Priprava bučne juhe je enostavna in hitra. Ob polno zasedenem delavniku, ko se utrujeni vrnemo iz službe, je bučna juha dobra izbira za hitro kosilo ali večerjo. Pa dober tek!
Recept bučna juha
Za približno 4 krožnike potrebujemo:
- 2 srednje veliki bučki
- 2 srednje velika krompirja
- 1 čebulo
- Žlico masla
- Dva stroka česna
- Pol žličke soli
- Malo olivnega olja
- 1,5 litra vode
Priprava:
Čebulo prepražimo na olivnem olju, ji dodamo strt česen, krompir narezan na kocke in malo popražimo. Po nekaj minutah zalijemo z vodo in počakamo, da zavre. Nato dodamo na kocke narezane bučke ter pripravljeno kuhamo 20 minut. Dodamo le še žlico masla, ščep soli in poper po okusu ter prepasiramo.
Namig: bučno juho okrasimo z bučnim oljem in popraženimi bučnimi semeni!
Dober tek!