Horoskop bolj podrobno – Tehtnica

TEHTNICA – LIBRA

Od 23. septembra do 23. oktobra

Vladajoči planet: VeneraLibra

Element: zrak

Barva: vsi modri odtenki od svetlo modre do ultramarinske barve,rožnata in svetlo zelena

Drag kamen: safir, žad

Kovina: baker, včasih bron

Roža: modre rože – hortenzija, velike vrtnice

Drevo: jesen, topol

Zelišča in začimbe: arak, ostra paprika, meta

Hrana: krompir, hruške, fižol

Živali: kuščarji in majhni reptili

Države: Avstrija, Burma, Japonska, Argentina, Egipt, Kanada

tehtnica_horoskop

 

Tehtnica sovraži vsiljivost, toda vedno popravlja namizne prte v tujih stanovanjih. Ljubi ljudi, toda ne mara množice. Večno miri sprte, sama pa uživa v razpravi. Po naravi je prijetna, zna pa biti tudi tečna in zavračati vse ukaze. Vse so izjemno nadarjene, hkrati pa naivne in zaupljive. Govorijo ure in ure, pa rade same poslušajo, po naravi so nemirne, pa nikamor ne hitijo. Ste zmedeni? Ni čudno, Tehtnice s svojo nedoslednostjo spodnesejo vsa dokazovanja.

Marsikdo vam bo zatrjeval, da so Tehtnice ena sama ljubezen, lepota in sladkost. Vse lepo in prav, ampak Tehtnica ni skoraj nikoli uravnovešena. Spomnite se samo tehtanje blaga na tržnici. Najprej se nagne ena stran, nato druga in še najmanj časa sta obe strani v isti ravnini.

Če si prikličete prijatelja, rojenega v tem znaku, pred oči, ga nikoli ne boste videli kot mirno in očarljivo osebo. Takšen vam bo ostal v spominu le za polovico časa, ki ste ga prebili z njim. Preostalo obdobje je bil prepirljiv, trmast, potrt ali zmeden. Tako je ves čas lovil ravnotežje, enkrat gor, drugič dol. Toda – ko sta obe skledici izravnani, je učinek presenetljiv.

Tehtnica je edina oseba, ki vas pošlje k vragu z enakim tonom, kot bi rekla dober dan. Obstaja pa še en ključek za odkrivanje Tehtnic v družbi – njihov vedri, razigrani smeh. Tehtnica vas bo prevzela z dve urnim govorom, pomirila razburjenega govornika – nato pa umolknila za cel večer ali pa stopila v razpravi na nasprotnikovo stran iz čistega veselja. Tu ni pomoči, Tehtnica mora stalno iskati svojo ubranost, svojo harmonijo.

Ta znak ima tudi status lenobe, pa ne popolnoma upravičeno. Tehtnica bo garala, prečula cele dneve in noči, izčrpavala najbolj močne sodelavce – do določenega trenutka. Ko pa izjavi, da ne more več, se uleže in je ne premaknete niti s kamionom. Ležala bo, buljila v televizor, zehala in komaj čakala da jo kdo postreže. Če je kdo pripravljen, jo lahko takrat kar pita kot dojenčka. Obnašala se bo, kot da ni s tega sveta. Ko pa obnovi svoje sile, se znova zažene v delo – do naslednjega napada lenobe.

Čeprav Tehtnica ni dvojni znak, večina ljudi, ki jih pozna, meni, da gleda dva človeka. Lahko se vam celo zgodi, da po kratkem poznanstvu na vse pretege hvalite pridnost vašega znanca in ste z druge strani deležni posmeha človeka, ki ga je srečal v njegovi leni dobi.

Tehtnice podzavestno spoznajo svojo potrebo po menjavi, vendar to ni enako kot pri nenadnih spremembah Dvojčkov. Tehtnica je vedno iskrena, pa če toči solze smeha ali žalosti, in ima do svojih čustev globok pristop.

Samoohranitvena želja obdrži večino Tehtnic pri čvrstem zdravju in duševni uravnovešenosti. Navadno  se izognejo telesnemu propadu in duševnim zlomom. Pri tem je največja nevarnost za njihovo blaginjo pretiravanje v katerikoli stvari.

Značilno zanje je tudi veselje do razpravljanja, pa čeprav je to debata o tem, da vaša ura zaostaja za tri sekunde. Nikar ne poskušajte posploševati, ker boste dobili učno uro o vseh mogočih in nemogočih straneh zadeve, ki ste se ji želeli s puhlico izogniti. Še slabša je izjava v smislu: »To pa je brez prave primerjave.« Tehtnica vam bo dokazala triinsedemdeset možnih primerjav in različic, pri čemer je vaše ugovarjanje niti malo ne moti. Včasih samo zaradi lastnega veselja zamenja strani v razgovoru in začne prepričljivo zagovarjati stran, ki jo je pred kratkim napadla. Pri tem je ves čas poštena in iskrena, želi doseči le ravnovesje, resnico, potem ko bo stehtala vse dokaze za in proti. Kakor je to sicer občudovanja vredna lastnost, vas lahko privede do norosti. Seveda je ravno ta lastnost tista, ki naredi Tehtnice za najboljše posrednike, razsodnike in pravnike, toliko prej, ker sovražijo nasilje in zlasti vojno. Še tako dober strateg (če je Tehtnica) bo na bojnem polju prepustil dejanski ukaz za začetek streljanja drugemu. Takšna razglabljanja pogosto povzročijo, da se Tehtnica nikakor ne more odločiti, če pa se že, po svoji odločitvi razpravlja pri sebi in z vami v neskončnost. To svojo neodločnost skrivajo z izjemno trdovratnostjo in je ne bodo priznale, pa če traja besedovanje pozno v noč. Pri tem pomaga le, če potrkate na njen čut za pravičnost, ki vedno prevlada. Zelo redke Tehtnice so posebneži ali važiči, večina je celovitih in usklajenih osebnosti. Nereda, nemarnosti in netočnosti ne poznajo, nelagodne pa so tudi ob tujem pretiravanju. Njihova velika strast je knjiga, raje trdo kot mehko vezana. Ljubijo pa tudi usklajene barve, zvoke, saj so pod površjem vse umetniške duše.

Če želite ta znak resnično razumeti, se spomnite znova tehtnice. Ko pa se skledice prevesijo, se optimizem spremeni v paniko in obratno. Zima je zanje premrzla, poletje prevroče, izravnati, združiti jih mora v usklajenih barvah jeseni in pomladi.

ZNAMENITE TEHTNICE:

Julie Andrews, Brigitte Bardot, David Ben Gurion, Sarah Bernhardt, Charles Boyer, Truman Capote, Dwight Eisenhower, T. S. Eliot, William Faulkner, Mahatma Gandhi, George Gershwin, Graham Greene, Rita Hayworth, Charleton Heston, Deborah Kerr, John Lennon, Franz Liszt, Marcello Mastroianni, Nietzsce, Eugene O’Neil, Oscar Wilde, Thomas Wolfe

horoskop2

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*