Horoskop bolj podrobno – Škorpijon

ŠKORPIJON – SCORPIO

Od 24. oktobra do 22. novembra

Vladajoči planet: Pluton (v srednjem veku Mars)Scorpio

Element: voda

Barva: temno rdeča in kostanjeva

Drag kamen: opal

Kovina: železo oz. jeklo

Roža: geranija, rododendron

Drevo: trnulja in gosta grmičasta drevesa

Zelišča in začimbe: agava, mačja meta, leska

Hrana: jedi s čim ostrejšim okusom

Živali: raki, večina insektov

Države: Maroko, Norveška, Južna Afrika, Alžirija

skorpijon

 

Marsikdo men nami se kar zdrzne, ko izve, da je njegov sosed Škorpijon. Morda je tega kriva podoba te živali v naravi, ki ni najbolj simpatična, ali pa njegov zloglasni pik z repom. Mnogi se tudi zahihitajo ob misli na Škorpijonove ljubezenske navade. Pa je vse to res tudi za znak Škorpijona?

Ne, vsaj za vse to ne velja. Če bi radi prepoznali Škorpijona na prvi pogled, se zavedajte, da zelo radi potujejo in se gibljejo čim bolj neopazno. Običajno jim uspe, če jih le ne izdajo določene lastnosti. Škorpijon se v celoti zaveda, kaj je in kaj ni. In ni je stvari, ki bi to njegovo mnenje premaknilo. Zato ne potrebuje nobenega potrdila o svoji vrednosti, v najboljšem primeru se vam bo mlačno zahvalil ali pa celo sumil v vaš namen. Dober način za prepoznavanje je, da izjavite v družbi, kako lahko ločite znake. Prvi, ki bo v vas strmo uprl oči in dejal, da njegovega nikoli ne boste uganili, je Škorpijon. Nikoli se ne bo zdrznil zaradi zadrege in se napihnil od ponosa. Škorpijonova umetnost je v tem, da prodre v vas, medtem ko bo sam ostal neprebojen zid.

Opozoriti vas moramo, da obstaja posebna zvrst Škorpijonov, ki se hitro gibljejo in govorijo ter so na prvi pogled do vseh prijazni. Takšnim raje poglejte globoko v oči in se spomnite njegovih dejanj, ne pa besed, ker se le igra z vami. V sebi je ravno tako trd in neizprosen kot vsi, morda še bolj, ker se zna tako dobro pretvarjati. S tem ni rečeno, da so vsi zlobni, daleč od tega, toda mehak in zaupljiv ni nihče.

Če ste občutljivi, ga raje ne sprašujte za nasvet. Odgovor bo takojšen, trd in uničujoč. Kar ste vprašali, vam je pač odgovoril. Zato, če je mnenje ugodno, ne potrebujete drugih potrdil, težje do njih ne bi mogli priti. Vsi Škorpijoni tudi niso sebični. V njihovi naravi je pač, da imajo goreče prijatelje ali pa besne sovražnike. Srednje poti tu ni. Celo sovražniki mu priznavajo dobre strani in lahko boste opazili, da Škorpijona nihče ne izziva za prazen nič.

Škorpijone simbolično delimo v dve skupini: nočne Škorpijone, ki želijo samo pikati in od ljubezni do te temne strasti tudi umrejo, in simbolične orle, ki zaplavajo v neslutene višine, v korist vsega človeštva. Nočne Škorpijone ste na žalost že večkrat srečali. Nekakšna vmesna kategorija so sivi kuščarji, ki jim je najvišji cilj ljubezen do samega sebe, ki se ob vsakem boju umaknejo v sovraštvo in si želijo, da bi sovražnika pokončal kdo drug. Ti sivi kuščarji ne zmorejo izvleči toliko življenjske moči kot ostali dve skupini, in to pomanjkanje volje in moči je njihova tragedija. Tako samo ležijo in preživijo v gluhih nočeh, v upanju, ki res nikoli ni prepozno, da se bodo spremenili. To se tudi lahko, le če bodo našli moč v sebi.

Orli teh težav nimajo. Še v bitki vodijo svoje podrejene v smrt, ne da bi jim trznil obraz. Celo posrečen Škorpijon se zna hrabro postaviti po robu tako bolečini kot posmehu, z zavestjo, da je sposoben preživeti še tak udarec.

Škorpijon je izjemno zvest prijatelj, tiste vrste človek, ki bo samogibno skočil pred ljubljeno osebo, če ji bo kdo grozil. Ravno tako nikoli ne pozabi niti prijaznosti ali usluge niti nesramnosti ali udarca. O tem, kako bi se maščeval, razmišlja cele noči, in ko se odloči, udari s strupenim repom in pika, dokler nasprotnik ni negiben. Odrgnite mu avto in jutri boste imeli na svojem vozilu dve odrgnini. Izjeme so sive kuščarji, ki gojijo in čuvajo svojo maščevalnost, dokler se sami ne zastrupijo z njo, in orli, ki znajo odpustiti, saj jih mikajo širjave, ne pa drobna povračila.

Škorpijona globoko privlači vera, vprašanje življenja in smrti, spolnost in želja po spremembi na boljše. Hkrati je Škorpijon tudi dober družinski starš.

V celoti je lahko Škorpijon svetnik ali grešnik, v vsakem primeru pa izstopa na svoji življenjski poti, s katere se mu vsi hlastno umikajo. Do lastnega je bolestno posestniški. Njegove želje nikoli niso vidne, oblast prevzema vedno skrito in počasi. Škorpijonova sposobnost ozdraviti telo in duha je neprekosljiva.

Škorpijon je rojen s sposobnostjo spoznavanja življenja ter smrti in na njem je, da se odloči. Najvažnejše pri njih je, da spoznajo, kaj vedo. Šele potem lahko svoje bleščeče sile uporabijo kot glasbeniki, doktorji, detektivi, igralci, na vseh področjih, kjer je nujno globlje poznavanje človeka.  Čudna je njihova povezava s smrtjo, saj skoraj vedno leto dni pred ali po rojstvu Škorpijona umre neki sorodnik in lepo pred ali po smrti Škorpijona, se družina poveča. Bodeči grmi so kot Škorpijoni nevarni, toda lepših, bolj izrazitih cvetov ni. In če se prebijete skozi bodice, boste lahko vdihovali najbolj omamne dišave.

ZNEMINITI ŠKORPIJONI:

Marija Antoaneta, Richard Burton, Princ Charles, Čangkajšek, Marie Curie, Charles de Gaulle, George Eliot, Indira Gandhi, Katarine Hepburn, Grace Kelly, Robert Kennedy, Vivien Leight, Martin Luther, Douglas MacArthur, Džavaharlal Nehru, Pablo Picasso, Jonas Salk

horoskop2

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*