Darilo za babico

Darilo za babico je v današnjem času presneto težko izbrati. Dandanes se v poplavi daril za babico ali dedka včasih skorajda ne moremo odločiti kaj izbrali. Medicinski in telovadni pripomočki, vikend paket v toplicah, izlet v Benetke ali celo skok s padalom. Kakšno darilo za babico izbrati? Darilo takšno ali drugačno, darilo za babico mora biti izvirno, praktično in uporabno.

Ura za babico? In to ne kakršnakoli, temveč pametna ura Lunatel. Moderna, stilska, praktična in predvsem zelo uporabna. Večina starejših, še vedno raje nosi uro na roki, kot telefon v njej ali hlačnemu žepu. Bliža se božič. Zakaj je torej nebi izbrali za letošnje božično darilo za babico?

darilo za babico rože

Večini nam, je naša babica izpolnile še tako neumno in nemogočo željo. Spominjam se svojega otroštva. Babico in dedka sem obiskovala na kmetiji, kjer sta živela. Dedek je bil dober gospodar in velik človek. V tistih časih je bil do nas vnukov zelo strog, vendar nas je veliko naučil. Babica pa je bila polna dobrote in drobnih daril. Denarja sicer ni bilo v obilju, vsega ostalega pa. Nikoli ne bom pozabila babičinih hlebčkov. Tisti hlebčki so bili najboljše, najslajše in najlepše darilo od babice. Ker je živela zelo dolgo, jih je velikokrat spekla tudi mojim otrokom.

Ko sem pričela služiti svojo plačo, sem ji velikokrat kupila kavo, ki jo je imela zelo rada. To ni bilo ravno darilo za babico, čeprav je kavo vedno srkala z užitkom. Predvsem pa je oboževala rute za na glavo. V tistih časih so bile naše babice še pokrite z ruto. Vsako leto sem k darilo za babico, vedno dodala še pisano ruto. Vesela je bila vsake posebej. V zadnjih letih svojega življenja pa je bila najbolj vesela lubenice. Vedno sem ji jo prinesla takoj, ko so bile te dovolj zrele in okusne. Takrat je bil to še eksotičen sadež in sladko darilo za babico.

Tudi starša mojega moža sta moje otroke neizmerno razvajala. Izpolnjevala vse njune najbolj nemogoče želje. Babica jima je za darilo velikokrat šivala obleke. Od kod je privlekla nalepke z blagovnimi znamkami, mi še danes ni jasno. Vendar so se vedno znašle na oblačilih mojih otrok. Veliko sta potovala in skoraj vedno vzela s seboj še enega vnuka. Da o kulinaričnih presežkih sploh ne govorim. Za praznike pa sta jim velikokrat kupovala ali pripravila kakšno pametno darilo. Žal so danes vse te osebe že pokojne. Pa vi? Imate takšne spomine na otroštvo?

Danes so malo drugačni časi. Verjetno se hlebčkov ne peče več, vsaj ne v te namene. Oblačila se v večini primerov kupujejo. Ker pa smo v digitalni dobi, se večinoma za darilo kupujejo razni mediji. In kakšno naj bi bilo pametno darilo za babico ali dedka?

V večini primerov vaši stari starši verjetno jemljejo zdravila. Eni več drugi manj, ali sploh ne. Terapije se razlikujejo od osebe do osebe. Tablete v različnih časovnih obdobjih. Druga zdravila prav tako. Ali pa enostavno kakšen domač zvarek v jutranjem, opoldanskem ali zgodnjem popoldanskem času. Prav tako pa je potrebno kdaj pa kdaj obiskati zdravnika ali oditi na terapijo. Da pa ne pozabijo, pa je tu pametna ura Lunatel. Enostavna in praktična za uporabo.

Telefona naši starši ne nosijo s seboj, kot večina današnjih mladcev. Pametna ura služi kot telefon, sprejema sporočila in jih zvokovno predvaja. Tako se vsak hip lahko povežejo s svojimi najbližjimi. Prav tako lahko na uro naložimo slike kontaktnih oseb. To je pomembno iz več vidikov. Ljudje v zrelih letih lahko kakšno stvar zelo hitro pozabimo. Ker pa ima včasih tudi hudič mlade in se po nekem naključju nihče od bližnjih ne oglasi, pa je tu klicni center, ki je dosegljiv 24 ur na dan vse dni v letu.

darilo za babico roke

Zrela leta se žal odražajo tudi v povečani dovzetnosti za bolezni in razvoj kroničnih stanj. Za take situacije pa je hitra odzivnost ključnega pomena za nadaljevanje bolezni ali celo reševanje smrtne nevarnosti. Aktiviranje SOS gumba na pametni uri omogoča aktiviranje klicnega centra. Le ta poskrbi za aktiviranje nujne medicinske pomoči, policije, gasilcev in vzdrževanje pogovora do prihoda le te. Prav tako se preko GPS signala določa lokacija, tako da je kontakt in najkrajša pot zagotovljena. Preko tega signala se lahko natančno ugotovi, kje se ta oseba nahaja. To pride v poštev pri iskanju oseb, ki iz takšnega ali drugačnega razloga odtavajo neznano kam. Največkrat gre v teh primerih za dementne osebe.

Še vedno razmišljate o darilu za babico ali dedka? Omogočite jim lažje življenje z malo pozornostjo in lepim darilom – pametno uro. Verjemite, hvaležni vam bodo, kot ste vi hvaležni za vsa mogoča in nemogoča darila, ki vam jih poklonijo. S tem pametnim darilom pa bodo tudi bolj samozavestni, se počutili varne in brezskrbne, tudi kadar so popolnoma sami. Vi pa boste prav tako brez skrbi, ker boste vedeli, da ste in so vam dosegljivi ves čas.

Na dolgo in široko sem se razpisala o potencialnem pametnem darilu za babico ali dedka. Res je najbolj primerno za njih! Vsekakor pa pametna ura ni namenjena samo njim. Poklonimo jo lahko svojim bližnjim ali pa enostavno sami sebi.

Se radi potepate po gorah? Telefon v roki je vse kaj prej, kot varna odločitev. Ura na roki pa ravno nasprotno. Z njo boste vsak trenutek dosegljivi in lokacijsko določljivi, zato vam bo pomoč v morebitni neprijetni situaciji vedno na razpolago oziroma pri roki. Vse ostale funkcije pa so še dodatna motivacija, da si jo nadenete.

Pametna ura Lunatel je več kot primerna tudi za športnike. Poleg SOS funkcije, so na voljo še številne druge. Morda pa prav z njeno pomočjo lahko rešite življenje prijatelju ali sotekmovalcu, ki se znajde v smrtni nevarnosti iz takšnega ali drugačnega razloga. Telefona ni pri roki, temveč je na njej.

Bolezen ne prizanaša nikomur, tudi najmlajšim ne. Zakaj ne bi kroničnim bolnikom polepšali življenja s pametnim darilom in jih tako naredili samozavestnejše in bolj samostojne. Mi pa bi bili vsaj malo razbremenjeni, ker bi vedeli, da so varni z uro na roki.

Kaj pa mi? Neprekinjena  bitka s časom. Ta termin, drug termin. Pelji otroka danes sem, jutri tja. Pojdi sem, pojdi tja! Če ne drugega, si lahko nastavimo termine naših najljubših nadaljevank, da jih ne zamudimo, ko klepetamo ob kavi s sosedo. Poleg vseh ostalih funkcij, ki nam jih ura ponuja. Istočasno pa lahko kjerkoli in kadarkoli pomagamo neznancu v smrtni nevarnosti ali nesreči. Preprosto s pomočjo modnega dodatka na roki, ki smo ga dobili za darilo.

Tu je ponujeno mnogo razlogov za nakup pametnega darila za vašo babico, dedka, mamo ali očeta. Pametna ura Lunatel bo naredila vaše in življenje vaših dragih, samostojnejše, bolj varno in samozavestno. To pa v življenju šteje, mar ne?

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*