Hrana, ki prižiga ogenj v postelji

Hrana kot so čokolada, ginseng, avokado, oreščki, čili in še bi lahko naštevali, so znani afrodiziaki, kar pomeni, da jih uporabljamo z namenom, da bi povečali spolno slo in libido. Mnenja znanstvenikov se seveda razlikujejo, nekateri menijo, da ima določena hrana in začimbe res to moč, nekateri pa so mnenja, da je to zgolj  in le v naši glavi. Ker nam vsakodnevni stres in napori jemljejo veliko energije, je misel na spolnost zadnje, kar nam po napornem dnevu pade na pamet. Vendar pa, kakorkoli že, vseeno si poglejmo, katera hrana in začimbe so odgovorne za ogenj v postelji. Pa pobrskajmo po svoji kuhinji.

afrodiziak kaviar

Čili

Pekoča hrana je že od nekdaj sinonim za afrodiziak. Poleg tega, da je znan »vžigalec« spolne sle ima tudi vrsto drugih zdravilnih značilnosti. Spodbuja našo prebavo, ščiti želodčno sluznico, odličen je tudi v boju z bolečino. Vse to mu omogoča snov, imenovana kapsaicin, ki vpliva na naše živčne končiče, povzroča potenje in požene kri po žilah.

afrodiziak čili

Ginseng

Velikokrat se uporablja za zdravljenje spolne disfunkcije, ker ima direkten vpliv na živčni sistem in genitalno tkivo. Obstajajo različni znanstveni dokazi, da ginseng voliva na spolnost tako, da poveča dotok krvi v penis. Ravno tako poveča aktivnost nevrotransmitorjev, kateri so še vključeni v spolnostualno aktivnost. Tako Kitajci kot Korejci prisegajo na ginseng, saj jača spolno slo in vzdržljivost. Žal pa ima kar precej stranskih učinkov kot so driska in povišanje krvnega tlaka.

Čokolada

Čokolado poznamo po tem, da spodbuja tvorbo feniletilamina, ki je odgovoren za povečano aktivnost v postelji. Le ta se spremeni v dopamin, ta pa pomaga pri doživljanju orgazma. Čokolada je tako dobrega okusa da jo lahko uporabljamo tudi na drugačne načine v postelji.

afrodiziak čokolada

Avokado

Drevo testisov…tako so ga poimenovali Azteki, verjetno zardi oblike, ki ga ima avokado, je že takrat veljal za močan afrodiziak. Ne samo njegova oblika, tudi tekstura pušča v ustih močno senzualen občutek . Vsebuje veliko folne kisline, vitamina B in cinka, vsi pripomorejo k povečanju libida, tako pri moških kot pri ženskah. Če želimo začinjeno dogajanje v postelji, se mu nikar ne odrecimo.

afrodiziak avokado

Pesa

Verjeli ali ne, tudi pesa je več kot odličen afrodiziak, katerega so cenili že stari Rimljani. Javna hiša Lupunare, ki je bila zelo znana v slavnih Pompejih,  ima na svojih freskah upodobljeno tudi peso….. seveda poleg erotičnih prizorov.

Oreščki

Med oreščki  prednjačijo orehi in mandeljni, saj so odličen vir beljakovin in maščob in dajejo organizmu energijo. Mandeljni so povezani v stari mitologiji z  boginjo plodnosti, Kibelo, katera je bila čaščena v starogrških in rimskih časih. Mandlji vsebujejo veliko selena, le ta je zelo koristen v boju z neplodnostjo.

Tartufi

Tartufov se že leta drži ugled hudega afrodiziaka, tartufe so cenili že stari Rimljani. Verjame se, da je vonj tartufov podoben vonju androsterona, ki zelo privlači nasprotni spol.

Morski sadeži

Morski sadeži so bogati z vitaminom B1 in B2, ti pa pomagajo pri proizvodnji spolnih hormonov. Ugodno vplivajo tudi na naše razpoloženje, saj so odličen vir mangana, joda in selena.

Črno vino

Tudi vino deluje ugodno na cirkulacijo, seveda v zmernih količinah, pretiravanje bo imelo ravno nasprotni učinek od želenega.

afrodiziak vino

Poznamo tudi hrano, ki zelo slabo vpliva na naš libido. To je ocvrta hrana, zaradi kater se poslabša cirkulacij v spolne organe, potem so tu sladke stvari, zaradi katerih se pojavi utrujenost, sojini pripravki pa vplivajo na ravnotežje hormonov v telesu. Zato se tej hrani izogibajmo, če želimo veselje med rjuhami.

 

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*