Horoskop bolj podrobno – DevicaDEVICA – VIRGO

 

 Od 24. avgusta do 22. septembraVirgo

Vladajoči planet: Merkur

Element: zemlja

Barva: mornarsko modra, temno rjava, zelena

Drag kamen: sardoniks

Kovina: živo srebro ali nikelj

Roža: rože svetlih barv, majhne rože

Drevo: vse vrste orehov, lešniki

Zelišča in začimbe: vsa s svetlo rumenimi ali modrimi cvetovi in barvami

Hrana: rastlinski pridelki s podzemeljskimi plodovi

Živali: vsi hišni ljubljenčki

Države: Grčija, zahodna Indija, Turčija, Virginia (ZDA), Brazilija, Nova Zelandija

 

Čeprav je rojena pod tem znakom, Devica ne zagotavlja kakšne posebne nedolžnosti. Samska ali poročena, Devica je izrazita v vsaki družbi. Najprej seveda po svoji odmaknjenosti, nato po zadržanosti in natančnosti. Devica ne išče drobiža zadnji trenutek, ima ga vedno pripravljenega v natančnem znesku in ga drži v svoji beli rokavici. Zaradi te svoje odmaknjenosti Device ne iščite na zabavah. Večja možnost je, da jih boste dobili v pisarnah med nadurnim delom.

Devica se zelo težko sprosti, saj jo stalno preganja občutek dolžnosti. Za sanjarjenje podnevi so preveč zaposlene, za prijetne sanje ponoči pa preveč utrujene od dela.

Prva stvar, ki jo pri Devici opazite, je vtis, da jo ravnokar nekaj izjemno skrbi. Običajno tudi jo, ker ta znak in skrb nista nikoli daleč narazen. Tudi njen sicer ljubki nasmeh, v koti skriva sence. Ta znak lahko zdrži več dela kot večina drugih, če ga le ne zaustavi živčni zlom. Izjemno sposobnost in hladen pristop stalno razjedajo notranje skrbi, česar navada, da si nalagajo več kot zmorejo, nič ne izboljša.

Če se na koga lahko zanesete so to Device. Njihovo iskrenost prekinjajo namišljene bolezni, s katerimi se hočejo izogniti opravilom, ki jih sovražijo. Najljubše opravilo pa jim je kopanje. Devica se umiva 4x pogosteje kot ostali, in vedno zna razložiti zakaj. Vedno ima natančno predstavo o svojem zdravju, bolezni in ljubezni. Seveda niso vse okostenele, natančne in načelne. Če le ujamete njihove tihe opazke, se boste nasmejali do solz, in nekatere so tako zatopljene v skrbi, da ne pazijo na svojo zunanjost. Toda ne predolgo. Prav kmalu bo spet vsak kanček prahu pobrisan in vsaka gubica na oblačilih zlikana.

Ta znak je zelo trezno misleč, z nasprotujočim videzom večnega sanjača. Če pa ta mirni videz vznemirijo grobosti ali nemarnosti, se hitro spremeni v razdražljivo, karajočo ali živčno osebo. Večinoma so Device mirne, nežne in pravo veselje za družbo. Še posebej se izkažejo pri negovanju, zato je med njimi veliko bolniških sester. Device vam bodo prve stekle po aspirin, če bo to sploh potrebno, saj imajo najbolj založene hišne lekarne. Vsako zdravilo poznajo do podrobnost – drugače ga sploh ne jemljejo. Obvezen del prtljage je zbirka zdravil, ki se ji pridružuje izbrana znamka mila in toaletnih pripomočkov. Če na dopustu ne najde svojega priljubljenega laka ali losjona, je to prava katastrofa.

Pridobljenih navad Device nikoli ne zapustijo, opravičilo ni niti dopust ali zabava. Veste, kaj vse lahko povzroči umazana voda? Devica vam bo to razložila do potankosti. Te sežejo do tega, da je mehko kuhano jajce samo jajce, ki je bilo v vroči vodi točno tri minute in niti sekunde več.

Res je, da so dlakocepske, res je pa tudi, da vedno rade priskočijo na pomoč. Pa ne zato, da se izkažejo. Le njena narava pod vplivom Merkurja ne prenaša nereda in nedokončanega posla. Včasih se loti urejanja kar sama od sebe, tako jo zbode kakršnakoli nemarnost na Devico lahko vedno računate, da vam bo pomagala pri prirejanju zabav, kot tudi to, da bo prva opazila prah na policah in madež na preprogi.

Tako kot Tehtnica tudi Devica živahno zanika svoje poteze značaja. Zanje je slepa. Še bolje, pozna jih do takšnih podrobnosti, da jih raje zanika, kot bi mislila nanje.

V druženju z ljudmi so vedno ob strani in v stalnem gibanju. Če je predolgo na enem koncu, postane živčna in se mora premakniti, navzven pa še vedno ohrani masko uravnovešenosti.

Ti ljudje nikoli ne razsipajo z nežnostmi ali denarjem. Vedno so izjemno previdni, svojo ljubezen izrekajo po koščkih, enako kot dajejo denar. Čudno, da isti znak, ki z veseljem streže drugim, sam skoraj nikoli ne sprejema uslug. Enostavno ne marajo biti dolžni nikomur, v skladu s prepričanjem, da če si sami ne znajo pomagati, jim nihče drug ne bo. Ta strah pred odvisnostjo in nemočno starostjo povzroči med nekaterimi skopuštvo. Če pa je prihodnost zagotovljena, je Devica enako odprte roke kot vsi ostali znaki. Posebej še z ljudmi v stiski, ki jim je skoraj bolj naklonjena kot lastnim potrebam.

Razsipništvo je ena priljubljena tema kritik, ki jih moramo gledati v luči lastne kritike. Device vedo za svoje napake in so na skrivaj pri sebi enako kritične do njih. Le priznati jih nočejo. Pogosto veljajo za sebične, vendar je to krivično. Devica nesebično daje, vendar zna tudi čvrsto reči ne in bo pri tem tudi ostala. Pazite tudi, kadar ji prikažete lastne napake, takrat zelo previdno in nežno, drugače boste izgubili prijatelja.

Device obožujejo male živali, vse ki si še ne morejo pomagati. So praktične, vendar sovražijo grobost z enakim žarom kot ljubijo točnost, čistost in red. Če se sprijaznijo z življenjem in ugotovijo njegove tokove, bodo lahko izoblikovale in vodile svojo prihodnost bolje kot ostali.

Čeprav je pogosto ljubljenček sreče, je Devica zelo zavita v žalosten oblak. Ko enkrat sami stopite v ta krog, vas bo misel na nežno in skrivnostno pojavo spremljala znova in znova. Le Devica ima ta tihi, pritajeni način s katerim vam za vedno začara srce.

 

ZNAMENITE DEVICE:

Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Leonard Bernstein, Maurice Chevalier, Theodore Dreiser, Elizabeta I., Henry Ford II., Greta Garbo, Goethe, Lyndon Johnson, Elia Kazan, Jospeh Kennedy, Lafayette, D.H. Lawrence, Sophia Loren, Walter Reuther, Petter Sellers.

 

horoskop2

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*