Družinske počitnice: najboljših 5 destinacij za počitnice z otroki

Dejstvo je, da se bliža poletje. Ta letni čas pa je tisti del leta v katerem se odločimo za letovanje v času počitnic. V zadnjih letih je zaradi pandemije počitnikarstvo nekoliko zamrlo, a zdi se, da se je situacija končno zadostno stabilizirala, da se lahko spet odpravimo na brezskrbne družinske počitnice. Ampak številni starši ne vedo kam na počitnice z otroki. Ampak naj vas ne skrbi preveč, saj smo posebej za vas, če tudi sami ne veste kam na počitnice z otroki, pripravili pregled najboljših 5 destinacij za počitnice z otroki.

Ker se vsi dobro zavedamo, da je povsod lepo, ampak najlepše pa je doma, vam priporočamo, da za svojo prvo potencialno počitniško destinacijo izberete Slovenijo. V času pandemije smo našo rodno grudo bolje spoznali s pomočjo turističnih bonov, zato ne preseneča dejstvo, da se število domačih turistov veča. 

Družinske počitnice v Sloveniji  so zabavne, prijetne, predvsem pa enostavne. Otroci bodo brez težav preživeli teden v Kranjski gori ali na slovenski obali. Poglavitni problem pri počitnicah in potovanjih, predvsem za mlajše, recimo še predšolske otroke, predstavljajo jezikovne ovire. Prav s počitnicami v Sloveniji se boste temu brez težav ognili. Zato nikar ne odlašajte in užijte neokrnjeno naravo naše domovine.

Družinske počitnice

Druga destinacija, ki je zaradi izjemno pestre ponudbe zelo primerna za družinske počitnice je Hrvaška. Ta je zaradi skupne zgodovine tudi kulturno blizu, zato so družinske počitnice na Hrvaškem še kako dobra izbira. Hrvaška vam ponuja čudovite plaže in odlično morsko kulinariko. Hrvaška pa je primerna tudi za razsikovanje po morju, saj boste lahko svoje otroke navdušili s križarjenjem med številnimi otoki. Zato vam svetujemo, da v obzir vzamete potencialen najem plovila. Otroci bodo verjetno oboževali piratsko potepanje med skrivnostnimi otoki.

Med top destinacije za družinske počitnice se uvršča tudi zimzelena Grčija. Grčija je po lastnostih zelo podobna Hrvaški, s to razliko, da vas čaka daljša pot in nekoliko nižje cene. Ponudniki počitniških aranžmajev prav tekmujejo, kdo bo ponudil najbolj ugodne grške počitnice za celotno družino. Na voljo so številni čarterski leti do najbolj obiskanih otokov, zato nikar ne odlašajte z nakupom letalske vozovnice.

Boste videli, da je, mogoče uvrstiti med najboljše izkušnje poletja.

V kolikor so otroci pripravljeni leteti vam priporočamo, da razširite svoja obzorja in se z družino odpravite na nekoliko daljše potovanje oziroma počitnice. Na voljo so številne privlačne destinacije za poletni oddih, kot so na primer Turčija, Egipt, Tunizija ali Španija. Zaradi izjemne ponudbe za dobro ceno, vam svetujemo, da si ogledate družinske počitnice z letalom na tunizijskem otoku Džerba. Tamkajšnji hoteli ponujajo vse, kar mora imeti dober in družinam prijazen hotel. Bogato animacijsko ponudbo, obilico iger za otroke in peščene plaže z bazenom za popestritev.

V kolikor pa ne sodite med ljubitelje visokih cen ter polnih plaž, vam priporočamo, da premislite o potovanju oziroma počitnikovanju izven najvišje turistične sezone. Med bolj zanimive in zato tudi prijetne izkušnje sodijo družinske božične počitnice. Te so še toliko boljše, če v tem hladnem in turobnem obdobju potujete v toplejše kraje. Na primer nekam na plažo, kjer lahko v kopalkah počakate na zadnje dni v letu. Med najboljše destinacije se zaradi dolgih peščenih plaž in ugodnih cen uvršča.

Vendar pozor, to je družinska počitniška destinacija, ki je primerna za nekoliko večje otroke, saj so prehranske in kulturne navade v primerjavi s Slovenijo kar velike. Zato previdnost in dobra priprava ni odveč, ampak lahko ste brez skrbi, saj boste zagotovo uživali v čudoviti naravi in prijetnih temperaturah.

Ponudba družinskih počitnic je lahko zelo raznolika, zato podrobno premislite kakšen paket in katera destinacija z našega seznama bi bila najboljša za vas in vaše otroke.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*