Izdelava spletne strani – nujen korak v promociji vašega posla

Če imate svoje podjetje, ki potrebuje nove stranke, bi morala biti izdelava spletne strani zelo visoko na listi vaših prioritet. Izdelava spletne strani vam bo prinesla veliko prednosti pred konkurenco. In katere so te prednosti?

izdelava spletne strani poslovno ai

Nižja cena

Nizka cena je eden od razlogov, zakaj bi si namesto fizične trgovine raje izbrali spletno stran, še posebej, če s poslom šele začenjate in nimate sredstev za plačevanje najemnine ali nakup prostorov, ali pa se ukvarjate z dejavnostjo, za katero pravzaprav ne potrebujete fizičnih prostorov. Mesečni stroški spletne trgovine so kar nekajkrat nižji kot mesečni stroški fizičnega prostora, saj tu ni najemnin in ostalih nepremičninskih stroškov in ni plačevanja zaposlenih – razen, če zaposlite nekoga, da ureja vašo spletno stran. V vsakem primeru pa lahko s spletno stranjo veliko bolje oglašujete svojo dejavnost, zato se vam izdelava spletne strani gotovo izplača, tudi če sicer poslujete v fizičnih prostorih.

Dostopnost 24 ur na dan

Če imate fizično poslovalnico, verjetno ta ni odprta 24 ur na dan. Če bi želeli zaposliti ljudi, ki bi delali izven rednega delovnega časa, bi vas to dodatno stalo. Na spletni strani pa lahko ponudite vse informacije, ki bi jih potencialne ali obstoječe stranke morda želele, spletna stran pa je dostopna vedno, dokler le plačujete vse stroške, in vas ponoči ne stane prav nič več kot podnevi.

Možnost za predstavitev ponudbe

Sprehajanje po ulici in ogledovanje predmetov v izložbah ni več edini način, da kupci spoznajo trgovine in tisto, kar ponujajo. Tudi, če strankam ne omogočate nakupa preko spleta, jim lahko vseeno predstavite svojo ponudbo.

Primernost za nakupovanje iz domačega naslanjača

Če imate na svoji spletni strani tudi spletno trgovino, lahko strankam močno izboljšate nakupovalno izkušnjo. Marsikdo se danes noče ali pa enostavno ne more odpraviti v fizično trgovino, zato je lahko možnost nakupovanja preko spleta pravo olajšanje. Morda boste naposled ugotovili, da vam poslovanje preko spletne strani bolj ustreza kot poslovanje v fizični stavbi in si boste tako prihranili pri stroških najemnine.

Dodatna kredibilnost

Izdelava spletne strani vam ponudi možnost, da strankam, še preden vstopijo v vaše prostore, poveste, zakaj se jim izplača, da svoje zaupanje položijo v vas. Za dodatno kredibilnost lahko vaše zadovoljne stranke ali partnerje poprosite, da napišejo nekaj besed, ki jih boste vključili v vsebino svoje spletne strani. Poglejte iz strani potrošnika: večina ljudi, preden se odloči za večji nakup, po spletu razišče vse glede izdelka ali storitve, ki jo kupuje, in najde ponudnika, ki je najbolj vreden zaupanja. Če boste svoj posel opravili dobro in bo stranka zadovoljna z vami, lahko pričakujete pohvalo na spletu – in kaj je danes še boljšega kot to, da lahko v pohvalo zadovoljna stranka vključi tudi povezavo do vaše spletne strani? Čeprav morda veliko date na oglaševanje preko vseh mogočih kanalov, lahko slab ali dober glas, ki se širi od ust do ust, pomembno vpliva na vaš posel.

Pridobivanje novih strank

Kot že omenjeno: ko se danes oseba odloča za nakup, še posebej, če ne ve veliko o stvari ali storitvi, ki jo potrebuje, se bo zagotovo za informacije obrnila na svetovni splet. Če bo pri tem naletela na vašo spletno stran, se bodo možnosti, da bo nakup opravila ravno pri vas, neprimerljivo povečale. Gotovo si boste povečali število strank, če boste vidni na spletu.

Možnost trženja vaših izdelkov ali storitev

Izdelava spletnih strani vam ne bo dala le vidnosti na spletu, ampak tudi ogromno možnosti, da svoj posel oglašujete in si tudi tako povečate število strank. Poleg vaših oglasov na sami spletni strani lahko povezavo do svoje spletne strani vključite tudi v druge oglase. Dandanes bodo ljudje raje obiskali vašo spletno stran kot pa vas poklicali po telefonu, tudi, če boste številko vključili v oglas.

Poleg tega pa vam spletna stran lahko prinaša dobiček tudi drugače. Na svoji spletni strani lahko objavljate tudi oglase partnerskih podjetij, ki jim za to seveda zaračunate.

Opozorilo!

Vse spletne strani niso enake. Vsekakor ne drži, da je slaba spletna stran boljša kot nobena spletna stran. Če je vaša stran narejena površno in je nasploh slaba, lahko vašemu poslu naredi veliko škode. Ravno zato je izredno pomembno, da svoje zaupanje položite v roke podjetja, ki ga ne bo zlorabilo in bo svoje delo opravilo profesionalno, rezultat pa bo spletna stran, ki vam bo pomagala pridobiti stranke in povečati dobiček in boste nanjo lahko ponosni. Izdelava vaše spletne strani bo gotovo v dobrih rokah pri podjetju Qstom, ki ga najdete na https://www.qstom.si.

Izdelava spletne strani je proces, ki poteka v več fazah, zadnja faza pa je optimizacija spletne strani. Pri optimizaciji se poskrbi, da se vaša spletna stran pod željenimi ključnimi besedami pojavlja visoko v Googlu in drugih spletnih brskalnikih. Saj veste, kako pravijo. Če vas Google ne najde, to pomeni, da ne obstajate. Tako vam samo izdelava spletne strani žal ne bo pomagala, ampak boste morali nekaj sredstev vložiti tudi v optimizacijo.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*