Horoskop bolj podrobno – Strelec

STRELEC – SAGITTARIUS

Od 23. novembra 21. decembraSAGITTARIUS

Vladajoči planet: Jupiter

Element: ogenj

Barva: temno modra, škrlatna

Drag kamen: topaz

Kovina: kositer

Roža: nagelj

Drevo: hrast, breza, lipa, murva

Zelišča in začimbe: balzovec, janež, žajbelj

Hrana: grozdje, gomoljasta zelenjava, rozine

Živali: konji, divjačina

Države: Španija, Avstralija, Madžarska, Koreja

Strelca ni težko spoznati, teže se mu je izogniti. To je tisti veseljak, ki bo pristopil k vam in izjavil: »Krasno vam pristaja ta pulover z ovratnikom. Noben drug vam ne bi tako dobro skril gub.« Pri tem vas bo udaril po hrbtu in se veselo režal, medtem ko bo vaš obraz čedalje bolj kisel. Šele po daljšem času bo opazil, da nekaj ni v redu, in še pozneje spoznal, kaj. Pomirite se, naslednjič bo slabše. Pri vsem tem pa bo ranjen v dno srca, ko ga na cesti ne boste hoteli spoznati. On je vendar želel samo povedati, kako krasno je, da kažete manj let, saj je to vendar jasno. Nima smisla jeziti se na Strelce. Vse kar počenjajo, je brez zlobe, je le posledica nezaslišane neposrednosti in popolne nedolžnosti. Ne sodite ga pretrdo, četudi ga nobena sodba ne prizadene za dolgo. Pod brezobzirnim odnašanjem se skrivajo bister um in visoka merila. Njihova slepa točka je pač netaktnost. In ne se jeziti, če bodo zatrjevali, da so ravno oni tisti, ki pazijo na besede, ker ne želijo nikogar prizadeti.

 

strelec_horoskop

Strelci so nemirni. Najbolj sovražijo stanje ali sedenje na enem in istem kraju. Premaknil se bo drugam, pa če podre vse običaje.

Ko ga boste prvič videli, se bo velikokrat sprehajal s psom, mačko ali jahal na konju. Strelec ljubi živali (majhen del ima pa pred njimi smrten strah). Velika večina Strelcev ne pozna strahu, zato so nori na hitra vozila, s katerimi izvajajo prave dirke.

Med Škorpijonovo in Strelčevo odkritostjo je veliko razlik, glavna pa je v tem, da je Strelcu žal, ko vidi posledice svoje izjave. Toda to mu ne bo preprečilo, da ne bi naslednjič spet butnil prve misli in vas zadel huje od potresa. Zaradi tega ni Strelec nič manj priljubljen, saj mu nihče ne more zameriti za dlje časa. Vsepovsod boste srečali te srečne, priljudne in pametna idealiste. To je lahko vaš sosed, ki vam svetuje, da pri ljubljenju prižgete radio, vaš podrejeni, ki vam razloži, da bi vas že povabil, pa resnično niste zanimivi, ali pa natakar, ki vam odsvetuje meni, ker so jedi od včeraj.

Večina Strelcev vas želi zares razvedriti, le da jim to vedno ne uspe. Včasih izpustijo tako močne, da bi jih najraje ustrelili, pa raje izbruhnite v krohot. Kot ognjeno znamenje so Strelci zgovorni, odprti, tisti pa, ki so tihi, niso nič manj brezobzirni. Strelec je družaben in vesel, dokler ga kdo ne stisne v kot ali zlorabi njegovo prijaznost. Takrat eksplodira kot raketa. Neredko se upira avtoritetam in okostenelim navadam. Pri tem ne bo Strelec nikoli zbežal od bitke ali pa klical na pomoč, pa naj bo ženska ali moški.

Strelci še posebej, ne prenesejo obtožb o nepoštenosti. Nanje odgovorijo na kratko, brez posebne zamere. Če si boste prislužili črno oko, lahko od Strelca pričakujete rože ali steklenico na dom, češ, naj se vse pozabi. Odrske deske privlačijo Strelce skozi stoletja, z nezmanjšano močjo. Na njih so pripravljeni peti, igrati ali plesati do onemoglosti.

Čeprav se ne sklada dobro s predhodnim, so Strelci v mladosti precej religiozni. Šele leta in mnogo potovanj, pa tudi njihova strast jih pripravijo do skepticizma in dvomov.

V Strelcu bo vedno nekaj otroškega, neodgovornega. Tudi če mu življenje naloži obveznosti, ki jih bo dobro opravljal, ne bo nikoli s srcem pri stvari, še manj pa vesel. Njihova narava ne zdrži omejitev, i ga lahko spravijo v prezgodnji grob. Če se temu izognejo, doživijo visoko starost pri polni duševni moči. Za Strelce je prihodnji dan vedno bolj sončen, poln sreče. Morda zato tako radi stavijo, igrajo hazardne igre (razen tistih, ki so pod vplivom previdnejših planetov). Zvok vrteče se kroglice na ruleti, šuštenje kart, klici na hipohondru, to je najljubša glasba tako za Strelce kot Strelke. Starejši igrajo na borzi, mladi frnikulajo, vsi pa so sposobni v enem dnevu zapraviti celo premoženje.

Strelec se zažene v ljubezenske odnose kot v dirko – do omembe poroke. Ob tem postoji, skrbno premisli in pogosto ravno zato napravi napako. Čeprav je topel in razumevajoč, ga je težko ujeti, je pač pol konj, pol človek.

Med Strelčeve slabše lastnosti spadajo pretirana ljubezen do pijače in jedače, nagla jeza, pretirani sarkazem in nesposobnost zadržati zaupne stvari zase. V družbi in službi nastopajo Strelci vedno po najkrajši poti, ki jo s prerojeno silovitostjo zagovarjajo in pobijejo nasprotnike z žgočimi opazkami. Malce slabše mu gre pri šalah, ki jih ve veliko, toda nikoli ne zna prav končati, kar pa pogosto pomeni še bolj smešen učinek.

Čeprav imajo Strelci čudovit spomin, zelo hitro pozabijo vse mogoče: plašče, ključe, rokavice, dežnike, denarnice. To ima pri njih že take razsežnosti, da nekateri zlobno ugibajo, kdaj bodo izgubili še glavo.

Strelec ne more lagati, vsaj ne uspešno. Kdor ne sliši, mu ne verjame niti za trenutek. Zvijače so zanj neznano morje, v katerem prehitro utone, če poskusi plavati. Za Strelca je celo življenje cirkus, v katerem je klovn, ki se prevrača, zbija šale in skače skozi obroče. Kakršenkoli klovn že je, Strelec je vedno veselega duha, za nageljnom, pripetim na prešerni klobuk. Kadar pa izstreli svojo puščico, leti ta daleč navzgor, mimo zvezd, kajti njen cilj je kraj, kjer se rojevajo sanje.

ZNAMENITI STRELCI:

Beethoven, Maria Callas, Winston Churchill, Sammy Davis, Grimalsi, Papež Janez XXIII, John Milton, John Osbourne, Lee Remick, Frank Sinatra, James Thurber, Mark Twain.

horoskop2

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*