Božično novoletne čestitke in voščila

Sodite tudi vi med tiste ljudi, ki jih vsakoletno pisanje in prejemanje božično novoletnih voščil veseli in hkrati zabava? Pa naj bodo voščila poslana po elektronski ali po tradicionalni pošti?

božič čestitke novo leto voščila darilo

Božično novoletne čestitke in voščilnice so del božično novoletnih praznikov

Pravzaprav je pisanje in hkrati prejemanje božično novoletnih voščil del decembrskega prazničnega dogajanja, podobno kot peka prazničnega peciva in potičk. Nakup ali izdelava primernih voščilnih, kartic, animacij ter iskanje in ustvarjanje primernih besedil… tukaj lahko damo duška svoji kreativnosti. Vendar pozor! Pravi božični ali praznični duh boste vtkali v svoje božično novoletne voščilnice le tako, da jih boste izdelali in pisali z iskrenim veseljem in dobro voljo!

Ničesar v življenju namreč ni pametno delati na silo!  Pride do poškodb. To ne  vedo le tekači!

božič čestitke novo leto voščila kroglica

Ata Google in božično novoletna voščila

Lahko si pomagate z atom Googlom. V iskalnik vtipkajte BOŽIČNO NOVOLETNA VOŠČILA in pričakal vas bo cel kup zadetkov. Morda se vam bo ob pregledovanju le-teh utrnila kakšna nadvse originalna ideja. Saj vsi vemo, da so najboljša in najlepša voščila tista, ki jih ustvarimo sami. In seveda tista, ki jih izdelamo po meri prejemnika voščila. In še enkrat: prava voščila so le tista iz srca!

 

božič čestitke novo leto voščila mačka

Izdelava božično novoletnih voščilnic

Imate radi posebne, unikatne stvari? Tudi božično novoletne voščilnice so lahko takšne. Ustvarite jih sami! Vendar za kaj takega potrebujete poleg volje in nekaj smisla tudi čas. Vzemite si ga. Namesto iskanja in brskanja po trgovinah, pobrskajte doma po predalih in omarah za primeren material in jih izdelajte. Uporabite lahko praktično vse vrste materiala. Od starega kartona, oblek, tkanin, čipk, trakov do gumbov, lasnic, starih ogrlic, kamenčkov, posušenih cvetov, listov, zavijalnega papirja, volne …

Poiščite barvice, svinčnike, voščenke, vodenke, karkoli! Rišite, pišite.

Če imate okoli sebe otroke, boste na ta način še prav posebej popestrili božično novoletno dogajanje.

Navdih in prava ideja ter božično novoletne voščilnice

Pravi navdih lahko najdete v naravi. S fotoaparatom lahko ustvarite čudovite fotografije, ki bodo kasneje služile za izdelavo božično novoletnih voščilnic. Spodnji posnetek je nastal na enem od vrhov Polhograjskega gričevja in sicer na 1020 mt visokem Tošču. Poleg svežega zraka in čudovitega razgleda so pravo čarobnost ustvarile tudi skulpture nastale iz pravljičnega biserno sijočega ivja. Ter seveda božično drevesce, katerega vsako leto na samem vrhu Tošča postavijo navdušeni planinci.

 

božič čestitke novo leto voščila hišica

Z udeležbo na sedaj že tradicionalni tekaški prireditvi, dobrodelnem teku Božičkov, bodo slike in s tem vaše božično novoletne čestitke še privlačnejše in zabavnejše.

Elektronske ali navadne božično novoletne voščilnice

Po podatki Pošte Slovenije število klasično poslanih božično novoletnih voščilnic in čestitk vsako leto upada. Na ta način so razbremenjeni delavci Pošte Slovenije in hkrati morda celo nekoliko razbremenimo naš planet in tako prispevamo k ekologiji.  Nekaterim so ljubše klasične in drugim elektronske voščilnice. Odvisno tudi od naše spretnosti. Morda boste izdelali lepši in srčnejši izdelek iz pravega kosa papirja in dodatnega materiala. Nekdo drug pa bo izdelal pravo umetnost s pomočjo računalniških orodij.

Teksti za božično novoletne voščilnice

Kaj napisati? Kako napisati? Cel ocean imate pred seboj, da izrazite svojo ustvarjalnost. Ne bom vam napisala teksta ali verzov, kar bi lahko uporabili v svojem božično novoletnem  voščilu.  Tega je sicer polno tudi na internetu ampak jaz pravim, da kar ni napisano s srcem – ne velja. Če ste resnično popoln antitalent za pisno izražanje pač izberite nekaj od številnih spletnih strani, ki ponujajo verze in besedilne tekste. Vendar izberite resnično tak tekst, ki vas ne bo pustil hladne. Tekst ob katerem boste začutili, da bi si ga želeli napisati sami ter da je ta tekst primeren ravno za osebo, kateri je namenjen. In prav nič ni narobe s tistim največkrat napisanim tekstom: VESEL BOŽIČ IN SREČNO NOVO LETO! Da le tako tudi v resnici mislite.

Ne komplicirajte!

Pomislite na osebe, katerim pišete voščilo in napišite iz srca tisto, kar jim želite.

Pa še nekaj! Če se vam ob tem v misli kradejo nesramnosti in – globoko upam, da temu ni tako – celo slabe želje, potem svinčnik iz rok in prste iz tipkovnice. Ne bodite hinavci in ne pišite ljudem katerih ne marate in ne pišite stvari, ki jih v resnici ne mislite. In če tega ne zmorete napisati dobrim ljudem, potem pojdite pred zrcalo in se vprašajte, kaj je z vami narobe. Pred seboj imate spet leto dni časa, da to ugotovite. In postanete – mirni v sebi. Ter boljši človek.

Kakorkoli. Božično novoletna voščilnica je najlepša tista, ki je poslana s pravim namenom in s čistim srcem.

Naj bodo vse vaše voščilnice takšne. Prejete ali odposlane!

VESEL BOŽIČ IN SREČNO NOVO LETO!

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*