Fasaderstvo prepustite zgolj preverjenim mojstrom

Fasaderstvo zahteva izkušene in natančne ter vestne mojstre, ki vedo, kaj delajo. Dejansko fasaderstvo pomeni, da bodo oblekli vašo hišo v primerno obleko, ki bo topla, nepropustna za vlago in druge vremenske vplive in da bo hkrati še lepa. Fasada mora hiši pristajati in tudi vam ter celotnemu stilu okolja. Za mestne hiše, hiše v posebnih mestnih četrtih in podeželske hiše so fasade različne ter včasih tudi predpisane, da ne odstopajo od celotnega izgleda urbanega okolja. Fasade za poslovne stavbe pa so ponavadi drugačne, bolj moderne in primerne prav za njih, da dejansko že na prvi pogled vidimo, da gre za podjetje. 

Kakovostno fasaderstvo se posveti kvaliteti in izgledu stavbe

Kvalitetno fasaderstvo je izjemno pomembno zato, da se ne naredijo bistvene napake pri fasadi, ker je to težko ali celo nemogoče popraviti in potem bo vaša fasada taka še desetletja, dokler se je ne zamenja. To je škoda, ki jo je težko izmeriti, če so napake storjene v škodo izolativnosti ali izgledu. Izolacijo je treba dobro in pravilno položiti pod fasado tako, da se plošče prekrivajo in ne stikajo tako, da bi prepuščale med seboj vlago ter vodo. 

fasaderstvo

Če fasaderstvo naredi napake na zunanjem izgledu, je to tudi težko popraviti. Zato zahtevajte vnaprej, da vam predstavijo na modelih ali risbah, kako bo vaša stavba po končanih delih zgledala. To vam bo kvalitetno podjetje omogočilo zagotovo brezplačno, ker je usmerjeno h kvaliteti in je sposobno to speljati. Ni dobro, da bi se prepustili naključju in čudnim ugibanjem.

Katere fasaderje izbrati?

Fasaderstvo mora biti ažurno in se držati rokov ter dogovorjenega. Dobri fasaderji so prilagodljivi in transparentni. V predračunu zaračunajo vse podrobnosti, da kasneje ni skritih postavk, ki jih nekateri zaračunajo naknadno in lahko fasada drastično preseže dogovorjeni znesek. Zato izberite zanesljive fasaderje in poštene. 

Nekatera podjetja, ki so kar redka, v ceno fasade vštejejo tudi zaščito stavbe, kar pomeni, da zaščitijo vse, kar se lahko umaže ali poškoduje, kot so okna, vrata, okenske police in podobno. Za seboj bodo počistili in hišo oziroma stavbo pustili v bleščečem videzu z brezhibno fasado.

Kakšna naj bo barva vaše fasade?

Kvalitetno fasaderstvo naredi glede barve dve stvari. Najprej se pozanima, ali niso kakšni predpisi glede vašega kraja, kjer je stavba, kakšne morajo biti barve oziroma kaj je dovoljeno in kaj ne. Nato se posvetujejo z vami, kakšne so vaše želje. V tretjem koraku naredijo predlog izgleda fasade z barvami vred. Tako boste takoj lahko videli, ali vam bo fasada všeč ali ne in jo lahko že pred začetkom korigirate.

Moderne fasade so lahko temnih, uglednih in prestižnih barv, v sivih in rjavih odtenkih. Ali pa so pisane, žive barve in kombinacije, detajli živih barv. Tak je trend, zato vidimo v naši deželi precej različnih fasad, tudi takih, ko hiše zgledajo tako, kot bi bile iz pravljice o Metki in Janku. Vsake oči imajo svojega malarja in vsak človek ima svoj okus. Če je dovoljeno, zakaj pa ne.

Za katere stavbe se izdelajo fasade?

Fasade imajo lahko vse stavbe, kar je zanje seveda najbolje, da pozimi ne prepuščajo toplega zraka v okolje in poleti ne vročega zraka v notranjost stavbe. Tako varujejo prebivalce stavbe v obeh primerih. Kvalitetno fasaderstvo vam zagotavlja, da zna to izvesti za vsako stavbo. 

Za novogradnje je fasaderstvo drugačno, kot za obnovo stare hiše oziroma stavbe, ki morda ima kakšno fasado ali pa sploh ne. Pri obnovah so potrebne izkušnje, še posebej, če gre za kamnite stare hiše, katere dihajo, če pa se nepravilno naredi fasada, pa lahko postanejo vlažne in neuporabne. 

Zato se je fasade treba lotiti celostno in z izkušnjami tudi, če je fasada že na hiši, pa je dotrajala in jo je treba zamenjati. To je dosti dela, ker je treba staro še odstraniti in odpeljati, vendar izkušeni fasaderji tudi to naredijo z ljubeznijo ter z modernimi materiali opremijo hišo tako, da je bistveno boljša za bivanje, kot je bila prej.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*