Betonske čistilne naprave

Skrb za okolje je pomembno. K temu stremimo tudi v našem podjetju, tako smo se odločili da tudi sami pričnemo proizvajati betonske rezervoarje za čistilne naprave, ter v kombinaciji z preverjeno tehnologijo čiščenja na trg ponudimo učinkovito ter zanesljivo čistilno napravo.

Pri izbiri prave tehnologije čiščenja odpadnih gospodinjskih voda smo si zadali naslednje kriterije:

 • Visoka učinkovitost ter zmogljivost čiščenja,
 • priznani proizvajalec čistine tehnologije, uveljavljen na svetovnem tržišču,
 • zastopstvo proizvajalca v Sloveniji z možnostjo sodelovanja ter dopolnjevanja njegovega prodajnega programa na področju čiščenja gospodinjskih odplak.

Z gotovostjo lahko trdimo, da z 49 letnimi izkušnjami spadamo med vodilne proizvajalce betonskih izdelkov na domačih tleh, tako nam razvoj ter izdelava novega proizvoda ni neznano področje.

cistilne naprave beton

Po končani raziskavi svetovnega trga proizvajalcev čistilnih tehnologij, smo izbrali Nemškega proizvajalca KLARO, ki deluje pod okriljem skupine GRAF, na svetovnem trgu pa je prisoten že od leta 1962.

Med večimi različnimi sistemi čiščenja, smo izbrali tehnologijo KLARO One, s katero so bili vsi zadani kriteriji doseženi, saj sistem čiščenja KLARO One dosega zelo visoke standarde pri čiščenju odpadnih gospodinjskih voda.

V Sloveniji skupino Graf zastopa podjetje ARMEX d.o.o iz Ivančne Gorice. Na tržišču malih čistilnih naprav ima podjetje v Sloveniji dolgoletne izkušnje, z medsebojnim sodelovanjem pa se bo prodajni program obeh podjetjih povečal za model čistilne naprave v betonskem rezervoarju.

Prednosti betonske čistilne naprave so predvsem v primernosti za vgradnjo v vse vrste geoloških terenov, saj se zaradi armiranega betona doseže velika stopnja mehanske odpornosti. Pri vgradnji čistilne naprave v terene kjer je prisotnost podtalnice, je tovrstna betonska izvedba edina pravilna izbira, saj teža betonskega rezervoarja preprečuje morebitne premike zaradi izpodriva podtalnih voda.

Rezultati testov betonskega rezervoarja so pokazal več kot odlično stopnjo vodotesnosti, saj beton dosega stopnjo prodora vode PV-III, katera je trikrat boljša od predpisane.

Naj vam predstavimo nekaj dejstev, ter vam tako morda olajšamo odločitev za nakup betonske čistilne naprave KLARO One:

 • Minimalen ostanek aktivnega blata ter posledično dolgi intervali praznjenja rezervoarja,
 • nizka poraba električne energije, saj ni potrebe po prečrpavanju vode med prekati rezervoarja,
 • vse električne komponente se nahajajo izven rezervoarja v kontrolni enoti,
 • kontrolna enota KLARO One je izdelana kompaktno, vsebuje mikroprocesor in je enostavna za uporabo, vsebuje tih in zmogljiv membranski kompresor, minimalni stroški obratovanja in vzdrževanja, omogoča dopustniški režim v zmanjšanem obsegu delovanja,
 • modul KLARO One ne uporablja električnih črpalk za svoje delovanje saj se voda izčrpava s pomočjo kompresorja,
 • modul je izdelan iz nerjavnih materialov, brez gibljivih delov, vgrajena samočistilna posoda pa omogoča enostaven odvzem in kontrolo očiščene vode,
 • vgrajeni priključki premera 110 mm,
 • pokrov betonskega rezervoarja z podaljšano revizijsko odprtino omogoča globjo vgradnjo, kar omogoča nasujete zasipnega materiala do 1 metra višine,
 • na voljo tudi izvedba z LTŽ revizijsko odprtino na pokrovu čistilne naprave,
 • možnost dodatne opreme kot je prikazovanje napolnjenosti rezervoarja, zaznavanje podobremenitve oz. preobremenitve sistema, zunanja vodotesna omarica, filter ter cevna zapora proti zaudarjanju.

Čiščenje odpadnih gospodinjskih voda poteka v treh stopnjah:

 1. Obdelava odpadne vode
  Odpadna voda priteka direktno v biološko stopnjo, tako ni potrebe po prečrpavanju. Prične se postopek prepihovanja, kar sproži aktivacijo čiščenja odpadne vode.
 1. Postopek usedanja
  Nadzorna enota po določenem časovnem intervalu prekine prezračevanje. Aktivno blato se prične usedati na dno rezervoarja na gladini pa se prične pojavljati očiščena voda.
 2. Izčrpavanje očiščene vode
  Po končanem postopku usedanja aktivnega blata se s pomočjo zračne črpalke prične postopek izčrpavanja očiščene vode. Po končanem črpanju se celoten postopek čiščenja ponovi.

Z nakupom čistilne naprave KLARO One boste izbrali preverjeno kvaliteto in dolgoletne izkušnje ter se tako pridružili več kot 350.000 zadovoljnim uporabnikom KLARO proizvodov v več kot 60 državah po vsem svetu.

Vrednost investicije ni le začetni nakup izdelka, temveč tudi redni obratovalni stroški povezani z njegovo uporabo. Tu se zopet izkaže prednost čistilne naprave KLARO One, saj so stroški glede na obratovanja in zanesljivost izredno nizki. Z vsakim dnem brezhibnega delovanja čistilne naprave KLARO One se vam investicija vrača v pozitivnem smislu.

Čistilna naprava KLARO One ustreza vsem zahtevam katere predpisuje produktni standard SIST EN 12566-3, ter ima na osnovi tega izdan ustrezen certifikat, s katerim boste lahko sodelovali na razpisih za delno povrnitev vaše investicije (nepovratne subvencije).

Pri nas lahko izbirate med betonskimi čistilnimi napravami kapacitete od 2 do 8 oseb.

Priporočamo se za vaš nakup, ter se istočasno zavezujemo da bomo z vami sodelovali tudi po nakupu v smislu poprodajnih aktivnosti, ter vam tako zagotavljali ustrezen servis in vso potrebno tehnično podporo za nemoteno in brezhibno delovanje čistilne naprave.

Vaše zadovoljstvo s kupljenim je naša obveza!

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*