Fizioterapija Maribor

Fizioterapija Maribor vam omogoča, da vso potrebno fizioterapevtsko obravnavo dobite kar v domačem kraju. Še več: fizioterapevt vas lahko obišče na vašem domu in vam nudi terapijo, ki jo potrebujete. Therapia d.o.o. namreč omogoča strokovne fizioterapevtske storitve na domu ter tako vsem svojim klientom zagotavlja kakovostno rehabilitacijo po različnih vrstah poškodb in zlomov, po možganski kapi, boleznih, operacijah in drugih podobnih stanjih, prav tako pa nudi tudi vso potrebno rehabilitacijo in pomoč pri težavah s hojo, ravnotežjem, gibanjem ipd., s čimer se največkrat soočajo predvsem starostniki. Najbolje pri vsem tem pa je, da vam vse to nudi kar v zavetju vašega lastnega doma.

fizioterapija maribor

Kako poteka fizioterapija Maribor in kje se izvaja?

Fizioterapija Maribor poteka na klientovem domu, torej v domačem okolju, kjer ga ob dogovorjenem terminu obišče strokovno usposobljen fizioterapevt iz bližnje okolice. Ta vas najprej pregleda ter določi načrt rehabilitacije in vaj, ki jih boste skupaj z njim izvajali v izbranem terminu. Pri tem se lahko dogovorite, da vas bo fizioterapevt obiskoval enkrat ali večkrat tedensko, odvisno od vaših potreb in tega, kakšno je vaše zdravstveno stanje in kakšna rehabilitacija je sploh potrebna. Po želji pa lahko fizioterapija Maribor poteka tudi online, torej preko sodobnih video orodij, s pomočjo katerega boste s fizioterapevtom v stiku tako kot v živo.

Za koga je primerna fizioterapija Maribor?

Fizioterapija Maribor je namenjena vsem, ki živijo v Mariboru ali njegovi okolici. Primerna je za vse, ki potrebujejo rehabilitacijo po različnih poškodbah, zlomih, kapi ali različnih boleznih. Prav tako lahko učinkovito pomaga pri hitrejši rehabilitaciji po operacijah. Še posebej je primerna za vse starostnike, saj poteka na domu, kar je zanje gotovo najbolj udobno in najmanj stresno, prav tako pa svojcem tako ni treba skrbeti za organiziranje prevoza do terapevta, ampak ta pride na dom, kar je gotovo pomembna prednost. Še posebej pa je fizioterapija Maribor primerna za vse starostnike, ki imajo:

  • različne težave s hojo,
  • probleme z ravnotežjem,
  • vrtoglavice,
  • težave z oslabelostjo mišic,
  • probleme s slabšo gibljivostjo,
  • težave s sklepi,
  • težave s hrbtenico,
  • revmatična obolenja,
  • različne kronične bolezni,
  • srčno-žilna obolenja ipd.

Tudi če ima starostnik več kroničnih bolezni ali drugih težav, s katerimi se sooča, ali je morda celo nepokreten, je fizioterapija Maribor vsekakor primerna zanj, saj je program vaj individualno prilagojen za vsakega klienta posebej. To pomeni, da se pri izdelavi programa upoštevajo tako klientovo zdravstveno stanje kot njegove zmožnosti, prav tako pa se že pred samim začetkom izvajanja vaj dogovori, kakšne vrste izboljšanja je možno doseči in koliko časa bo trajalo, da se doseže izboljšanje. Pri tem se uporabljajo preizkušene metode, ki jih dobro obvladajo prav vsi fizioterapevti, zaposleni v podjetju Therapia d.o.o., in so dokazano pomagale že mnogim klientom. Naši fizioterapevti pri delu vedno izhajajo iz klientovega stanja in zavedanja, da se tega – ne glede na to, za kakšne zdravstvene težave gre – s pravilnim pristopom in metodo ter vztrajnostjo vedno da vsaj malo izboljšati. Poleg tega pa znajo kliente tudi zelo dobro motivirati za izvajanje vaj, kar je pri uspešni rehabilitaciji vsekakor v veliko pomoč.

Ali je prvi pregled res brezplačen?

Da, prvi pregled je res brezplačen, torej vas prav nič ne stane, če se naročite nanj ali nanj naročite svojega svojca, ki ima kakšno od zgoraj naštetih težav oziroma bi potreboval ustrezno terapijo. Prvi pregled je namreč namenjen temu, da se fizioterapevt spozna s klientom, se z njim pogovori in ga pregleda, prav tako pa pregleda tudi vso njegovo zdravstveno dokumentacijo ter po potrebi opravi še informativni pogovor s svojci. Na prvem pregledu se določi, koliko terapij bi bilo sploh potrebno opraviti ter se pogovori tudi o vseh ostalih podrobnostih ter vprašanjih, ki se porajajo klientu ali njegovim svojcem. Ker je prvi pregled namenjen predvsem oceni stanja, na podlagi katere se lahko nato izdela natančen načrt terapije in vaj, ki je čim bolj prilagojen klientu, ne gre pa še za samo fizioterapijo, je ta pregled za klienta popolnoma brezplačen.

Kako hitro ste lahko na vrsti za prvi brezplačni pregled?

Ko se boste naročili na prvi brezplačni pregled, se boste dogovorili tudi za termin, ki vam ustreza. Ker imamo zaposlenih veliko fizioterapevtov, boste za prvi pregled na vrsti praktično takoj, saj se zavedamo, kako pomembno je, da čim prej začnete z rehabilitacijo in vajami. Prej ko namreč klient začne izvajati vaje pod strokovnim nadzorom, prej mu bodo te lahko pomagale in prej se bodo pokazali rezultati. V našem javnem zdravstvenem sistemu je žal problem prav v tem, da zaradi dolgih čakalnih dob bolniki ne dobijo obravnave takrat, ko jo nujno potrebujejo, ampak morajo nanjo čakati več tednov ali celo več mesecev. Vmes pa se stanje lahko poslabša, kar zagotovo ni dobro. Prav zaradi tega se v našem podjetju Therapia d.o.o. trudimo, da nimamo čakalnih dob, ampak da je našim klientom fizioterapija Maribor na voljo vedno, ko jo potrebujejo.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*