Grdi raček in prva resna ljubezen – Življenjska izpoved

Kot sem že povedala, moje otroštvo ni bilo lahko, vendar pa sem kljub temu hrepenela po ljubezni. Po občutku, ko nekomu nekaj pomeniš. Nisem bila punca tiste sorte, ki bi jo fant pogledal in rekel: »Vau, kaka mačka.« Daleč od tega. Bila sem pač naivna mlada punca, ki ni bila prav nič posebnega. Že v osnovni šoli sem se v katerega fanta zatrapala, ampak to je vse. Če je že kdo izvedel za mojo zatrapanost, pa so se norčevali iz mene. Tudi večino časa srednje šole je bilo tako. Še nekatere punce so me gledale iz viška. 

življenjska izpoved nesreča

Po duši sem prava umetnica sicer, ampak sem bila zaprta v sebe, ter nisem upala pokazati vsega svojega znanja. Dobesedno imela sem blokado v sebi. To se je odražalo vse povsod. Pri ocenah, pri ljubezni, pri videzu… In seveda me noben ni videl take, kot v resnici sem. Prvega fanta sem imela pri sedemnajstih letih. Trajalo je cele tri tedne, ker se mi je fant zameril s svojimi ljubosumnimi izpadi in ker je pritiskal name zaradi spolnosti. Mogoče se mi zdaj smejite, ampak držala sem se načela, da ne bom, dokler sama ne bom pripravljena. In tako je bilo. Moja prva izkušnja s spolnostjo se je zgodila komaj pri mojih osemnajstih letih in desetih mesecih starosti. In ne morem reči, da je bilo vau, ker ni bilo. Tudi prave ljubezni ni bilo. Bil mi je všeč in to je bilo vse. On, čeprav pet let starejši od me, pa me je imel samo zaradi zabave. Kako to vem?

Bi rekla, da imamo punce nos za take stvari in z razliko od fantov, znamo dobro poslušati. Zato si zapomnite fantje, če mislite, da vaša punca molči, še ne pomeni, da ne ve, kaj se v resnici dogaja. Samo preveč vas ima rada in si zatiska oči. S tistim fantom sva bila samo štiri mesece skupaj. Zapustila sem ga z besedami, da vem, da me nima dovolj rad, da živi samo za lastno mater in zato naj živi z njo, se še celo poroči z njo, če želi. Samo mene naj pusti pri miru. Nekega dne mi je namreč rekel, da on ne bo nikoli imel družine in nikoli ne bo živel s punco, ker on želi biti samo s svojo mamo. Kot sem že omenila, punce zelo dobro poslušamo. Torej moja prva prava ljubezen. Ja, prišla je čisto tako, nepričakovano in ko sem bila najbolj zaposlena s pripravami na maturo. Fanta sem spoznala na internetu. Šment, se mi zdi da je to nova moda, da se spoznavamo tam in ne več v diskotekah in na avtobusnih postajah, ampak tako pač je. Sicer sva se najprej nekaj časa dopisovala, se šalila. Nato pa beseda besedi, da je čas, da se spoznava v živo. Še danes se spominjam tiste klopce na Ptuju, kjer je vsakih petnajst minut peljal vlak mimo. Ni naju motilo, saj sva preveč bila zatopljena v pogovor.

Od prvega trenutka sva bila nerazdružljiva, ampak jaz sem kaj kmalu morala domov, zato najin prvi dan ni trajal dolgo in ne, ni se končal s poljubom. Poljub je prišel šele naslednjič. Spet sva se dobila na Ptuju in takrat sva bila celo popoldne skupaj. Pravzaprav tako dolgo, da me je moral peljati domov. Zgledalo je, da zbira pogum in me zato ni izpustil. Doma pri meni sva lepo celi večer sedela v avtu in poslušala radio. Kot naročeno, so vrteli same romantične pesmi. Jaz sem se počutila kot v pravljici, res. In zelo pozno zvečer, je fant zbral pogum in mi zaupal, kaj čuti do mene, ter me tudi prvič poljubil. Bilo je res lepo. Kot v pravljici.
In najina čustva so tako hitro rasla, da je šlo vse s svetlobno hitrostjo. Niti eno leto po končani maturi, ter ko sem se zaposlila, sva se odločila, da pričneva živeti skupaj. Bila sem pač prepričana, da je on tisti pravi. Tista moja polovica, s katero se bom učakala starost. Da bova skupaj ustvarila nemogoče. Da bodo prav z njim moje sanje postale resničnost.

Ampak resnica je vse prej kot to. Bil je moja prva prava ljubezen. Bil je lep čas moj življenjski sopotnik. In bil je tudi moj življenjski učitelj, ki me je naredil močnejšo. Kaj pa se je v resnici zgodilo z nama in najinimi čustvi, pa vam razkrijem prihodnjič. Naj vam samo zaupam, da so vedno vzponi in padci. In ne glede na to, kolikokrat padete, važno je, da se prav vsakič poberete.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*