Vsaka hiša ima edinstvena garažna vrata

 

V sodobnih časih rastejo hiše, ena lepša od druge. Novodobni pristopi omogočajo uporabnikom uresničevanje še tako nemogočih zamisli. In ena od teh so prav gotovo avtomatska dvižna garažna vrata. Le-ta so popolnoma skladna s samo hišo.

Garažnim vratom lahko dodamo stekla

V večini primerov je garaža prostor za različne tehnične pripomočke in parkiranje avtomobila. Včasih pa postane tudi zasilno skladišče. Velikokrat vodijo iz garaže tudi vrata v stanovanjske prostore. Tako je vsaj delna dnevna svetloba včasih zelo dobrodošla. Če v vrata garaže vgradimo ustrezne steklene površine, smo pridobili nekaj te svetlobe. Oblike zasteklenih elementov so lahko različne in narejene iz različnih vrst stekla. Vsa stekla pa so odporna na praske.

Obliko in barvo si izberemo sami

Da pa ne bodo garažna vrata pokvarila celotnega videza hiše, si lahko njihovo obliko in barvo izberemo sami. Izbiramo lahko v različnih odtenkih bele ali sivo-bele barve ali pa se drzno podamo v ostalo paleto barv. Ponudnik nam omogoča vse barve barvnih lestvic RAL in NCS. Prav tako nam izdelajo vrata z videzom naravnega lesa zlatega in temnega hrasta ter mahagonija. Obliko vrat prilagodimo hiši s pomočjo strokovnjakov in računalniškega programa. Šele, ko smo z njimi popolnoma zadovoljni, se točno taka vrata tudi naročijo.

Tihi tek vrat in udobno upravljanje

Posebne tehnologije so se razvile povsem do te stopnje, da dvižna vrata garaže med delovanjem skorajda ne slišimo. Vsebujejo posebne vzmeti in jeklena vodila. Vrata upravljamo s pomočjo daljinskega upravljalnika, ki je lahko tudi obesek na ključih avtomobila. Če nam iz kakršnegakoli razloga daljinsko upravljanje odpove, so na vratih pritrjeni tudi posebni vzvodi, ki omogočajo ročno upravljanje. Ti se nahajajo tako na notranji, kot na zunanji strani vrat.

Protivlomna in osebna varnost

Dvižna garažna vrata so oblikovana po posebni tehnologiji, ki preprečuje vlomilcem prost prihod v garažo. Jeklene plošče imajo dvojno steno. Tečaji iz jekla so močni in robustni. Odpiralno varovalo je elektronsko nadzorovano. Prav tako pa so tudi daljinski upravljalniki težko zmanipulirani. Vse te lastnosti preprečujejo ali vsaj otežujejo vlomilcem njihovo delo.

Posebna patentirana zaščita pa preprečuje tudi prstom ali tačkam, da se ujamejo v dvigajoča ali spuščajoča se vrata garaže. Med posameznimi ploščami so tako posebni utori, ki to onemogočajo. Tipalka pa zaznava gibanje pod samimi vrati.

Za montažo poskrbijo strokovnjaki

Da nam bodo dvižna vrata garaže delovala popolnoma brezhibno in dolgo časovno obdobje, za to poskrbijo strokovnjaki, ki nam jih pridejo sestavit in umestit. Najprej sestavijo kovinsko ogrodje, ki se pri vseh merah popolnoma ujema. Nato nadaljujejo z premičnim delom kovinskega ogrodja za garažna vrata. Vanj vstavijo še vzmeti in jeklena vodila. Pri samem delu je ogromno različnega vijačenja. Na premični del ogrodja dodajo jeklene plošče, ki jih med sabo s posebnimi posameznimi dodatki povežejo v premično celoto. Vse pa zelo dobro zatesnijo. Na konci dodajo še elektronske dele, da vrata začnejo delovati. Za mojstre je delo lahko narejeno zelo hitro in enostavno. Za popolne nepoznavalce pa »misija nemogoče«.

Enostavna in hitra zamenjava staro za novo

Tako kot gre mojstrom hitro od rok sama postavitev garažnih vrat, jim gre od rok tudi njihova menjava. Stara in odslužena, mogoče že pokvarjena, vrata garaže je potrebno zamenjati iz takega ali drugačnega razloga. O tem obvestimo strokovnjake, ki nam svetujejo najboljše rešitve v skladu z našimi željami. Zamenjava starih vrat je modra odločitev zaradi številnih izboljšav pri novih vratih. Le te nam bodo na daljši rok prihranile mnogo naše energije in nepotrebnih stroškov. Pa še okolje bo zaradi njih lažje dihalo. Mojstri bodo namreč poskrbeli, da bodo stara garažna vrata končala točno na tistem odlagališču kamor sodijo.

Izgled popolnoma skladen s celotnim objektom

Od samega objekta je zelo odvisno, kakšen bo izgled samih vrat garaže. Te naj bi se čimbolj ujemale s samim objektom. Dosti pa je odvisno tudi od same umestitve objekta v prostor. Hišna vrata so že nekje po naravi sami iz lesa. Prav taka pa so lahko tudi dvižna vrata garaže. S sodobnimi tehnologijami se lahko tudi z umetnimi materiali močno približamo naravnim. Visoki tehnološki dosežki pa omogočajo, da so le-ta tudi odporna na zunanje vplive, katerim so zunanja vrata močno povržena. Prav tako pa uspešno zadržujejo tako notranjo, kot zunanjo temperaturo. Čeprav so vrata jeklena, dajejo videz naravnosti. Kajti gražna vrata so velikokrat zelo dobro vidna že od daleč in kot taka naj bodo ogledalo hiše ali drugega objekta, ki nam služi kot prostor za zavetje avtomobilu.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*