljše reagirajo na terapijo s tai chijem ali qi gongom. Zračni znaki ( Tehtnica, Dvojček, Vodnar) pa se dobro odzivajo na akupunkturo, jogo ter na počitek.

Astrologija lahko pomaga zdravniku tudi tako, da razkriva informacije o določenih znakih, poglejmo kako. Kardialni znaki, sem štejemo Rake, Ovne, Tehtnice in Kozoroge, so zelo dovzetni za terapijo, nanjo odlično reagirajo. Fiksni znaki, torej Bik, Lev, Škorpijon in Vodnar se ponavadi zelo upirajo tujim nasvetom in potrebujejo več časa, da se odprejo. Za njih predstavlja uspeh imeti kontrolo nad nečim. Spremenljivi znaki; Devica, Dvojčki, Strelec in Ribe, pa ostajajo nekaj časa ob nečem, zato, da bi čez nekaj sekund že odšli drugam. Njim ustreza mešana terapija.

Astrologija razkriva kako sta v bolezni povezana psihološki in somatski aspekt. Če se boste odločili za obisk pri astrologu ali astromedicincu, se zavedajte, da vam bodo njegova navodila lahko v veliko pomoč. Vaša astrološka karta lahko osvetli tako psihične kot fizične šibke točke in vam na najučinkovitejši način pomaga, da se vrnete na zdravo pot.

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*