Čistilne naprave oz. greznice – vse, kar morate vedeti pred nakupom

Iščete primerno čistilno napravo za vašo hišo, potem so EKOHIT čistilne naprave prava izbira za vas. V nadaljevanju vam predstavljamo vse pomembne informacije, ki jih potrebujete, da se boste lažje odločili, kater model čistilne naprave boste kupili.

Pri sami izbiri čistilne naprave je potrebno upoštevati več različnih vidikov. Velikost čistilne naprave izberite glede na število stalno živečih oseb v objektu – hiši ali vikend hiške. Mesto za postavitev čistilne naprave izberite do 15 m od objekta z možnostjo iztoka očiščene vode. Reaktor čistilne naprave mora biti kompakten in stabilen, najboljše, da je narejen iz enega kosa, mora pa biti tudi 100 % vodotesen s poroznostjo do 1500 kg brez betoniranja. Pomembno je tudi, da ni električnih komponent v sami posodi, čiščenje odpadne vode pa mora biti z visoko učinkovitostjo do 99 %. Pomembno je tudi, da vam dobavitelj garantira dolgo garancijo do 50 let, kar vam zagotavlja večjo varnost nakupa. V Sloveniji lahko izkoristite tudi subvencioniranje s strani države. Vse omenjene karakteristike imajo čistilne naprave podjetja EKOHIT, ki delujejo po SBR tehnologiji MIKRO SOLIDO, ki so najbolj prodajana čistilne naprave.

čistilne naprave

Biološke čistilne naprave, greznice ter oljni in maščobni lovilci
Najbolj napredne biološke čistilne naprave, ki jih odlikuje visoka učinkovitost čiščenja, najnižji obratovalni stroški, zanesljivost in zaupanje, so vam na voljo v spletni trgovini ekohit.si. Zagotovo dolgoročno najboljše naprave, za katere lahko izkoristite tudi državno subvencijo. V ponudbi imajo tudi biološke greznice, ki so namenjene zbiranju odpadne vode pri stanovanjskih hišah in vikendih, ki nimajo možnosti priključitev na javno kanalizacijo. Greznice se ločijo na zbiralne – brez iztoka, dvo in tri prekatne s pripravljenimi vtoki in/ali iztoki. Poleg vsega naštetega v ponudbi najdete tudi lovilce olj EKO oil, ki se uporabljajo pri ločevanju padavinskih voda od lahkih tekočin v obliki goriv in olj (< od 0,95 kg/l), ki običajno predstavljajo nevarnost za onesnaženje podtalnice. Lovilec različnih maščob se uporablja v industrijskih, gostinskih obratih itd.

Čistilne naprave z inovativno SBR mikro tehnologijo
Vse čistilne naprave, ki delujejo po inovativni SBR mikro tehnologiji, so v uporabi že 25 let. Obdelava odpadne vode poteka v eni sami komori, s 24 urnim ciklom čiščenja zagotovi do 99 odstotno učinkovitost čiščenja. Naprava deluje zelo preprosto, zanesljivo, brez oddajanja vonjav, ker odpadno vodo takoj aktivira s kisikom, ko priteče v reaktor posode. Nekatere druge naprave, ki delujejo po SBR tehnologiji imajo dva prekata, pri teh se uporablja prvi prekat kot usedalnik.

Kaj pa pretočne čistilne naprave?
Te naprave za svoje delovanje uporabljajo več prekatov, čiščenje sloni na obdelavi odpadne vode s pomočjo razpršene biomase. Zanje je značilen manjši volumen delovanja, sama tehnologija pa sestavlja več postopkov. Odpadna voda priteče v prvo komoro, kjer poteka mehanska razgradnja in razgrajevanje dušika. V drugem prekatu poteka biološka razgradnja, v tretjem prekatu poteka umirjevalno čiščenje, ki s pomočjo gravitacije izteka v ponikalnico ali vodotoke.

Greznice za zbiranje bioloških odplak v ponudbi spletni ponudbi so zbiralne – brez pretoka oz s pripravljenimi dotoki in iztoki. Dvo ali tri prekatne greznice imajo možnost nadaljnjega čiščenja odpadne tekočine z vgradnjo čistilnega modula, kar običajno greznico spremeni v čistilno napravo – s certifikati. Cenik vseh ponujenih modelov na spletni strani je izredno konkurenčen, prav tako pa ustrezajo tudi vsem zahtevam in pogojem za pridobitev Eko subvencije, s katero si lahko znižate strošek investicije. V primeru, da zbiralne posode ne potrebujete več, je le ta lahko zelo uporabna tudi kot cisterna za vodo. Rezervni deli, kot so: prezračevalni elementi, kompresorji in linearni kompresorji ter difuzorji, ki so v spletni ponudbi, bodo v kombinaciji z odličnimi ekološkimi zbiralniki in SBR sistemom poskrbeli za vašo odgovorno, varno in brezskrbno prihodnost s skrbjo za okolje. Pri zagonu čistilne naprave iz podjetja EKOHIT uporabljajo biološki encimski pripravek BIOENCIM, za hitrejšo polno delovanje čistilne naprave.

Za čistilne naprave lahko izkoristite tudi subvencijo države
Na seznamu gospodarske zbornice Slovenije je kar 5 tipov malih čistilnih naprav, katere ustrezajo pogojem, za pridobitev subvencije za postavitev malih čistilnih naprav. EKOHIT podjetje najdete pod zaporedno številko: 3, 4, 19, 30, in 36. Subvencionirane čistilne naprave omenjenega podjetja dosegajo velike učinke čiščenja in sicer vse tja do 99 odstotkov.

Ne odlašajte in kontaktirajte podjetje preko spleta ali po telefonu in podjetje povprašajte vse, kar vas zanima. Z veseljem vam bodo svetovali, katera čistilna naprava je najbolj primerna za vaš dom.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*