Braco – Zdravilec in fenomen

Duhovna iskanja nas popeljejo na različne poti in ena od teh poti je vsekakor tudi Braco.

Kdo je Braco?

Braco, s pravim imenom Josip Grbavac se je rodil v Zagrebu 23. novembra 1967, kot edini sin v podjetniški družini, končal magisterij iz ekonomije in do trenutka spleta okoliščin živel precej lagodno življenje, dokler…

Braco

 

Dokler se v njegovem življenju ni zgodil preobrat. Ta preobrat se je zgodil leta 1993, ko ga je življenje pripeljalo do Ivice Prokića – zdravilca iz Srbije. Ta je v Bracu takoj prepoznal in začutil, da bo on ta, ki ga bo nasledil in to se je po smrti Ivice Prokića leta 1995 tudi zgodilo. Braco je zapustil svojo uspešno poslovno pot in se podal na pot, ki mu jo je napovedal Ivica Prokić. Braco je na začetku svoje poti deloval na Srebrnjaku 1 v Zagrebu, a se je kasneje njegovo delovanje zaradi vse večjega števila iskalcev pomoči razširilo po vsem svetu.

Bracov pogled

Braco ne deluje posamično ampak skupinsko, saj se je zaradi velikega števila ljudi, ki ga obiskujejo, praktično nemogoče posvetiti vsakemu posamezniku. S pomočjo njegovih najbližjih sodelavcev, posameznike razporedijo v skupine, ki obiskovalce najprej seznanijo z Bracovim delovanjem in jih tako pripravijo na srečanje z Bracom. Bracov pogled traja približno 5 minut. Občutki, ki jih iskalci pomoči občutijo med srečanjem z Bracom so različni. Lahko se pojavijo solze, mravljinci, občutki zamaknjenosti, občutki sreče. Obstajajo številna dokumentirana pričevanja ljudi, ki so skozi njegov pogled doživeli spontano ozdravitev od najrazličnejših težav, tako telesnih kot duševnih. Ozdravitve se lahko zgodijo tudi s pomočjo slik, ki jih svojci prinesejo s seboj na srečanje z Bracom za svoje najbližje. Srečanja z njim so brezplačna, ali v obliki minimalnega prispevka s katerim pokrivajo stroške dvoran in organizacije, saj pravi, da energija, ki jo posreduje ljudem ni njegova, ampak je le posrednik, ki sprejema in nato to energijo posreduje dalje ljudem. Priporočljivo je le, da na srečanje prinesete cvetje. Sam zase pravi, da ni zdravilec, niti ne daje kakršnih koli izjav v javnosti, želi le delovati in pomagati ljudem z energijo, katere posrednik je. Braco danes deluje že v Avstriji, Švici, Nemčiji, ZDA, Nizozemski, Sloveniji, Hrvaški, Japonski, Danski, Makedoniji. Pri nas ima Braco termine v Ljubljani in Rogaški Slatini.

Bracov glas

Ker Braco, zaradi vse večjega števila gostovanj po svetu ne more biti več osebno prisoten v tolikšni meri kot bi si iskalci pomoči želeli, so na voljo tudi srečanja, kjer lahko poslušamo njegov glas, preko katerega prehaja energija in sporočilo v nas. Učinek je podoben pogledu in tudi tukaj se zgodijo številne spontane ozdravitve, ki najpogosteje medicinsko niso razložljiva, zato jih mnogokrat lahko označimo le kot čudež. Obiskovalci lahko med čakanjem na srečanje z Bracom izbirajo tudi med številnimi knjigami, dokumentarnimi filmi, v katerih najdemo številna pričevanja ozdravitev hvaležnih iskalcev pomoči, ki želijo to deliti tudi z drugimi in jim na ta način dati upanje in vero v ozdravitev.

Seveda pa pri tem ni vse odvisno samo od njega. Zelo pomembna je tudi naša odprtost do pretoka teh energij, saj je znano, da sprejmemo le toliko, kolikor smo sposobni sprejeti. Vsak dvom energijo slabi in ne dobimo tega, po kar smo prišli, to pa je naše zdravje, sreča in zadovoljstvo. Vsekakor je najbolj pomembno pri srečanju z njim, da se v duši in srcu odpremo za sprejemane te energije, se oddaljimo od svojih težav in se na ta način prepustimo valovanjem energije, ki  v trenutkih Bracovega pogleda prihaja k nam v našo telo in duha. Srečanja z Bracom ne moremo povezovati s kakšno vero, cerkvijo ali ideologijo. Srečanja so odprta za vse ljudi, ne glede na katero koli pripadnost.

Braco nikomur ne obljublja pomoči, ozdravitve ali izboljšanja stanje, prav tako tudi nikomur ne odsvetuje zdravniškega zdravljenja, meni da je lahko ta energije, ki jo ljudje dobijo skozi njegov pogled ali njegov glas le dodatna možnost na poti ozdravitve in ne služi kot nadomestilo za obisk pri zdravniku. Dobro je tudi vedeti, da se srečanja z Bracom lahko udeležijo le osebe starejše od 18 let, prav tako, pa se srečanje odsvetuje tudi nosečnicam od prvega tromesečja nosečnosti naprej, zaradi močne energije.

Seveda smo na koncu vedno mi tisti, ki se lahko na sebi prepričamo v resničnost zgoraj navedenega. Življenjske preizkušnje nas ene prej, druge kasneje privedejo do iskanja takšnih in drugačnih pomoči in kdo ve, morda vas bo prav ta članek pripeljal k Bracu in boste lahko o doživljanjih na njegovih srečanjih pričali sami.

7 komentarjev

 1. Kje ga pa lahko srečamo v Sloveniji? Je v prihodnosti napovedan kakšen termin?

 2. Pozdravljena,
  na vprašanje kje in kdaj ga lahko srečate v slovenija, vam svetujem, da obiščete njegovo spletno stran, kjer so navedeni vsi termini njegovih srečanj.

  Lep dan Majda

 3. siniša novak

  HVALA BRACO

 4. mojca pintar

  Braco je bil to nedeljo v Hotelu Mons, srečanje vsako polno uro. Ponovno pride v Ljubljano v Hotel Mons 05.06.2016

 5. marjeta jakljevič

  zanima me kje lahko naročim njegov obesek sonce?

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*