Indigo otroci – Bodoči glasitelji boljšega sveta

Kaj vemo o indigo otrocih? Kdo so indigo otroci? So to morebitni predhodniki sprememb, ki se obetajo Zemlji ali so le izmišljotina? To so otroci, ki so izredno kreativni, so otroci z izjemno inteligenco, močno razvito intuicijo in senzibilnostjo. Označuje jih tudi ekstremna fizična in emotivna občutljivost. Indigo otroci so fenomen zadnjih nekaj deset let, ki vznemirja javnost. Indigo otroci so za nekatere čudaki, preroki, celo vesoljci, vendar, nekateri pa le verjamejo, da so indigo otroci nadnaravna bitja, ki bodo zaradi svojih značilnosti, pomagala osvoboditi svet in pokazali človeštvu pot do duhovnega ravnotežja.

indigo otroci kristalni otroci deklica

Ti otroci so rojeni po letu 1980 in jih ima kar 80 odstotkov, vsaj tako pravi raziskovalka človekovega avričnega polja Nancy Ann Tappe, obarvano avrično polje z indigo temnomodro barvo. Indigo otroci so vzbudili pozornost staršev, zdravnikov, učiteljev in tudi drugih strokovnjakov. Ti otroci zelo intenzivno občutijo vonje, hrup, močne barve, vročino. Zelo se zavedajo lastne vrednosti, vedo, da so nekaj posebnega. So samozavestni, skrbi jih nepravičnost, nesreče, revščina. Indigo otroci tudi ne sledijo kot slepci pravilom, ki so jih starejše generacije spoštovale, ampak se jim zdijo celo neumna in neumestna, ne marajo avtoritete, delujejo zelo hiperaktivno. Prepoznamo jih tudi po nestrpnosti, preskakujejo z ene teme na drugo, naenkrat lahko delajo več stvari, so zelo pronicljivi in njihove zamisli so sveže in največkrat tudi boljše od tistih, ki so že leta in leta v veljavi. Povprečni inteligenčni kvocient indigo otrok je 130. Ocenjujejo, da je danes na svetu okrog 20 milijonov indigo otrok, ki so razvrščeni v pet generacij.

Kaj  vse jih še zaznamuje?

Indigo otroci verjamejo, da so se rodili ob napačnem času na napačnem kraju. Njihovo obnašanje je velikokrat zalo »kraljevsko«, kot je že omenjeno, ne prenesejo nobene avtoritete, so nestrpni, imajo veliko samozavesti v sebi in ne sramujejo se biti zahtevni. V šoli so običajno brez koncentracije, saj jih pouk dolgočasi, ker ne dosega njihove inteligence in je za njihove pojme, pomanjkljiv z informacijami. Največkrat so zelo asocialni. Zapirajo se v svoj svet, ker mislijo, da jih nihče ne razume. Njihovo zaznavanje okolice je večje kot pri običajnih ljudeh. Starši lahko prepoznajo svoje indigo otroke tudi po tem, da obožujejo pravljice, iščejo pravo prijateljstvo, zelo radi se zadržujejo v naravi, radi imajo živali, zaznamujejo jih tudi velike oči, energičnost in aktivnost, izredno visoka inteligenca, nikoli jim ni dovolj znanja, so ljubitelji kristalov, meditacije in joge. Takoj prepoznajo ali jim je nekdo všeč ali ne. Ker so zelo senzibilni, marsikdo od indigo otrok z lahkoto podleže drogam in alkoholu. Njihovo obnašanje je včasih zelo problematično, pojavlja se nagnjenost k samomoru. Indigo otroci so hiperaktivni, tako , da jim lahko pripišemo ADHD motnjo in kažejo pomanjkanje koncentracije, imajo velik potencial ob rojstvu, vendar je zelo odvisno od staršev in družbe, kako ga indigo otrok razvije. Prvi indigo otrok je bil omenjen leta 1984 na Kitajskem. Zaradi vseh njegovih sposobnosti je dobil naziv «Super otrok«. Učenje o indigo otrocih lahko zelo izboljša naše sposobnosti za delo z otroci. Morda nam bo to pomagalo k razumevanju novih energij, ki se spuščajo na Zemljo, kajti ravno indigo otroci nam bodo pomagali do harmoničnega in uravnoteženega življenja.

Poznamo pa še fenomen »kristalnih otrok«, le ti so se začeli rojevati po letu 1995. Prepoznavamo jih po kristalno čistih očeh, vedno so v »ljubezni« in to širijo okoli sebe. Mnogi kristalni otroci se obnašajo izredno vpadljivo. Zelo slabo reagirajo tako na cepiva kot na zdravila. Njihovo obnašanje ima drastične spremembe, kristalni otroci imajo pogosto napade besa, strahu in ljubosumja. Hkrati pa ne vedo, kako se temu zoperstaviti. So zelo pravični in socialni in ker so občutljivi, si vse preveč jemljejo k srcu. Tudi kristalne otroke ravno tako kot indigo otroke povezuje ljubezen do narave, živali, ljubezen do vode. Kristalni otroci so radodarni in z lahkoto oproščajo, pogosto imajo različne alergije, izbirčni glede hrane, kajti pomembne so jim pozitivne vibracije.

Vse te so lastnosti so velikokrat prevelik zalogaj za tradicionalno starševstvo. Če starši ne prepoznajo indigo otroka, lahko vse te lastnosti ugasnejo. Vsekakor indigo otrok potrebuje prav posebno nego in pristop, kajti indigo otroci oddajo vibracije na veliko višjih frekvencah kot običajni otroci. Le tako lahko premešajo vso negativno energijo. Indigo otroci želijo ustvariti nov svet……svet brez nasilja, vojn, svet v katerem se bomo spoštovali in razumeli. In vse to bo morda nekoč prineslo tudi mir na Zemljo.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*