Uredite si dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Že zgolj preventivni obisk pri zdravniku nam lahko razkrije, da le osnovno zdravstveno zavarovanje večinoma ni dovolj. Zato je več kot dobrodošlo, da si uredite tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Da ne bo prišlo do zmede – drugi izraz za dopolnilno zdravstveno zavarovanje je tudi dodatno zdravstveno zavarovanje. Z urejeno kombinacijo obveznega in dodatnega zdravstvenega zavarovanja boste lahko odšli k zdravniku popolnoma brez skrbi in brez dodatnih stroškov. Bodite odgovorni do sebe in svojega zdravja in si čim hitreje uredite dodatno zavarovanje.

dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Zdravstvene storitve naj bodo pokrite 100%

Obvezno zavarovanje v povprečju krije okoli 70% stroškov zdravljenja, dopolnilno zavarovanje pa pokrije še preostalih 30% stroškov zdravljenja. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje na tak način dopolnjuje obvezno zdravstveno zavarovanje. Dodatno zavarovanje je mogoče urediti le, če imate že urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje.

Morda se na prvi pogled zdi, da 30% cene posamezne zdravstvene storitve ne predstavlja visokega deleža. Marsikdo bi ob tem pomislil, da si dopolnilnega zavarovanja ne bo plačeval in bo razliko poravnal ob nezgodi ali bolezni. A vzemimo primer, da si pri nerodnem padcu zlomite roko. Operacija in celoten proces rehabilitacije hitro preseže tudi 10.000 evrov. V takem primeru verjetno ne bi želeli razlike pokriti iz lastnega žepa. Zato ne odlašajte z ureditvijo tega nadvse pomembnega zavarovanja.

Cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Kakšno mesečno premijo boste plačevali je odvisno od večih dejavnikov. V prvi vrsti je odvisno, pri kateri zavarovalnici boste dodatno zavarovanje sploh sklenili. V splošnem so cene med posameznimi ponudniki zavarovanj dokaj podobne. Največjo vlogo pri končni ceni odigra vaša odgovornost. Osnovna premija tako velja zgolj za osebe, ki sklenejo zavarovanje pravočasno. V primeru, da imate urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje več kot 1 leto, nato pa si želite urediti še dopolnilno zdravstveno zavarovanje boste verjetno morali računati na doplačilo na premijo. Kakšna bo višina tega doplačila pa je odvisna od primera do primera, točen znesek pa vam bo izračunal svetovalec.

Zapomnite si, da je dopolnilno zdravstveno zavarovanje potrebno skleniti pravočasno, saj drugače lahko pride do doplačil na premije pri zavarovalnici in do čakalne dobe. V primeru doplačila na premijo, se premija poviša za 3% za vsako polno leto, ko zavezanec ni imel urejenega dopolnilnega zavarovanja. Še bolj pa vas bo po žepu udarilo neurejeno dodatno zdravstveno zavarovanje. Hitro boste namreč ugotovili, da boste morali doplačevati številne zdravstvene storitve in večino na recept predpisanih zdravil. In ta še zdaleč niso najbolj ugodna.

Katero zavarovalnico izbrati

Katero zavarovalnico boste izbrali za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je odvisno predvsem od vas. Sama vsebina dodatnega zavarovanja se med zavarovalnici popolnoma nič ne razlikuje. Minimalna razlika je le v ceni osnovne premije, različnih popustih in ugodnostih za komitente. Nekatere zavarovalnice svojim strankam ponujajo različne bone, popuste na potovanja in bivanje v določenih nastanitvah, uporaben promocijski material in podobne privlačne ponudbe.

dopolnilno zdravstveno zavarovanje 1

Glede na to, da se nahajamo v času digitalizacije in dobesedne selitve na splet, lahko tudi polico dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja sklenete popolnoma enostavno, z le nekaj kliki. Izpolnete spletni obrazec, ga oddate, referent pa bo pregledal vašo prijavo. Nato boste po pošti dobili natisnjeno verzijo, ki si jo shranite. Dodatno zdravstveno zavarovanje lahko tudi zamenjate, točne pogoje pa si oglejte na spletni strani izbrane zavarovalnice.

Glavni namen zdravstva je, da skrbi za dobrobit človeka in njegovega dobrega počutja. Na vas pa je, da si vse nudene storitve omogočite z ureditvijo ustreznega zavarovanja, ki vam jih krije in s tem naredi popolnomo dostopne. Poskrbite zase in svoje zdravje, saj je edino, ki ga imate. Vlagajte v dobro počutje, preventivo in poskrbite, da boste imeli priskrbljeno polno zdravstveno storitev. Gre za odgovorno in premišljeno dejanje, za katerega boste nadvse hvaležni ob primeru bolezni ali nezgode. Zato ničesar ne prepuščajte naključju in aktivno poskrbite za svojo zdravstveno dobrobit.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*