Industrijska vrata za vsak gospodarski obrat

Kadar se odločate za nakup industrijskih vrat, je dobro, da veste, kakšna vrata bi potrebovali glede na svojo gospodarsko obrt. Industrijska vrata podjetja Zorman predstavljajo kakovostna nizozemska vrata, ki imajo kar 9 prednostnih točk, nad katerimi boste naravnost navdušeni.

Industrijska vrata

Če ste v iskanju novih industrijskih vrat, bodo vrata Zorman zagotovo prava izbira, saj lahko zraven videza naročite prav tako čisto svojo dimenzijo vrat, skupaj s prehodnimi ali stranskimi vrati ter zasteklitvijo.

Industrijska vrata in njihovih 9 prednosti

 1. Prihranek prostora
  Pomembna in praktična lastnost, ki prihrani veliko prostora ob straneh in na stopu.
 2. Kompaktnost in stabilnost
  Široke stabilne lamelne plošče z vodili, ki so večjih dimenzij, so veliko bolj stabilnejše od ozkih lamel.
 3. Odlična toplotna izolacija
  Vsa vrata vsebujejo prav tako od 40 mm in več, toplotne izolacije.
 4. Prostor na stropu- se pravi neoviran strop
  Več kot odlična rešitev, sploh tam, kjer so shranjeni visoki viličarji, dvigala in žerjavi.
 5. Dobra tesnitev vrat
 6. Vrata vsebujejo varnostni certifikat
 7. Zagotavljajo dovolj svetlobe v samem prostoru
  Zaradi tehnološko dodelanega odpiranja industrijskih vrat, bodo strešna okna, neovirana in ne prekrita, dovajala dovolj svetlobe v sam prostor.
 8. Zaradi novejše tehnologije zahtevajo zelo malo vzdrževanja
  Ker ne vsebujejo raznih vzmeti in kolesc, ki bi lahko počila, ni potrebno veliko vzdrževanja. Takšna industrijska vrata imajo le zgibna vodila.
 9. Zagotavljajo lažjo montažo ter so enostavna za samo uporabo.

Industrijska vrata so, kot smo že omenili, nov tehnološki sistem iz Nizozemske in ne vsebujejo torzijskih vzmeti in stropnih nosilcev. Vrata se ob odprtju, sklenejo nad vrati v majhno enoto, ki prihrani prostor na stropu. Odlična so za industrijske obrate, kjer se uporabljajo visoki viličarji, razni žerjavi in druga visoka vozila.

V primeru, da v notranjosti skladišča ni prostora za montažo Compact vrat, jih lahko namestite tudi na zunanji strani oz. s konstruktom navzven.

Vrste industrijskih vrat

Izbira za industrijska vrata je kar pestra, saj vsebujejo osnovnih oz. standardnih 10 RAL barv, med katerimi lahko izbirate, ter druge barve, ki so možne na zahtevo.

V svoji ponudbi imajo 7 različnih variacij, katere se pa seveda lahko tudi po dogovoru, prilagodijo.
Variacije:

 • Basic, so čisto osnovna vrata s polnimi, celimi paneli;
 • Windows je variacija za industrijska vrata z vsebujočimi manjšimi okni;
 • Combi, variacija, kjer so vključena velika okna;
 • Full vision, to so industrijska vrata, s popolnoma zastekljenimi paneli, z videzom samih oken;
 • Full light vrata ponujajo prosojna polnila, panele v obliki oken, po celotni površini so neprekinjena stekla, ki so rahlo zablurana;
 • Wicket door, je možnost, kjer industrijska vrata, vsebujejo dodatna vrata za osebni prehod z ali brez okna oz. zasteklitve;
 • Side door, možnost vrat, če imate dovolj prostora, da lahko namestite stranska vrata, ki so od industrijskih vrat ločena in se ne dotikajo. So pa usklajen z obliko kompaktnih vrat Compact.

Seveda imate možnost tudi drugih naročenih variacij, ki so po dogovoru oz. zahtevi, mogoča preko obrazca. 

Kako vzdrževati industrijska vrata?

Ker se industrijska vrata uporabljajo na dnevni bazi, torej kar intenzivno, je priporočljivo, da opravite letni servis. Ti servisi potekajo tako, da se dogovorite za pregled s strokovnjakom, ki vam nato najprej naredi mehanski pregled vrat in vodil, ter nato še opravi pregled elektronike.

Vrata seveda delujejo ob vsakem vremenu, tako pozimi kot poleti. Velikokrat se lahko zgodi, da pride do deformacije spodnje in stranske tesnilne gume zaradi zunanjih razmer. Ker je pogon oz. elektronika prednastavljena za avtomatsko prilagajanje na takšne razmere in na zunanje temperature se vrata samodejno resetirajo, da lahko varno in pravilno delujejo naprej.

Če niste prepričani o delovanju vaših industrijskih vrat, jih z veseljem kontaktirajte za pregled ali ocenitev morebitne škode ali nepravilnosti. Ob enem vam lahko tudi popišejo morebitne rezervne dele ter vam svetujejo, če je potreben servis ali drugo popravilo vaših industrijskih vrat.

Cena servisa za industrijska vrata

Za hiter pregled industrijskih vrat boste odšteli 30 € + DDV, v primeru, da se ob pregledu odločite tudi za servis, boste zanj odšteli 60 €+ DDV.

V primeru večjih popravil vam individualno pripravijo ustrezno ponudbo in prav tako kakovostno in hitro opravijo sam servis za industrijska vrata.

Pri podjetju Vrata Zorman so profesionalno podkovani strokovnjaki, ki vam bodo znali odlično svetovati, katera vrata bi bila primerna za vas oz. vaš poslovni objekt. Dobra izbira kakovostnih, toplotno izoliranih vrat vam bo služila v vseh letnih časih in obdobjih, še dolga leta.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*