Bi želeli doživeti fuzijo okusov na slovenski obali?Predstavljamo vam lastnico lokala ga. Patricija Bonifacio in LOKAL MAŽININ, ki je nastal kot sosed že delujočega lokala RIBJA KANTINA FRITOLIN. Ambient je več kot odličen, predvsem je zaznati domače vzdušje v lokalu in nenavadno ime. Navdušilo me je predvsem prijazno osebje, kjer sem dobila občutek, da si zaželjen in pomemben kljub temu, da je bil lokal in terasa polna tudi drugih ljudi, ki čakajo svojo pijačo ali jedačo.  

Mažinin

 

Povejte nam kaj pomeni ime lokala?

Ime Mažinin sem izbrala, ker naj bi bila neka istrska izpeljanka iz besede mažinaš, ki lahko pomeni, da melješ-kot ješ ali melješ, ker preveč govoriš. In tako smo videli lokal, kjer se bodo ljudje družili in “mleli”.

Kdaj ste dobili idejo za gostinstvo?

Sicer smo začeli s gostinstvom že leta 2003 v družinskem krogu, ko smo poleg ribarnice odprli RIBJO KANTINO FRITOLIN, In ko so nam 2013 sosedi ponudili prostor za gostinsko dejavnost, smo videli priložnost, da poleg lokala, kjer ponujamo samo ribje jedi in smo uspešni, ponudimo strankam še kavo, velik izbor vin predvsem okoliških vinarjev, različne coctaile, prigrizke kot so mortadela, pršut, sir ter različne žgane pijače.

Imate kakšno posebno vodilo pri delu?

Smo domačini in naš moto je, da v prvi vrsti mora biti domačin zadovoljen. Zato smo ponudbo prilagodili najprej povpraševanju domačih gostov. Iz izkušenj je tako, da prav zadovoljen domačin predlaga lokal tudi turistom. V praksi turist vedno vpraša najprej domačina, kje se kaj dogaja, sicer pa domačin po navadi dela v recepciji, trgovini in podobno.

Zaposlene “zimskega kova” , izobražujemo, obiskujemo vinske kleti , organiziramo izobraževanja v lokalu, saj v sezonskem času je podvojeno število zaposlenih in je pomembno, da nekako prevzamejo nadzor nad novimi “prišleki.”

Je večina vaših gostov domačinov ali tujcev?

V šestih letih, smo v našem lokalu imeli veliko prireditev , degustacij vin , razstave slik , dobrodelne akcije na primer za društvo cistične fibroze smo s srečelovom in hrano zbrali 2000 eur. Zvrstijo se različni koncerti, tematski večeri in različna izobraževanja. Izobraževanje o vinu in v tem primeru povabimo tudi druge lastnike gostinskih lokalov. Potekajo promocije pijač s hostesami, organiziramo srečanja z društvi in gostimo različne ljudi. Med drugim Ambasadorje življenja  (to so člani Rdečega križa, ki so že več kot 100-krat dali kri). Sodelujemo s hoteli in organizatorji večjih prireditev, športnimi društvi ( after party v Mažininu ). Agencija, ki se ukvarja z izleti nam pošilja goste s koprske križarke na degustacijo vina ali celo na brunch. Imamo tuje goste iz različnih strani in seveda domače goste. Obiskali so nas fantje Eroika, prirejamo zabave z različnimi glasbeniki in dj-i, kot sta DJ_DeDTUF, Adriano ROY. V mesecu juniju smo praznovali tudi svoj 6. Rojstni dan in v maju imeli demonstracijo priprave ameriškega žara s promocijo Carlsberga. Z nami je bil berbecue teaacher JIM JOHNSON, ki prihaja iz ZDA. Je legenda in večkrat nagrajeni mojster žara. Osvojil je že 76 pokalov. Z našimi gosti praznujemo tudi pust, valentinovo, dan žena, imeli smo že modno revijo in prireditve na različne tematike. Za vse praznike in priložnosti razveseljujemo obiskovalce našega lokala in ob tem se neizmerno zabavamo.

Koliko tujih jezikov govorijo vaši zaposleni?

Med zaposlenimi imamo ukrajinko, francozinjo ter domačine, ki govorijo tekoče italijansko , angleško in pogovorno nemško. Z vsakim gostom znamo komunicirati.

Odprti smo vsak dan od 7.00-03.00.

V dopoldanskem času strežemo predvsem tople napitke, brioše, toaste. V popoldanskem času že paše kakšen hladen napitek kot je aperol spritz ali hugo, mini pizza ali obložen kruhek. Zvečer pa seveda vse ostalo v družbi krožnika mažinin, kjer kraljuje kot glavna sestavina mortadela, pršut, kozji in ovčji sir dobre kvalitete.

Najdete nas na fb strani:

Snack & Wine bar Mažinin , Portorož

Še bolje pa bo, da nas obiščete osebno! Vreme je krasno, morje prijetno in bar Mažinin vas pričakuje!

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*