Band Jameson And The Followers: Z novim hitom in videospotom osvajajo obalo

Z veseljem vam predstavim energičen in svojstilski band z imenom Jameson And The Followers.

Ponovni štart skupine pravijo, da se je zgodil po “naključju”, ko je pevec skupine Tin Daničić dobil sina in si želel, da na zabavi ob rojstvu otroka nekaj zaigrajo. Ugotovili so, da je njihovo skupno poslanstvo je, da nadaljujemo zgodbo, kjer so jo pred leti “končali”. Njihova zgodba in skupna glasbena pot se je začela že leta 1999 in trajala vse do 2005. Po nekaj letih počitka so z videospotom in novo pesmijo glasno in jasno najavili, da so nazaj. Njihova ponovna združitev se je zgodila lansko leto v mesecu septembra 2017.

band jameson and the followers koncert

Sedaj so udarno nazaj v prenovljeni zasedbi. Jamesoni štejejo skupaj 8 oseb. Vsak član banda se ukvarja še s čim drugim v svojem življenju, vendar z največjim veseljem pripravljajo in ustvarjajo za skupne glasbene projekte. Rednih vaj se udeležujejo dvakrat tedensko. Pevec in pisec besedil je Tin Daničić, bobnar Dejan Stopar, na kitari Borut Kocjančič bas kitari Teo Korenika in posebnost njihovega banda, katera je na odru nepogrešljiva je ženska na kitari, Ivana Kolarič. Njihovi predstavniki na pihalih in spremstvo so: Matjaž Klaj, Luka Baič in Daniel Gizonič.

Prvič, po več kot 10 let hibernacije so skupaj stopili na oder decembra 2017 v Kopru, v Longi baru in mesec dni kasneje so že v celoti prevzeli vajeti v Figa Rock baru. Uradno in pred premierno so predstavili nov komad z naslovom Bežiš od ljubavi. Publika je nestrpno pričakovala njihov nastop in v prvi minuti, ko so stopili na oder je občinstvo takoj spoznalo, da ima band posebno energijo, nek svojevrsten stil in vsak tvori en del celote. Že na daleč je opazno, da je pri njih doma velika ljubezen do glasbe. Dobro usklajeni, pristni in z veseljem do ustvarjanja so zapolnili celoten prostor ter pridobili stare in nove oboževalce. Prepoznavni so tudi po tem, da so njihova besedila  v “jugoslovanščini”, to je nekakšna mešanica slovenskega in hrvaškega jezika.

band jameson and the followers roke

Kakšno je počutje skupine na odru in kaj je vaše poslanstvo?

Basist skupine Teo Korenika nam pove: Povezani smo kot ekipa, eden brez drugega ne bi tako delovali. Vsak je en delček, ki tvori to našo skupino. Strmimo k temu, da je glasba našemu občinstvu zabavna. Želimo si, da izklopijo vse, vsaj za dve uri kar so na našem koncertu. Da preprosto uživajo in pozabijo na vsakdanje probleme, saj verjamemo v to, da je glasba zdravilo in sprostitev. Trenutno smo zaprti v »vadnici«, kjer pridno ustvarjamo avtorsko glasbo. Smo mišljenja, da je avtorska glasba tista ta prava in tista, ki nam po tiho šušlja, da smo na pravi poti.

Kako je potekalo snemanje videospota vašega najnovejšega komada Bežiš od ljubavi?

Snemanje je potekalo v sproščenem vzdušju, v dvorani v kraju Dekani pri Kopru. Kot vse pesmi do sedaj pa soj posnete v studiu Tramon pod okriljem studijskega mojstra Jan-a Baruce. Jan poskrbi za aranžma in produkcijo naših komadov. Za snemanje videospota pesmi Bežiš od ljubavi smo izbrali zanimiv dan- dan mučenikov. ( smeh) Video produkcijo pa smo zaupali Davorinu Željku. Ob tej priložnosti gre velika zahvala KS dekani za prostor, kjer smo pesem posneli, stilistom za obleke Elisabeth Koper in da smo imeli urejene pričeske so za nas poskrbeli iz salona Đurđa. Hvala tudi fotografom, lučkarjem, igralcem in vsem, ki so sodelovali, ne bi bilo lepo, da koga pozabimo.

band jameson and the followers muzika

Jameson And The Followers vam sporočajo:

Smo navdušeni, polni elana, uživamo v delovanju banda in se veselimo vseh naslednjih nastopov. Vsem želimo prijetno pomlad, bodite ustvarjalni na vseh področjih. Mi se bomo trudili po svojih najboljših močeh in vam podarjali dobro muziko.

Dodajamo povezave, kjer lahko spremljate glasbo in celotno dogajanje v bandu.

Če se želite o njihovi glasbi prepričati in jih slišati v živo, vabljeni na koncert, ki se bo zgodil v naslednjem mesecu in sicer 19.05.2018 v Havana Clubu v Kopru. Se vidimo?  

BEŽIŠ OD LJUBAVI:  https://youtu.be/qLT0FVQ6Vyg

Spremljajte Jamesone na Instagramu : https://www.instagram.com/jamesonandt…
in Facebooku:  https://www.facebook.com/JATF2017/ 

Kontakt za nastope:  jamesonandthefollowers.info@gmail.com

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*