Estetski posegi – odstranjevanje maščobnih oblog in celulita

Estetski posegi nam lahko pomagajo pri gradnji samozavesti, vseeno pa se moramo zavedati, da dobra samopodoba izhaja iz nas samih. Estetski posegi nam lahko pomagajo pri tem, da se bolje počutimo v svoji koži ter posledično izboljšajo našo samopodobo.

Estetski posegi so želja marsikatere ženske, ki želi na sebi kaj popraviti, izboljšati do stanja telesa, v katerem se bo posameznica najbolje možno počutila v svoji koži. Možnosti je veliko, od zmanjševanja maščobnih oblog do odprave celulita.

Estetski posegi

Estetski posegi za odstranjevanje maščobnih oblog – Coolsculpting

CoolSculpting štejemo k ne invazivnim estetskim posegom. Gre za postopek, pri katerem zmanjšamo količino maščobnih oblog, ki jih ne moremo izgubiti ne z dieto, ne s telovadbo. Po navadi maščob ne moremo izgubiti na predelu trebuha, bokov, hrbta, stegen, in pod brado. Pri CoolSculpting postopku maščobo pričnete izgubljati že po eni uri, prve rezultate pa boste zaznali po nekje treh tednih od tretmaja. Morda boste morali tretmaje ponoviti – vse je odvisno od vaše osebne situacije. Gre za zelo ne -invaziven postopek, brez igel ali kirurških posegov. Po koncu takega tretmaja posebno okrevanje ni potrebno. Postopek CoolSculpting obljublja dolgoročne rezultate.

CoolSculptnig postopek deluje tako, da zamrzne maščobne celice, rezultat, ki ga zmrzovanje maščobnih celic prinese, pa je vitkejša linija in bolj čvrsta postava ter napeta koža. Med postopkom ležite v udobnem položaju. Na mestu, kjer se odstranjuje maščoba sta dve hladilni plošči. S posebno tehnologijo nato varno in učinkovito delujejo na celice tako, da se ostalo tkivo, npr. koža ali mišice, ne poškoduje. Zamrznitev maščobnih celic sproži propadanje teh celic, odmrle pa telo samo na naraven način izloči. Večina tretmajev maščobo zmanjša za najmanj 20%.

Estetski posegi za odpravljanje maščobnih oblog – Injekcijska lipoza

Injekcijska lipoza je namenjena odstranjevanju manjših do srednje obsežnih maščobnih oblog. Estetski poseg lahko opravljamo na teh delih telesa: podbradek, lica, maščobni mešički pod očmi, vrat, nadlakti, trebuh, dojke (pri moških), boki, “ljubezenski ročaji” – maščoba na bokih pri moških, stegna – zunanja in notranja stran, zadnjica, “jahalne hlače”, “zamaščena” kolena in hrbet. Injekcijska lipoza, niti drugi estetski posegi niso namenjeni splošnemu zdravljenju debelosti, a z lipoza vseeno lahko dosežemo lepe rezultate ob primerni prehrani in telesni aktivnosti. Injekcijska lipoza je namenjena popravljanju manjših telesnih nepravilnosti. Injekcijska lipoza je metoda, ki se ne uporablja pri otrocih, nosečnicah, doječih materah in pri osebah, ki trpijo za nekaterimi boleznimi.

Injekcijsko lipozo izvaja zdravnik, ki že na prvem obisku presodi, ali ste primeren kandidat za tovrsten poseg, in, že na prvem obisku opravi prvi tretma. Z manjšimi vbodi v želeno mesto vbrizga zdravilo, ki topi maščobo. Postopek ni zelo prijeten, je pa neboleč. Po navadi so za vsako področje potrebni najmanj dva do štirje tretmaji v intervalu 4 do 8 tednov.

estetski posegi

Odprava celulita

Celulit je najbolj razširjena težava žensk – ima ga kar 90% posameznic. Celulit se lahko odstrani tako, da s kombinacijo radiofrekvenčne in infrardeče energije dosežemo podkožje, s čimer pospešimo metabolizem. Še boljše rezultate lahko dosežemo s hkratno uporabo masaže in vakuuma. Celulit lahko odpravimo nekje v 4 do 6 tretmajih, prve učinke pa opazimo že po prvem tretmaju, saj koža postane bolj čvrsta in gladka. Za doseganje najboljših rezultatov je najbolje spremeniti način življenja, predvsem popiti veliko vode, jesti zdravo hrano ter v svoje življenje vnesti veliko gibanja.

Estetski posegi za odstranitev odvečne maščobe in celulita so odlična izbira za posameznice in posameznike, ki so že spremenili ali pa živijo zdrav življenjski slog ter se želijo v svojem telesu počutiti še bolje. To pomeni, da uživajo zdravo in raznoliko hrano, se dovolj gibajo in pijejo zadostno količino vode. Tudi po opravljenem estetskem posegu je pomembno, da zdrav življenjski slog vzdržujete. Poleg dobrega izgleda zdrav slog življenja pripomore k dobremu počutju v lastni koži, k osebni sreči, posamezniki in posameznice imajo več energije in v resnici je dobro počutje v lastnem telesu tisto, kar najbolj šteje.

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*