Pa je ta Oštarija res nekaj posebnega

»Pa je ta Oštarija res nekaj posebnega?«, si mislim. Poslušam ljudi ponosno govoriti, kakšno čudovito večerjo so imeli. Gledam slastne slike krožnikov na Instagramu, z vseh možnih kotov. Tako blizu živim, pa vendar še nisem uspela tja. Ne vem niti, če bi sploh bilo zame, ko pa sem taka »izbirčnojedka«.

Ko sem dobila vabilo Tomaža, sem si rekla: zdaj pa res nimam kaj razmišljati! Seveda grem poizkusit ali vse hvale držijo.

Tja sem prišla nekaj minut pred Tomažem, tako da sem imela ravno prav časa, da ocenim ambient. Že na vrtu te do vrat pospremijo simpatični stolčki in mize, v prostoru pa se ta domačnost poveže v celoto. Čeprav imajo večino stene ob baru popisane, to restavraciji ne odvzeme sijaja, pač pa doprinese tisto piko na i k preprostemu vzdušju.

Ko so naju posedli, priznam, sem se počutila kot šolarček, ki pride v prvi razred – na nek način je bilo zame vse novo. Nisem ravno domača, ko vidim na mizi 3 vilice in 3 nože samo zame.

Nika Štrbenc
Nika v Gostilni Oštarija
Gostilna Oštarija

gostilna_osterija_nika

Preden sva začela z razvajanjem brbončic, naju je gostitelj vprašal, če sva na kaj alergična oz. če česa ne jeva. A to se lahko zmeniš? Pa to je super! Ko sem naštela svoj seznam, sem se kar malo oddahnila. Končno sem lahko nekje uživala v dobri hrani, brez da bi morala za vsak grižljaj gledati, kaj dam v usta. Brez problema sem zmazala vseh pet krožnikov.

Na koncu pa še raj zame, sladkosnedko. Sladica, ki jo takoj zamenjam za katerikoli obrok, čeprav zelo rada jem. Okus borovnic, ki se je dopolnjeval z vaniljo, bo v mojem spominu še kar nekaj časa obdržal prvo mesto na sladki lestvici.

sladica
Sladica – Gostilna Oštarija

Res, da nisem vajena take osebne postrežbe, ampak moram reči, da je bilo vse skupaj fantastična izkušnja. Oba s Tomažem sva na koncu prijetno sita. Ko bi prej vedela, kaj zamujam, bi z veseljem izpustila nekaj navadnih in z omejenim okusom obrokov bližnje menze.

Obisk v Oštariji je veliko več kot le potreba po preganjanju lakote – je doživetje za več vaših čutov. Pa če boste mimogrede objavili še kakšno slikico, vam zavidanje sledilcev na družabnih omrežjih sigurno ne uide.

Prijazno osebje v Gostilni Oštarija

 Vse informacije v zvezi z gostilno Oštarija najdete na www.ostarija.si

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*