Domen Prevc – mlada legenda smučarskih skokov

Slovenci imamo v svojih vrstah veliko uspešnih športnikov, med katerimi jih večina še posebej blesti v zimskih športih. Nekaj let nazaj so na prizorišče smučarskih skokov stopili bratje Prevc – Cene, Domen in Peter. Prav Peter Prevc je kar precej dolgo kraljeval na vrhu lestvice slovenskih smučarskih skakalcev, zadnje leto pa ga počasi, a vztrajno izpodriva njegov mlajši brat Domen – sedemnajstletni Kranjčan, odličen športnik in razlog, da srca mnogih najstnic po Sloveniji nemirno razbijajo, ko so na sporedu smučarski skoki. Domen niza uspeh za uspehom, cenijo ga tako v Sloveniji kot po svetu.

domen prevc peter prevc planica smučarski skoki skakalnicaDomen Prevc / Foto: Screenshot @ YouTube

Kdo je Domen Prevc?

Domen je najmlajši izmed bratov Prevc. Rojen je 4. junija 1999, torej je star 17 let. Od njega je 3 leta starejši brat Cene, ki je rojen leta 1996, najstarejši med brati Prevc pa je Peter, rojen 20. septembra leta 1992. Domen ima poleg dveh starejših bratov, Petra in Ceneta, tudi dve sestri, Emo Prevc in Niko Prevc, ki pa sta od njega za nekaj let mlajši.

Domen Prevc je po horoskopu dvojček, kar pojasni njegovo neverjetno spretnost pri športu. Dvojčki so namreč znani po tem, da so uspešni v vsem, česar se lotijo, da so praktični in pragmatični. Če se nečesa lotijo, jim to tudi uspe. Znani so tudi po tem, da so radi nenehno v gibanju, kar Domnu kot športniku seveda pride še kako prav.

Športni uspehi Domna Prevca

Čeprav se ime Domen Prevc v javnosti vse bolj pogosto pojavlja šele zadnje leto, je izjemne smučarske uspehe nizal že prej, ko je bil med brati Prevc najbolj poznan najstarejši Peter. Prvi nastop Domna Prevca na celinskem pokalu se je zgodil 5. julija 2014, in sicer v njegovem domačem kraju Kranju, kjer je na skakalnici Bauhenk skočil na 35. mesto. Njegov uspeh se je čez noč drastično povečal – na isti skakalnici je le dan pozneje osvojil osmo mesto. Prvi večji preboj mu je uspel naslednje leto, natančneje 3. oktobra, ko je v Klingenthalu skočil na izjemno drugo mesto. Le dan kasneje je prvič v svoji karieri zmagal v smučarskih skokih. Od takrat je šlo le še navzgor in Domen se po uspešnosti v smučarskih skokih že lahko kosa s svojim sedem let starejšim bratom Petrom – pogosto ga celo preskoči.

Ali je Domen Prevc samski?

Mnoge najstnice po Sloveniji ugibajo, ali je simpatični sedemnajstletni Kranjčan zaseden, in po tihem upajo, da njegovo srce še ni oddano nobenemu drugemu dekletu. Mladi Domen Prevc ima kar nekaj snubiteljic, ki mu pod vsako fotografijo, ki jo posname in objavi na Instagramu pošiljajo prijazna sporočilca in si med seboj izmenjujejo informacije, ki bi jih lahko pripeljale do zaključka o statusu trenutno najbolj vročega smučarskega skakalca na slovenskih tleh. A videti je, da tudi njegove najbolj vztrajne oboževalke ne pridejo nikamor – očitno bo še nekaj časa ostalo zgolj pri ugibanju. Domen Prevc je namreč, kar se tiče njegovega zasebnega življenja in njegovih zvez z dekleti, izjemno skrivnosten. Kar lahko pomeni, da je srečno zaljubljen in ima dekle. Lahko pa seveda pomeni tudi to, da je mladi smučarski skakalec Domen Prevc, vsaj zaenkrat, še srečno samski. Obstaja pa tudi še tretja, najverjetnejša možnost – Verjetno o zvezah niti nima časa veliko razmišljati, saj ga pošteno zaposlujejo njegovi ljubi smučarski skoki.

Kakorkoli že, Domen Prevc je oseba, o kateri bomo gotovo še veliko slišali – če na področju njegovega zasebnega življenja, pa gotovo na področju športa, v katerem mu gre izjemno dobro. Na socialnih omrežjih ima ogromno sledilcev, oziroma bolje rečeno sledilk, kar pomeni, da ga poleg vrhunskih športnih uspehov odlikuje tudi simpatičnost, ki je marsikateri športnik ne premore. Domen Prevc je prijazen, simpatičen, dober športnik … Domen Prevc je vse.

En komentar

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*