Nakup dvižne pisalne mize je ključ do boljšega počutja in večje produktivnosti!

Tudi vi razmišljate o nakupu dvižne pisalne mize že kar nekaj časa, a se nikakor ne morete odločiti za nakup? Vam je strošek nakupa kvalitetne dvižne pisalne mize previsok glede na prednosti, ki jih prinaša?

Obiskali smo ErgoHide d.o.o. – podjetje, ki se ukvarja z izdelavo dvižnih pisalnih miz višjega cenovnega razreda in preverili, kaj kupce prepriča, da za dvižno pisalno mizo odštejejo tudi več tisoč €.

Dvižne pisalne mize

Po pogovoru z Žanom in Klemnom nam je bilo hitro jasno, da so zdravstvene prednosti tiste, ki nas prepričajo v nakup dvižne mize. A pogosto se za nakup odločimo šele takrat, ko se že pojavljajo prve s tem povezane bolečine.

In če dobro pomislimo, za pisalno mizo res preživimo tudi več kot 8 ur dnevno. A vseeno večino prihrankov raje vložimo v dober avto, z udobnim oblazinjenjem, v katerem preživimo dnevno bistveno manj časa.

Glavne zdravstvene prednosti dvižnih pisalnih miz:

  • Boljša drža zmanjša bolečine v križu – v eni od študij so ugotovili, da je kar 47% ljudi poročalo o pomembnem izboljšanju bolečin in napetosti v zgornjem delu hrbta, ramenih ali vratu, po tem ko so začeli uporabljati dvižno pisalno mizo.
  • Boljše počutje – v drugi študiji so prišli do zaključka, da so zaposleni že po 7 dneh uporabe dvižne pisalne mize poročali o zmanjšanju stresa in utrujenosti.
  • Zmanjšano tveganje za nastanek srčno-žilnih obolenj – že leta 1953 so izdelali prve študije, kjer so primerjali število smrti povezanih z srčno žilnimi obolenji med vozniki avtobusov in avtobusnimi sprevodniki. Pri sprevodnikih je bilo tveganje za nastanek srčno žilnih obolenj 50% manjše. Moderne raziskave pa dokazujejo, da lahko dolgotrajno sedenje poveča tveganje za nastanek teh obolenj za kar 147%.

A ne le to. Optimalna višina pisalne mize in redno preklapljanje med sedečim in stoječim delom poskrbi tudi za boljšo koncentracijo zaposlenih in produktivnost.

Zato bi pričakovali, da se tudi podjetja vse bolj pogosto odločajo za nakup in uporabo dvižnih pisalnih miz. Pa je temu res tako?

Glede tega smo povprašali Klemna iz podjetja ErgoHide, ki pravi, da se tudi slovenska podjetja že počasi odločajo za prehod, a da pri tem še konkretno zaostajamo za razvitimi evropskimi državami. Sami namreč v DACH regijo (Nemčija, Avstrija, Švica) izvozijo preko 90 % njihovih izdelkov.

A tudi sam odkrito priznava, da je njihova dvižna miza namenjena le najbolj zahtevnemu segmentu kupcev. Vse mize so namreč narejene iz lokalno pridelanega masivnega hrastovega ali orehovega lesa.

Urejeno delovno okolje

Ste tudi sami že kdaj opazili, da ste ob urejeni mizi bistveno bolj produktivni kot pa takrat, ko je vaša miza zametana s številnimi papirji, todo listki, računalniškimi kabli in še kakšnim kozarcem/šalico za povrh vsega?

Urejeno delovno okolje lahko izboljša motivacijo za delo in splošno dobro počutje. Prav tako vam urejena delovna miza omogoča, da se bolje osredotočite samo na tisti »task«, ki ga imate trenutno v delu. Oboje hkrati pa mogoče na prvi pogled neopazno, a na dolgi rok pomembno vpliva na vašo produktivnost.

Vse več proizvajalcev dvižnih pisalnih miz zato ponuja različne rešitve za urejanje kablov oz. kot tudi pri nas pogosto kar s tujko poimenujemo »cable management«.

Spodnja slika prikazuje unikatno rešitev, kjer je električni razdelilnik nameščen na pokrovu oz. vratih, ki se jih lahko zapre, da se tako kable popolnoma skrije, hkrati pa omogoča enostaven dostop do električnih vtičnic in kablov, takrat ko to potrebujete.

Če ste prebrali do tu, potem prav gotovo že vsaj razmišljate o nakupu dvižne pisalne mize. Ali pa se celo že konkretno odločate za nakup in le še iščete med različnimi možnostmi, ki so na voljo na trgu.

Izbira pa je kar pestra in raznolika – od Ikeinih dvižnih pisalnih miz, ki stanejo tudi manj kot 200 € pa do visoko kvalitetnih dvižnih miz iz masivnega lesa, ki lahko še s kakšnimi posebnimi dodatki stanejo tudi več kot 2.000 €.

Prepričan sem, da boste ob tako veliki izbiri prav gotovo našli dvižno mizo, ki bo ustrezala vašim zahtevam in potrebam. Marsikateri ponudnik, sploh za nakupe opravljene preko interneta, nudi tudi garancijo na zadovoljstvo in možnost vračila kupnine, v kolikor izdelek vrnete, ker vam ne ustreza.

Veliko sreče pri iskanju in nakupu vaše nove dvižne pisalne mize.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*