Boba wrap za nošenje novorojenčka skrbi za poglobitev vezi v prvih mesecih

Je vaša družina postala bogatejša za še enega člana? Iščete najboljše darilo za novopečena starša? Z nosilko Boba wrap boste osrečili tako mamico in očeta, kot tudi otroka, saj spada med elastične trakove, ki predstavljajo odlično izbiro za novorojenčke ter dojenčke, ki glavice še ne držijo sami. Tovrstni trak se odlično prilega na otroško telo ter mu nudi varno in zanesljivo podporo.

boba wrap dojencek

Boba wrap bo nedvomno nepogrešljiv skozi celotno polovico prvega leta (ali pa celotno leto, odvisno od otrokove velikosti) otrokovega življenja. Dojenček bo tako vedno imel občutek varnosti ter zavetja, nosilka pa ga bo tako podpirala v njegovih prvih korakih v življenju. Seveda je nošenje tudi za starša zelo udobno, saj je nosilka ergonomska ter izdelana iz izjemno udobnega materiala.

Obiščite spletno stran Moj škratek ter preverite različne modele nosilk, med katerimi boste nedvomno našli pravo zase in za svojega otroka. Omenjeni Boba wrap je idealna rešitev za vse mlade starše, ki iščejo ustrezno nosilko. Na voljo je v različnih barvah in potiskih, izbirate pa lahko tudi med navadnim in organskim bombažem. Velikosti so unikatne, kar pomeni, da se prilagaja vsem postavam in velikostim. Vse modele trakov je mogoče enostavno oprati v pralnem stroju in tako zagotoviti maksimalno higieno in zdravo okolje za nošenje otroka. Ker pa je elastični trak najprimernejši za nošenje v prvih mesecih otrokovega življenja, je po nekaj časa (okoli otrokovega 6. meseca) smiselno razmisliti o nakupu mehke strukturirane nosilke. Ena izmed takšnih je tudi Boba 4G z obloženimi naramnicami, majhnim predalčkom za mamine drobnarije ter možnostjo nošenja otroka tako spredaj kot tudi na hrbtu.

Znanstveno dokazane prednosti uporabe nosilke za nošenje dojenčka

  • Izboljšanje imunske odpornosti otroka
  • Prva in najpomembnejša prednost uporabe vseh nosilk za nošenje je izboljšanje otrokovega imunskega sistema. V zgodnjih mesecih življenja je za otroka telesni stik s staršem še posebej pomemben. Pravzaprav je dotik en izmed osnovnih dejavnikov, ki zagotavljajo zdravo okolje za normalen razvoj otroka. Odsotnost dotika lahko povzroči sproščanje velikih količin stresnega hormona pri otroku, kar lahko vodi v mnoge druge zaplete.

boba wrap otrok

  • Regulacija telesne temperature

Boba wrap skrbi tudi za regulacijo otrokove telesne temperature. Nosilka omogoča, da sta mati (ali oče) ter otrok usklajena – kadar se otrokova temperatura spusti, se mamina dvigne, in obratno. Pozicija, kjer otrok počiva na maminih prsih odlično zadržuje toploto. Ta pozicija odlično vpliva tudi na dojenje, saj je slednje popolnoma enostavno, izboljša pa tudi njegovo kakovost.

  • Ustvarjanje idealnega okolja za otrokovo rast in razvoj ter regulacija srčnega utripa

Uporaba ustrezne nosilke za nošenje novorojenčka bistveno vpliva na otrokovo rast ter pridobivanje telesne teže. Kot že rečeno, stresni hormon, ki nastane v otrokovem telesu, če mu primanjkuje človeškega dotika, za otroka predstavlja dodatni napor, ki trati pomembno energijo. V prijetnem materinem objemu, lahko otrok energijo ohranja ter jo uporabi za nadaljnjo rast. Tako je mogoča tudi stabilizacija otrokovega srčnega utripa.

  • Prvi koraki do učenja in usmerjanja pozornosti

Nenazadnje, uporaba Boba wrap otroku omogoča nenehno učenje ter opazovanje z varne razdalje. Tako predstavlja idealno okolje za pridobivanje prvih znanj ter usmerjanje pozornosti.

Oglejte si video posnetek kako lahko je uporabljati Boba wrap

Zakaj izbrati Boba wrap?

Ker ni zaman najbolj priljubljen elastični trak v Sloveniji. Zagotavlja pomembno podporo za otrokovo glavico, vrat, hrbtenico in noge. Otrok je v naravnem, ergonomskem položaju. Ker je izdelan iz elastičnega in trajnega materiala, omogoča optimalno prilagajanje materinemu telesu, pa tudi rasti otroka. Material sčasoma ne bo spremenil oblike ali se raztegnil, ne glede na to, kdo bo trak uporabljal. Omogoča tudi diskretno dojenje, kar je v prvih mesecih otrokovega življenja še posebej pomembno. Kljub temu, da dojenje v javnosti še vedno ni popolnoma sprejeto, je slednje nujno potrebno in popolnoma naravno. Olajšajte si življenje z nakupom traku, ki dojenje omogoča v vsakem trenutku. Izdelan je izključno iz mehke tkanine, zato je nošenje udobno, teža otroka pa se enakomerno porazdeli med rameni. Boba wrap je tako primeren tudi za mamice, ki okrevajo po carskem rezu. Omenimo naj še, da je to ena izmed najbolj cenovno dostopnih nosilk na trgu.

Študije so pokazale, da ima nošenje v Boba wrap odlične učinke na otrokovo počutje. Več kot so dojenčki v naročju, manj jočejo. V drugih kulturah, kjer je nošenje v nosilkah že kulturno pogojeno, je za otroke značilno, da jokajo le nekaj minut na dan, za razliko od zahodnih kultur, kjer ni nič nenavadnega, da otroci jočejo tudi po več ur na dan. Nenazadnje ne gre pozabiti niti na blagodejne učinke, ki jih ima bližina otroka ter staršev na zdravje in počutje celotne družine. Ker je nošenje fizično aktivno opravilo, bodo mamice po porodu tako uspešno izboljšale svojo kondicijo.

Ko otrok zraste, je čas za Boba 4G

Naši otroci z vsakim dopolnjenim letom potrebujejo manj počitka, zato je tudi potreba po uporabi nosilke (lahko) vsako leto manjša. Preden pa med dnevom prenehajo dremati, si boste z nosilko vseeno močno olajšali svoje življenje (še posebej med nakupovanjem ali potovanjem). Boba 4G omogoča nošenje tako manjših dojenčkov (s priloženim vstavkom) kot večjih otrok (do 20. kg).  Omogoča idealno prilagodljivost, saj je opremljena z različnimi nastavljivimi trakovi, hkrati pa s pasom podpira tudi nošenje večjih otrok, ki so nekoliko težji. Za uporabo je izredno preprosta, nastavljiva in omogoča nošenje tako spredaj (trebušček na trebuh) kot na hrbtu. Boba 4G je nedvomno odlična izbira za tiste, ki ste aktivni ter veliko potujete.

En komentar

  1. Marija Cilenšek

    Moji otroci so že veliki. Kaj bi takrat dala za to. Tako sem jih rada crkljala na svojih prsih. In res je. Niti nista obolevala, razvila sta visoko čustveno in intelektualno inteligenco. Priporočam.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*