Ljubezen

Ljubezen. Tako čudovita. Strastna. Vsemogočna. A marsikdaj tudi boleča. Tista, ki nam povzroča razočaranja, trpljenje in neznosno bolečino. A nekoč sem nekje brala, da ni ljubezen tista, ki nam povzroča bolečino, ampak ljudje s katerimi smo v odnosih in katere spoznavamo.  Verjetno bo kar res. Ljubezen je čudovita. Je nekaj najlepšega, kar se nam lahko zgodi v življenju, dokler traja. Zaljubljenost je nora, ne rečejo zastonj, da ko si zaljubljen ti pamet odpove. Takrat počnemo nore stvari, ki jih sicer ne bi. Občutimo »metuljčke« v trebuhu in počutimo se euforično. A potrebno je ločiti zaljubljenost in ljubezen.  Zaljubljenost mine v določenem času, večinoma v roku enega leta. In kaj nam preostane potem. Ali preide v ljubezen ali začne it vse narobe in je odnosa sčasoma konec. Marsikdo pogreša občutke zaljubljenosti in brez teh občutkov ne more živeti, zato išče naprej, znova in znova in se ne zna ustaliti. Iz tega se lahko razvije tudi odvisnost od zaljubljenosti. Človek hrepeni po teh občutkih, želi si jih konstantno doživljati, občutiti.

ljubezen

 

Ja, slavospevi ljubezni. Te dni si lahko to privoščim. Te dni je bilo valentinovo, dan zaljubljencev. Povsod okoli nas srčki, ljubezenske pesmi, misli. Za tiste, ki smo v vezah in zaljubljeni naj bi bili to najlepši dnevi, sama vsekakor spadam med te. Mnogi mi celo rečejo, da sem večna romantičarka. A kaj je lepšega od ljudi, ki se imajo radi. Nič. Z ljubeznijo je vse lažje. Je pa res, da je v teh dneh težko ljudem, ki so sami, brez partnerja, ljubezni, morda celo nesrečno zaljubljeni ali pravkar zapuščeni s strani partnerja. V takih trenutkih so tej dnevi zelo trpeči, boleči. S časom vsa bolečina mine, pozabi se pa ne nikoli. Posebej globoko v srcu ostanejo lepi trenutki in mislim, da je prav tako. Ljudje imamo čustva in to je čudovito. Izražanje pozitivnih in negativnih čustev je nekaj, kar nas dela posebne.

NEZVESTOBA

Nezvestobe je v današnjem svetu na žalost vedno več. Mnogi se sprašujejo zakaj je tako. Težko je najti odgovor na to vprašanje. Morda manj potrpežljivosti, z ničemer nismo zadovoljni, več kot imamo več želimo in še bi lahko naštevali. Vsak posameznik ve zase, če ve. Marsikdo reče, da ne ve, da se je kar zgodilo. Da se v življenju pač zgodi, brez razloga. Velikokrat je kriva čustvena navezanost z drugo osebo, premalo preživljanja skupnega prostega časa. Veliko nezvestobe se dogaja tudi na delovnih mestih. Kar mogoče tudi ni presenetljivo, če pomislimo, da v službi preživimo najmanj 8 ur dnevno. Vsak dan si z istimi osebami v stiku, pride do prijateljstva med sodelavci, marsikdaj lahko tudi do čustvene navezanosti. In če s sodelavci preživimo več časa kot s svojim partnerjem se zna zgoditi marsikaj. Pomembno je, da znamo to opaziti in odreagirati pravočasno sicer smo primorani nositi posledice, ki sledijo.  Recepta za zvestobo ni. Spoštujmo drug drugega in se ljubimo vsak dan kot bi bil prvi. Sama rada rečem, delaj drugemu to, kar bi želel, da drugi počne tebi. Bolečine, ki jo doživi partner, ko zve, da je bil prevaran si ne more predstavljati nihče razen tisti, ki je to doživel. To, da si bil prevaran, izdan s strani partnerja s katerim si deliš posteljo in vse je zelo boleče. Kako se ponovno spopasti z zaupanjem, kako naprej. Odpustiti partnerju in živeti naprej ali iti narazen in začeti na novo. Same težke odločitve. Osebi se poruši svet, ki ga je težko sestaviti ponovno skupaj.

Ljubi in boš ljubljen. Obnašajmo se vsak dan kot bi bil valentinovo. Naj ne bo samo en dan v letu dan zaljubljencev, ampak naj bodo vsi dnevi polni ljubezni do naših bližnjih. Bodimo vsak dan posebej pozorni do ljudi, ki jih imamo radi in jih razveseljujmo ter osrečujmo.

Naj nam vlada ljubezen!

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*